משהו שדי מעצבן אותי..

Ootch

New member
משהו שדי מעצבן אותי..

נוצרה סטיגמה של "סכרת זו מחלה קשה במיוחד" מתחילים להשוות את הסכרת לסרטן, וכל מי שלקה במחלה מתייסים אליו כאל מישהו שברירי וחולני. זה בולשיט אחד גדול. בתור אחת שיש לה סכרת, (נעורים) אני חוזרת ואומרת שזה לא כל כך קשה.נכון שבערך 3-4 פעמים ביום מקבלים טיפול, אך הוא לוקח דקה, ולא "עד כדי כך כואב". כמו כן, לי אישית אין שום מגבלות רפואיות, וגם לעוד חברות שלי שיש להן את המחלה. פשוט התקוממתי לראות ב"דודו טופז" את התחרויות של "המלאכיות של דודו". אוי, איזה מלאכיות הן! הן עוזרות לחולת סכרת! כמה נחמד מצידן! פשוט הצחיק אותי לראות את הבורות של אנשים. התייחסו אליה כאל ילדה חולנית, שלוקה במחלה איומה ופשוט מרחמים עליה. אז נכון, דרוש כסף בשביל הטיפול. ונכון, הם נתנו לה. אבל באופן כללי התוכנית פשוט נתנה סטיגמה של "סכרת זו מחלה איומה". וזה פשוט לא. זה לא סוף העולם.

שלום, ברוכה הבאה!!../images/Emo24.gif

אני לא ראיתי את התוכנית שאת מדברת עליה אבל אני בהחלט מסכימה איתך שזו לא מחלה נוראית כל כך ואפילו די קלה לטיפול. אפילו יש דברים כיפיים בלהיות ילד "מתוק"- כל שנה הולכים לקייטנה שרק חולי סוכרת משתתפים בה ורק אנחנו יודעים כמה זה כיף, ביחס לקייטנה "רגילה"... בקשר לילדה בתוכנית של דודו טופז- לדעתי זה פשוט לא פייר שהדביקו לנו את הסטיגמה הזאת, וכנראה המודעות מאוד נמוכה, אנשים לא ממש יודעים מה זה... וחבל... חוץ מזה- אני שמחה שאת כאן, אני מקווה שתשארי איתנו. **חן**

elad2040

New member
סוכרת היא לא בדיוק מחלה קלה...

מחלה עם תופעות לוואי כמו פגיעה בכליות בראיה ובגפיים היא לא בדיוק קלה... גם לא הכי קשה, אמת, בעיקר ברמת הטיפולים היום.

gaia20

New member
כל תופעות הלוואי באות כתוצאה מ...

טיפול לא נכון. אם מטפלים בצורה נכונה אין סיבה שזו תהיה מחלה קשה... גאיה.

elad2040

New member
הסטטיסטיקות אומרות אחרת.

עושה רושם שיש אנשים שנוטים יותר לפתח תופעות לואי, גם כשרמות הסוכר תקינות יחסית (יחסית, כי כל חולה סוכרת, אפילו כזה שבזמן הבדיקות הרמות שלו בתחום הנורמה, סובל מ"נדנדה" של סוכר), בעוד שאחרים, אפילו רמות הסוכר שלהם לא מושלמות, נראים חסינים לתופעות הלואי. הדבר כנראה קשור באיזה חלבון שאחראי על מניעת התחמצנות כלי דם, שאצל אחדים הוא יותר פעיל ואצל אחרים פחות. כל זה כמובן לא נועד לדכא או להפחיד אף אחד- יש לזכור שגם הטיפול בתופעות הלואי משתפר כל העת- והיום חושבים שניתן יהיה לפתח תרופה שתחקה את פעולת החלבון המדובר בהגנה על כלי הדם.

אין קשר...

תופעות לוואי לא הופכות את המחלה לקשה יותר. בקשר לתרופה, על איזה חלבון אתה מדבר?!?! אולי אתה מתכוון להורמון? אם כן- אז נכון באמת מפתחים תרופה שתיצור הורמון חדש שיחכה את פעולות האינסולין ויגרום לבלב לתפקד בשנית. **חן**

elad2040

New member
לא על זה דיברתי.

אם כי זה מעניין מאוד, וזה גם כיוון שלא הייתי מודע שבודקים. החלבון המדובר שמגן על כלי הדם מהתחמצנות נקרא "הפטוגלובין" עם אינני טועה. אני מצטער שאני לא יכול לתת עוד מידע. אני מניח שהרצה של השם בגוגל יכולה לעזור.

האמת אני לא ידעתי על החלבון...

גם אני יחפש על זה נראה אם אני אמצא משהו. בכול מקרה תודה על המידע... **חן**

kvodhasar

New member
היי מיקי

היי חן, הצלחתי להירשם, סוף סוף!!

Ootch

New member
............

תלוי איזה סוג סכרת. וחוץ מזה- ברגע שבן אדם חולה סכרת מאוזן, ושומר על עצמו, אין לו שום סכנה להמשך. אני פשוט לא מבינה למה צריך לעשות מזה סיפור גדול. אז נכון- לפני בערך עשרים שנה הסכרת היתה מחלה קשה. עכשיו הכל השתכלל, וישנן הבטחות שתימצא תרופה לסכרת עוד בעשור הקרוב.

נכון מאוד.

אבל עדיין- חשוב לדבר על זה אולי אחרים לא יודעים, תאמיני לי שיש כאלה!!!!!!!!!

elad2040

New member
הלואי וזה היה מדויק.

בלי ספק היה גורם לי להיות רגוע יותר (לא שאני חלילה חרד מדי, אבל בכל זאת). אני מאוזן היטב, אבל זה לא פותר את כל הסכנות. אין ספק שמבחינת ההתקדמות הרפואית הסיכויים שיהיו פתרונות עוד בעשור הקרוב (לפחות לבעלי הממון) נראים מבטיחים, אבל סוכרת (בעיקר סוג 2, שהיא הנפוצה- והבעיתית- יותר) היא מחלה שהדגש בה צריך להיות על מניעה, וכל עוד אורח החיים המודרני נראה כמו שהוא נראה, אני לא אופטימי לגבי מצבם של רוב חולי הסוכרת בעולם.

למה זה לא מדויק?

אם מישהו שנמצא כל היום על רמות סוכר נהדרותאז למה שזה לא יפתור? כמובן שבכל מצב צריכים להיות עירניים לכל מה שקורה אבל זה ללא ספק ישפר את המצב הבריאותי כמו מצב בריאותי של מישהו שבריא...

אולי אבל אתה חייב להודות...

שהסיכויים שחולים אם סוכרת מאוזנת נמוכים מאוד כי אז זה באמת יהיה קצת מוזר שחולה שהסוכרת שלו יציבה לחלוטין, יהיו לו בעיות בראייה ובכליות (...וכו´) כמו לחולה שהסוכרת שלא ממש לא יציבה!

elad2040

New member
אמת ויציב.

אומרים ש70% מהסוכרתיים המאוזנים (Hba1c של 6.5%) לא סובלים מתופעות לוואי.

ומה אם ה30% האחרים?

אתה באמת מאמין שהם (למרות שהם באיזון טוב) יסבלו מהתופעות לוואי האלו? "יש פה משהו מסריח"...

elad2040

New member
משהו בנושא מהד"ר במה-טוק:

מחבר: ד"ר יורם קנטר תאריך: 26-03-2002 22:32 שלום לך טלי, ה,אמונה" של מומחי נסוכרת שאיזון "טוב" חמנע סיבוכים ויעצור התקדמוצת סיבוכים קיימים, קבלה חיזוק עובדתי מדעי ממחקר ה DCCT שנערך באמצע שנות התשעים של המאה שעברה. במחקר זה בו השתתפו צעירים מתחת גיל 30 עם סוכרת מסוג 1, שופרו מדדי האיזון על ידי מספר הזרקות יומיות ומעקב צמוד של מדריכי הסוכרת, וההמוגלובין A1C הופחת לרמות של 7.0 . בכך הושג שיפור ממוצע (מבחינת עצירת סיבוכים קיימים, ומניעת הופעת סיבוכים חדשים) בכ 50%. במחקר אחר (שעדיין מתקיים) הנמשך כבר מעל ל 1מ שנה באנגליה, ה UKPDS שנערך בסוכרתיים מבוגרים עם סוכרת מסוג 2, גם כן הוכח משמעותית ששיפור באיזון מפחית את סיבוכי הסוכרת. מפחית משמעותית - אבל לא מונע לחלוטין לאורך החיים - כי הסוכרת מיסודה היא מחלת כלי דם קטנים וגדולים ולא מחלת סוכר.. מכאן שקיים קיימות בוכחות לשיפור ניכר ומניעת הסיבוכים או הקלתם לאורך ציר הזמן. מניעה מוחלטת עדיין לא הושגה (ואולי הדבר לא תלוי רק בסוכר). בברכה ד"ר יורם קנטר

למעלה