משהו שהוא לא שיר...

משהו שהוא לא שיר...

לִכְתוֹב שִיר לקחת רעיון ולהפוך אותו בכוח הרגש למילים שיהפכו לשיר שיהפוך אצל מליוני קוראים למליוני רעיונות שונים.

קסנדרה*

New member
משתמשת הרגש עובר דרך המלים

והמלים מבטאות את הרגש שעובר בהבעה בכתב, זו מעגליות. הכאב הוא מלים והמלים הם כאב ועוד מגוון רגשות. והלוואי והיו מיליוני קוראים, בקושי יש מאות או אלפים, ואני כמובן מתכוונת לגדולים שבדורנו, וזה עוד הולך ופוחת, היום יש יותר כותבים מקוראים, גם אם אינם כותבים איכותיים. ימי אבידן, אלתרמן, עמיחי וזך כנראה לא יחזרו, וזה עצוב. ובקשר לרעיונות, הקוראים לא מפיקים רעיונות מרעיונותיהם של אחרים, השראה היא לאו דווקא הרעיון, היא המניע את היוצר לכתוב את הרעיון שלו, את עצמו, הרעיון של מישהו אחר, הוא שלו והו מתוכו, הוא לא שלי אז למה לי לכתוב על זה ? לפי הבעת דעתך, נדמה לי שאת בראשית דרכך, ואני מציעה להירשם לסדנא לכתיבה ולברר האם את אוהבת את התחום, האם מתאים לך. קסנדרה

נראה לי שלא הובנתי...

המעגליות שבין הרגש למילים קיימת רק בתמונה הכוללת של יוצר-קורא. היוצר הופך את הרגש למילים, והקורא יוצר מהמילים רגש. [ואני כתבתי רק על היוצר] והרעיון של שימוש במספר "מליון" היה רק כדי להמחיש שכל קורא יכול לקחת את השיר למקום אחר, למקום שלו.. [ולזה קראתי "רעיון"] ולרגע לא חשבתי [וגם לא כתבתי] שהרעיון של היוצר מגיע ממקום אחר... ולפן היותר אישי, בתור אחת שחיה שירה [קוראת, נושמת, חושבת, לומדת וכותבת], אני חושבת שכבר הגעתי למסקנה שאני אוהבת את התחום, והוא בהחלט מתאים לי. תודה..

קסנדרה*

New member
אל דאגה הבנתי את כוונתך ../images/Emo13.gif

ואם את אוהבת לכתוב שירה זה הזמן להירשם לסדנא - כמובן שזו רק הצעה. קסנדרה

למעלה