משהו שהצליח להרתיח אותי..

OREAL1111

New member
משהו שהצליח להרתיח אותי..

אמא שלי טיפה מאמינה באלוהים וכולי.. בכל מקרה היא נתנה לי ליקרוא קטע בספר רפואה של הקבלה בנוגע ל-מה לעשות כשנחש מכיש אותך,החלטתי ליקרוא,סתם לצחוק וגילית שם כל מיני שיטות סדיסטיות,לא חוקיות וכמובן לא נכונות לטיפול בהכשת נחש! מלבד השטויות והיתעללות בבעלי חיים שונים אחרים כחלק מהטיפול זה פשוט מסכן חיים,אני יכול לתאר את אמא שלי מנסה את זה בזמן הכשת נחש. הינה חלק משיטות הטיפול : 1."במקרה שלא נמצא עץ בעל שרף חלבי-למרוח דם צפרדע על אזור ההכשה,וינצל" 2."לקחת מוח של תרנגול ולהניח על מקום ההכשה." כמובן ישי עוד כמה וכמה "שיטות ריפוי" אבל יש הקדמה קטנה ליפני שאומרת עובדתית שהמוכש ינצל. או למשל בחלק אחר של הספר : "נשכיות רפואות לביטול הכשת נחש ועקרב ארסיים: להכשה ולעקיצה של בעל חיים ארסי,יש למרוח אותו על העקיצה." שם הספר הוא :רפואת הקבלה ושם הסופר : רפאל בן ידידיה. אני גם חייב לציין שלא קראתי שום חלק אחר של הספר ככה שאני לא יודע עם יש הזהרות כלשהם וכולי.

אילון פ

New member
הו וול...

יש המון אמונות מוזרות (או שלא) בעולם, אין סיבה לכעוס. קשה לי להאמין שאנשים מבצעים את הטקסים האלה ומוותרים על טיפול רפואי סטנדרטי.

gaichuk

New member
הו וול,אתה עוד צעיר...

תתפלא כמה אנשים מגיעים בדקה ה-90 ולפעמים גם מאוחר מדי לקבלת טיפול רפואי קונבנציונאלי אחרי שניסו כל מיני הוקוס פוקוסים למיניהם שלא רק שלא עזרו אלא אפילו החמירו את מצב החולה... שלא לדבר על אלו שלא מנסים שום דבר כי הם מאמינים שאלוהים יעזור להם ואז לא צריך כלום. "קרית השיש" מלאה בהם...

zoomp

New member
חסר פה משהוא

אם תשאל דתי מי הרופא הקבלי/ אמונתי סביר להניח שיגידו לך שזה הרמב"ם שבאמת היה רופא גדול שעד היום תמצא את הסבתות קוראות את הספרים שלו באדיקות וסומכות עליו, אבל הרמב"ם גם טורח להסביר בצורה הברורה ביותר שפרושיו לתורה תקפים עולם אך טיפוליו ברפואה חייבים ברור כל דור מחדש... כך שלפי הרמב"ם אם הכיש אותך נחש תעשה מה שהרופאים ממליצים גם אם הוא אישית לא המליץ על זה או אפילו כתב להפך. בקיצור מה שרציתי לשאול זה, האם אתה בטוח שהכותב יודע בכלל קבלה או בכלל מוסמך לכתוב את הספר ע"י אנשי שקראו ובדקו אותו? היום כל פריק חושב שהוא ודע קבלה.... שאמא שלך תסתמךעל הרמב"ם אם היא רוצה, אבל יותר חשוב:שתלמד קצת יותר ותאמין קצת יותר לפני שתנסה ללכת כמו "הדתיים/חרדים/קבליסטים" בדברים שיש בהם משום סיכון נפשות. אחת העברות הגדולות ביותר היא התאבדות או חוסר שמירה עליך אחת המצוות הגדולות ביותר היא הצלת נפשות.

OREAL1111

New member
אני מעדיף..

לא להיכנס לדיון של אמונה פה בפורום אבל יש לי הרבה מה להגיד.

למעלה