משהו שונה.... מבקשת תגובות....

משהו שונה.... מבקשת תגובות....

אני לא מאמינה באלוהים או בכל קיום על טבעי אחר. אני כן מאמינה שאדם קובע את סופו... אדם בוחר את דרכיו וכל הבחירות האלו משפיעות על מי שהוא, על איך שהוא וכו´. אני מכירה טוב מאוד את העולם הדתי. אני חיה בו יום יום. ואיך שתמיד לימדו אותי, אלוהים הוא דבר שכולם צריכים לשאוף ולהגיע לדרגות בו הם יוכלו להנות מהדברים אותם יצר, לשאוף ולהגיע ל"כפות רגליו" המקודשות.... אף לו לרגע אחד קטן. אני לא מכירה כאן אף אחד והיום זו הפעם הראשונה שאני קוראת בפורום הזה, אבל משום מה נראה לי שרובכם כמעט שלא מנסים להבין את ההוויה שנקראת אלוהים. אני מאמינה שרובכם מאמינים בקיומו, אבל אותם הרוב, מאמינים שהוא חייב להם משהו... וזו לא נראית לי הדרך הנכונה לאנשים מאמינים. זה גם בעצם הראי שמשקף את החיים שלנו בארץ (ובכל העולם, אני מכירה בעיקר את הארץ...) רוצים רק לקחת. רק לקבל. כולנו חייבים להסתכל מדי פעם לתוך תוכנו ולשאול את עצמנו היכן אנחנו הענקנו משהו שמגיע לנו בכלל לקבל משהו?? מתי עזרנו למישהו בפעם האחרונה, מתי נתנו זכות קדימה למישהו כאשר בכלל לא מגיע לו?? מתי באמת עזרנו לקשישה לחצות את הכביש??? כולנו חייבים קודם כל לדרוש מעצמנו הכי הרבה ורק אחר כך לדרוש מאחרים מעט. וזה מאדם לא מאמין... חיים מאושרים.

את אומרת דברים נכונים

מרוב זה שלימדו אותנו להתחשב קודם כל במה שהחברה מצפה מאיתנו, ממה שההורים והמורים והחברים מצפים מאיתנו, הפכנו להיות אגואיסטיים מאוד - אנחנו רק רוצים לקבל. נתינה וקבלה זה מארג עדין ומורכב, שמעטים יודעים כיצד לפעול בו בהרמוניה. מה שאני שולח לעולם, זו אמונתי, זה מה שאני מקבל ממנו. אני נותן כבוד, ואקבל אותו. מה שאני זה מה שאני מביא לעצמי ויוצר לעצמי. שחר.

זה אולי יישמע מוזר

אבל גם אני לא מאמינה גדולה באלוהים. בכל אופן לא בדרך המקובלת של הדת וכו´. הגעתי לפורום הזה כי אני רואה בו דרך להתבטא. כשיש לי מחשבות ואני לא יודעת בפני מי לגולל אותן אני באה לכאן וכותבת ל"אלוהים". כשהמטרה היא בעצם לכתוב, להתבטא. אני מסכימה איתך שהאדם עצמו הוא זה שאחראי לגורלו ולכל מה שיקרה לו. אם כי במקרים מסויימים צריך כוחות אדירים כדי להתגבר על מגבלות שהחברה הציבה. ילד ששומע מגיל קטן כמה שהוא לא שווה ושכלום לא ייצא ממנו, צריך להיות חזק מאוד כדי להלחם בשטיפות המוח האלה כדי שהן לא יהיו נבואה שמגשימה את עצמה. אדם שנולד לבית דתי והוא עצמו לא מאמין, צריך להאבק בשיניים ובכל הכוח כדי שיוכל לחיות על פי דרכו ואמונותיו בייחוד אם הן מנוגדות להשקפות הוריו ו/או האנשים בסביבה הקרובה שלו. ולגבי הנתינה, אני חושבת שנתינה היא דבר שנעשה מתוך צורך טבעי. ולכן כל אדם נותן מעצמו לפעמים, גם אם זה משהו לכאורה קטן ושולי ביותר כמו למשל לעזור לילד קטן להגיע אל הברז בברזיה ציבורית, כיוון שמפאת גובהו הוא לא יכול לעשות זאת לבד. (מקרה שקרה לי פעם ובגלל זה חשבתי עליו).

זכות קדימה

נתתי זכות קדימה למישהו שלא מגיע לו ומה יוצא מזה ? ? ? וכל מי שמכיר את הסיפור שלי, מי שמכיר במי מדובר אומר, הוא לא שווה את זה. הוא לא פה הוא לא שם, אבל לא כך חושבת אנכי, ובגלל זה מגיע לי לסבול, אם קשר, בלי קשר לאמונה באלוהים ? ? ? אני בן-אדם צנוע ! ! ! אינני מבקשת מאותו אדם דבר ! ! ! אומרים לי, שאני נותנת יותר מדיי לאחרים, מאשר להקדיש לעצמי. אומרים לי, "די, עכשיו תתני קצת לעצמך אבל, כזאת אני. נותנת לאחרים יותר מאשר לעצמי. אז ? ? ?

נטעד

New member
לנעמי - תמשיכי לתת ואל תשמעי לאלה

שאומרים לך די. הנתינה שלך מבורכת ואם את מרגישה שאת רוצה לתת, זאת את ולא תוכלי לשנות זאת ואת מבורכת. הנתינה היא קבלה. בעצם נתינתך את מקבלת סיפוק והרגשה נפלאה וממלאת את נשמתך בכל טוב, ובכך את נותנת גם לעצמך. ישר כח.

משהו....

אולי לא ממש הבנתי על מה בדיוק דיברת כשדנת ב"זכות קדימה" אבל אני חושבת שלא ממש הבנת את מה שאני ניסיתי להגיד... לתת לאחרים הכוונה היא לא שאחרים ירמסו אותך מרוב שאת עוזרת ומעניקה. את צריכה לתת ולהעניק גם בשביל עצמך. כי אם את לא אוהבת לעזור ולתת למה להכריח את עצמך?????? "במקום שבו לא טוב... אל תשהה..." ככה אמרו לפני כמה שנים ומאז עזבתי כמה מקומות בשיא... אם לא טוב לך...אל תעשי את זה. אבל לדעתי, כאשר אדם נותן ומעניק הוא גם כן צריך להרגיש טוב מאוד עם מה שהוא עושה. תנסי לחייך... גם זו הענקה מסויימת. חיים טובים. זיגזגית.

משהו

אני יודעת, שלא קל להבין למה אני מתכוונת ייתכן, שלא הבנתי את עמדתך. זה לא שאני לא אוהבת לעזור, לתת, להעניק. ההיפך הוא הנכון ! ! ! אמא שלי נדרה נדר ; שהיא תעזור לזולת כל עוד היא יכולה. והיא אכן עוזרת ככל שביכולתה. הנה דוגמא מובהקת לאנשים נוספים שעוזרים לזולת בלי שום קשר לדת. אני ירשתי ממנה את התכונה הזאת. השאלה שלי ; מה ניתן לעשות, כשמוכנים לתת, להעניק, לעשות, מכל הלב והנשמה ובאמת, מכל הלב ונשמה אבל, מתייחסים לזה בזילזול / מפקפקים ? ? ?

טאטו6

New member
משהו שונה - תגובה

אני לא מסכימה עם מה שכתבת , א. אני רואה הרבה אנשים שנותנים למי שלא מגיע בכלל, ב. אנו רוצים לקבל בעיקר כדי לקבל חיזוק שמגיע לנו מכיוון שאנו יצור חברתי והתפיסה שלנו התגבשה בעקבות התפיסה של החברה אותנו אנו קודם בודקים את הזכאות שלנו לקבל דרך הסביבה אני הייתי שואלת אחרת , מתי נתת לעצמך בלי נקיפות מצפון?,בלי לחשוש שאתה אגואיסט, בלי לתת קודם למשהו אחר, לגבי אילה שרוצים לקחת ולא לקבל זה כבר עניין של קנאה , צרות עין, ומודעות לדלות קיומית

godsun

New member
../images/Emo24.gif

אהבתי לקרוא את ההודעה המחוכמת מחד והכנה מאידך בניגוד ללא מעט תגובות שקראתי פה שלך זוכה במקום הראשון. כה לחי

godsun

New member
זיגזגית יקרה

אני מאוד שמח על בקיאותך בשפה האנגלית רק שלצערי GODSUN אין פירושו בן אלוהים אלא שמש האלוהים . GODSON פירושו בן אלוהים.
אוהב אותך בכל זאת.

jole

New member
הרצון לקבל

הרצון לקבל טבוע בנו מיום הוולדנו והוא חלק גדול מקיומנו והכוח המניע אותנו. מה עושים עם מה שמקבלים זו הנקודה שבה חלה התפתחות. ההשפעה (מלשון שפע) והנתינה היא הצד השני של הרצון לקבל. השילוב ביניהם יוצר ארבע דרכים 1. רצון לקבל על מנת לקבל (רק לקבל בלי לתת תמורה - כמו ילדים קטנים) 2. רצון להשפיע על מנת לקבל (לתת אבל עם ציפייה לקבל משהו בתמורה) 3. להשפיע על מנת להשפיע (נתינה מוחלטת ללא קבלה בסופו של דבר מרוקנת אותנו כי בסוף לא נשאר מה לתת) 4. רצון לקבל על מנת להשפיע - זו המדרגה הגבוהה ביותר שאליה אפשר להגיע בה אתה משמש כלי להעברת שפע נשמע לך מוכר? צריך להיות מוכר לך, כי זו מהות הרצון עפ"י היהדות ואלה המדרגות אותן עוברים בדרך. כל המצוות והלימוד והתורה היא רק לתכלית אחת: להפוך רצון לקבל על מנת לקבל לרצון לקבל עם כוונת השפעה. זו כל התורה על רגל אחת.

אני חייב להיות ציני

לפי דבריך, הפוליטיקאים החרדים ממש חיים את האמת הגבוהה... וחוצמזה, אני מסכים איתך. שחר.

wolf18

New member
מדרגות

אני משתדל לא לדון אף אחד. כל אחד צריך לדעתי להיות עסוק בתיקון עצמו ולא תיקון אחרים. באיזה מדרגה נמצאים הפוליטיקאים החרדים? אני לא יודע וגם לא מענין אותי. אני מספיק עסוק בלתקן את מה שלא בסדר איתי ולחנך את הילדים שלי. מעבר לזה אין לי זמן וצורך לעסוק בתיקון אחרים. אני רק בודק מדי פעם איפה אני נמצא ורואה אם חל שיפור במצבי.

תגובה...

תראי, העולם שלנו מורכב כולו מאינטרסים קטנים, דבר ראשון - אני חייב לומר, שהדת היא 90 אחוז זבל, חלק מהדברים בכלל לא נכונים. מה שאמרת זה ממש נכון ואני מסכים כמעט עם הכל, אבל בשביל לקבל תשובות, צריך לשאול את השאלות הנכונות נכון? חשבת פעם, למה מחזור החיים קיים, למה יש לך פה ידיים עניים, למה כולם עובדים והכל מתקשר אחד בשני, חשבת פעם למה צמח אחד דוקרני והשני לא? כן, כי אחד חיוני לטבע והשני לא. מה שאני מנסה לומר, זה שברור שיש מתכנן לעולם שלנו, לא הכל נעשה בין רגע, והכל ממש מתוכנן ואין אפילו שגיאה אחת. הכל מכוון בדיוק. למתכנן הזה קוראים אלוקים, והתורה היא איננה אגדה. לא אתעמק, אני מקווה שהבנת את הפואנטה.

למעלה