משהו שונה מהנאמר עד כה.

חיניה

New member
משהו שונה מהנאמר עד כה.

ולכן פתחתי שרשור (בבקשה לא לתלות אותי) כולם וודאי מכירים את עבודת ה"שרשים" שמטילים על ילדים בכתה ז. אנחנו הסבים הופכים אז למקור המיגע. ובכן אצל נכדתי צץ השנה משהו חדש. לא עבודת השורשים הרגילה (אותה עשיתי בשיתוף הסבתא השניה)עם אחיה הגדול אלא משהו שונה הנקרא עבודת חקר. מה שעלה בגורל (בהמלצת בני החכם) הוא עבודת חקר על חיי הסבא שלי- לא פחות ולא יותר. אציין כאן שסבא שלי אכן היה אדם פעיל וגם ילדי זכו להכירו (הוא היה נוכח בבר מצווה של שני ניניו).עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה היא שכדי לא לזייף עלי לקרוא יומן חיים שהוא כתב ביידיש בכתב יד הדומה לאורז. אבל איך אפשר לסרב לילדה חמודה וחרוצה??? אז עכשיו אני יושבת ומנסה לפענח את הכתוב ואם אספיק 3 דפים ליום זה יהיה הספק מופלא. מי רוצה לספר על עבודות "שרשים" של נכדיו?שבת שלום

maxima

New member
חיניה...נחמד לראותך....../images/Emo24.gif

הנכדים שלי עדיין לא הגיעו לגיל ה"שורשים" ואני על הסבים שלי לא יודעת כלום הם ניפטרו בילדותי מאחלת לך הצלחה

shkedud

New member
חיניה, חתיכת אתגר לקחת על עצמך

ואני בטוחה שתגלי שם הרבה דברים, והרווח שלך, מלבד העזרה לנכדה, יהיה עצום

שורש ועוד שורש

מישהו באחד הענפים של האילן שלי הגיע עד 7 דורות לפניי. הוא גילה שהראשון בשרשרת כאשר היה ילד זכה לשבת, לא פחות ולא יותר, בסדר הפסח של "החוזה מלובלין". עם ייחוס כזה אני לא יכול לחתן את הנכדה שלי ואני מחכה שמישהו ימצא דור אחד אחורה. אולי הוא היה בסוכה של הבעל שם טוב.

אנימו

New member
מוכרחה ל"השויץ" שקיבלתי ציון מעולה

על עבודת השורשים של בני (שניים)
אבל הם ישבו ליד והיו שותפים לתחקיר ומאז טורחת לצטט מהעבודה כשנשאלת איזו שאלה. במרוצת הזמן התווספו פרטים רבים כי אני מכורה לנושא אם כי במשפחת אמי לא הצלחתי עדיין לעלות על עקבות משמעותיים בדורות הקודמים ותשובות לשאלות שלא ידעתי לשאול בזמן נשארו ללא מענה. מקוה שיום אחד אמלא את התשבץ. למזלי במשפחת אבי - יש בסיס למידע בחוברת שנכתבה ע"י דודי ז"ל ודוד אחר, יבדל לחיים ארוכים, עדיין "מתראיין" אצלי (מקנדה...)מעת לעת כשעולה קושיה. הפרוייקט של עבודת שורשים בביה"ס חשוב בעיני מאוד. משייך את הילדים לדורות הקודמים ולהווי היהודי של פעם .

אנימו

New member
וקוריוז במהלך של"חיים שכאלה" של

המשפחה: כשהתברר לבן הצעיר שהיה אז בגיל ביה"ס היסודי, כי אביו השתתף במלחמת סיני, חזר הביתה והודיע לאבא: "אתה יודע שאתה אבא היסטורי!". מסתבר שהאבאים האחרים שירתו במלחמות מאוחרות יותר ואבא שלו , מבוגר יחסית , היה יחודי בנושא.

dani 123

New member
אחי מנהל את נושא העץ והשורשים

ויש שורשים המגיעים עד 1618

אפי 7

New member
אני פשוט לא מאמינה איזה צירוף

מקרים. בדיוק הרגע עליתי מביתו של שכן ושוחחנו על שורשים משפחתיים. אותו שכן פנסיונר שלמד מוזיאולוגיה, וחלק גדול מעיסוקו זה חיפוש סיפורים מהקורה במדינה מבחינה היסטורית. ואני עולה הבייתה - פותחת את הפורום - וסיפור שורשים קופץ מול עיני. ממש ממש צירוף מקרים. ובספר מסוים על תובנות קראתי שצריך לשים לב לצירופי מקרים בחיינו ולא להתעלם מהם. כן, לשמוע מחברים כל מיני אירועים על שורשים משפחתיים - זה נושא מאוד מרגש ומעניין. סוף שבוע נעים אפי

למעלה