משהו שהועלה כאן בשירשור שלי ושל טל

משהו שהועלה כאן בשירשור שלי ושל טל

שאלה: מהי ההגדרה של אגדה? כיצד מגדירים אגדה? סקרנית :) עדי

מק../images/Emo78.gif את זה, כי חשוב לי לדעת

איך מגדירים אגדה, אם בכלל? כלומר: יש הגדרה חד משמעית, או שכל אחד רואה את זה לפי ראות עיניו? יאללה, אנשים, עדי סקרנית, אז ספקו לה תשובות! ´חת שתיים!
עדי

Outlast

New member
לפי מילון "ספיר"-

אגדה- 1. סיפור מעשה דמיוני. 2. סוג ספרות הכולל משלים, דברי מוסר וכד´. ועוד כמה הגדרות שלא מתאימות לנו... מעשייה- 1. סיפור דמיוני, בדיה. 2. אגדה לילדים. 3. סיפור, מעשה. אבל הערה- זה לא מילון מאוד ממוקד וההגדרות האלה (לפי מה שאני זוכרת מההסברים לפני שנה בספרות) לא כ"כ מדויקות או אולי מבלבלות, לא יודעת. אני רק זוכרת שבעצם את המעשיות אנחנו מחשיבים כאגדות, משהו בסגנון...

Idan91

New member
אגדה:

סיפור עממי, בדרך כלל סביב דמות היסטורית או מאורע היסטורי, אשר נתפס כאמיתי בעיני המספר והקהל המאזין לו (אם כי אינו בהכרח כזה באופן אובייקטיבי) ואשר קיים בו מוטיב על-טבעי (נס, התערבות אלוהית וכו´). למשל - אגדות על רבי מאיר בעל הנס.

Idan91

New member
ממשהו

שמישהו כתב פעם בפורום "תרבות עברית". הא.. עכשיו את מגלה גם שלא נתתי לו קרדיט... בכל מקרה, הוא כתב את זה כתגובה לכך שפרסמתי את הפורום הזה שם כשהוא היה חדש. בכל מקרה.. ההודעה בא הוא נתן את ההגדרה לאגדה (ולעוד כמה דברים) באה כמחאה על כינוין של מעשיות האחים גרים, ועוד כמה דברים כ"אגדות". אולם לאחר בירור עם מורה כלשהי לספרות, מסתבר שאפשר לכנות מעשיות מסוג זה "אגדות".

למעלה