משהו שהכי מתאים לפורום הנוכחי: הפקת האות å

Eldad S

New member
משהו שהכי מתאים לפורום הנוכחי: הפקת האות å

שלום חברים,
בשבועות הקרובים אשתמש לא מעט באות å, ולפעמים גם במקבילתה הרישית.

בהנחה שלא מותקנת אצלי כרגע בחלונות 7 מקלדת שוודית, ושאני צריך לכתוב את האות å לא מעט, איך הייתם מציעים לי להפיק אותה במהירות תוך כדי הקלדה?

מהו הקוד הנומרי לקבלת האות הזאת (ומקבילתה הרישית) אם משתמשים בהקשה על Alt + מספרים מהמקלדת הנומרית?

האם אפשר להוסיף אותה, נגיד, בקיצור מקלדת כלשהו?
הכתיבה מתבצעת לא בתוכנת וורד, אלא באתר אינטרנט כלשהו, חיצוני. לא פעם אני צריך להעתיק משפטים שונים או מילים שונות, ולכן copy-paste להפקת האות הספציפית הזאת לא יתאים במקרה הזה.

המון תודה מראש.

00E5, alt+X

אלדד שלום
את כל הסימנים מוצאים ב"הוספה", ויש לך אפשרות להגדיר שם מקשי קיצור אישיים כדי לחסוך את הטירחה
00E5, alt+X - å
00C5, alt+X - Å

Eldad S

New member
תודה רבה, הדיוט.

משהו התפספס לי בתשובה שלך.
אני עובד בדפדפן, בפיירפוקס. לאיזו "הוספה" התכוונת?
איזשהו פריט תפריט בדפדפן?

אמרו לי מקודם שאני יכול להוסיף את האות å על ידי אלט + 0229, אבל איך כדאי להוסיף את המקש הזה למקלדת? אם תוכל להסביר באופן ברור יותר.

אהמ...

התייחסתי לאפשרויות ב-WORD
אין לי מושג איך זה עובד ישירות בדפדפן וגם לא מכיר את הפיירפוקס
סורי

Eldad S

New member
תודה :) כן,

בוורד אני מכיר את האפשרויות. שאלתי התייחסה לדפדפנים – ל"שועל" או לכל דפדפן אחר.

בכל אופן, בינתיים עזר לי מישהו בפורום אחר, בעצה נוספת:
לחיצה על WIN + R, והעלאת Charmap. שם אפשר למצוא את כל התווים האירופיים.

גם אפשר להוריד את הקובץ המצורף,

לשנות את הסיומת שלו ל-HTM.
ואז יהיה אפשר לפתוח אותו בחלון נפרד - שיישאר פתוח, - ולהעתיק ממנו עם העכבר כל סימבול מיוחד שתצטרך להדביק בחלון שלך.

åÅ - הקוד העשרוני של הקטנה הוא אכן 0229, ושל הגדולה - 0197.
הצעה נוספת - אם תצטרך בעיקר אותן: העתק את שתיהן עם העכבר! לא משנה מניין, אפילו מכאן. כל עוד לא שמרת טקסט אחר, הן נשארות שמורות, וכל פעם שתצטרך אחת מהן, פשוט הקלד CTRL+V ("הדבק"), שתיהן יודבקו, ותמחק את המיותרת.

Eldad S

New member
תודה, טלמון. אכן,

כך אני עובד כרגע. אני מוסיף בעזרת Ctrl+V בכל פעם שאני צריך את האות הקטנה (בגדולה בינתיים אין לי כמעט צורך).

למעלה