משהו שזיעזע אותי היום בכיתה

משהו שזיעזע אותי היום בכיתה

היום היה לנו לקראת סוף היום בבי"ס שיעור אזרחות, י"בניקים... דיברנו על סוגי מדינות (דמוקרטית-דתית וכאלו) ואיכשהו המורה לאזרחות עשה תפנית חדה ועבר לספר לנו על כך שלפני 10 שנים, כשהוא היה בן 27, בחורה בת 37 שהיתה חברה שלו הציעה לו נישואים והוא אמר במילים האלו שהוא סירב לה כי "למה לי להתחתן עם בחורה בת 37 אם אני יכול להתחתן עם בת 17? לחשוב שעכשיו הייתי נשוי לאחת בת 47... איכס", הוא אמר שנשים בנות 47 הן "עגלות זקנות" ואמר, מה לעשות, פיזית הן מתחילות להזדקן... ההרצאה המאלפת הזאת נמשכה בחלק די נכבד של השיעור, והגיעה ממורה שמלמד מקצוע שחלק בלתי נפרד ממנו הוא סובלנות, קבלת כל אדם כפי שהוא (הכרזת העצמאות) ומלמד עוד מקצועות חשובים לא פחות והיה בתפקידים די בכירים מבחינת סגל בית ספרי... אבל הכי הכי יפריע לי לדעת שהוא ישב לדבר עם אמא שלי בת 47 שתחיה ביום הורים ואלו הדברים המגעילים שעוברים לו בראש... אדם שאמור לחנך אותנו לערכים ואהבת הסביבה. אני אישית מאוד נפגעתי מהדבר הזה כבת וכאישה כשלעצמי... אני לא הולכת להתלונן עליו או משהו כזה אבל כבר בתחילת השנה איבדתי כל טיפת הערכה למורה הזה ולצערי אני לא אוכל לקחת יותר את הדברים שלו ברצינות יותר... מה אתם חושבים על מה שקרה?

ת מ י מ ה

New member
למה לא ללכת

להתלונן עליו? אם לא תעשי משהו נגד זה זה בדיוק אותו דבר כמו להגיד את זה (אני חלילה לא מאשימה אותך פשוט שרק תביני..) אין מקום בכלל לכאלה דיבורים ובמיוחד כמו שאמרת למורה שמלמד מקצוע כזה חשוב.. אני מבינה שאולי את לא רוצה להתלונן כי הוא אולי יתנכל לך אבל יש הרבה דרכים שאפשר לעשות את זה באלמוניות אלה דברים מגעילים וראוים לגנאי ממש כואב לי שמורה ככה מדבר אין לי בעיה שיהיו לו דעות אבל יש מקום להשמיע אותם

למה לפגוע לבן אדם בפרנסה

אני לא מצדיק אותו אבל אני שופט או מנסה לפחות לשפוט כל אחד לכף זכות ולכן את לא יודעת למה הוא אמר את הדברים האלו לדעתי תחליקי יכול להיות שיש לו אישה וילדים או הוא עוזר למישהו עם הכסף שלו אל תפגעי לו בפרנסה אמר אז אמר הרבה אנשים אומרים הרבה דברים לא צריך לקחת ללב כל דבר

merywho

New member
זה לא יגרום לפיטוריו

אבל לפחות אולי זה יגרום לו לקחת את תפקידו כמחנך בצורה יותר ראויה אני בהחלט חושבת שאת צריכה להעביר את זה למישהו אפילו לא הייתי פוסלת את האפשרות של לדבר איתו אולי זה יגרום לו להתפכח קצת.

Cobe Anan

New member
הוא פוגע במשהו הרבה יותר בסיסי..

החינוך של הנוער גם ככה קצת צולע. לא צריך להוסיף לזה גם חוסר כבוד לנשים ומבוגרים. מעבר לזה, כמו שאמרו פה, תלונה לא תביא לפיטוריו, אלא רק לאזהרה או לנזיפה.

L y c a n

New member
איך אתה יודע למה זה יביא?

אה, אתה הוא זה, הסמנכ"ל של משרד החינוך.. הוא חוטף איזה השעיה.. שישב בבית וירגע עם אישתו בת ה17 עלק..

pain is MY love

New member
לא חשבת לרגע

שאולי הוא אמר את זה בצחוק?... אני לא חושבת שמורה היה מרשה לעצמו לדבר ככה בכיתה... אולי הוא הרגיש לרגע חבר'המן והרשה לעצמו להשתעשע אתכם קצת אין לך מה להעלב ממנו!!

הוא אמנם דיבר בנימה של צחוק

אבל התכוון בשיא הרצינות, ומה שהוא דיבר על בנות 40+ הוא בכלל לא אמר את זה בנימה של צחוק...

L y c a n

New member
הממ אני לא מוצא שום דבר מצחיק בזה

אבל, מרינה.. גם הסיטואציה המוצגת, לא בדיוק תרמה

pain is MY love

New member
לאא מרתי שזה מצחיק

רק רציתי להגיד שלא תמיד צרי לקחת הכל כל כך קשה ולהעלב בשם כל המין האנושי.. יכול להיות שזה פשוט נאמר ברוח של שטות..

זכוכיות

New member
אני לא חושבת שזה העניין,

כלומר- לא בגלל זה היא לקחה קשה. הרי דעות שונות ומשונות שכאלה נאמרות אפילו ברצינות הרבה פעמים, ואם נסכים איתן או לא הן עדין לגיטימיות, את לא יכולה לפנות לאף אחד ולהתלונן אם שמעת את אותו נאום מהשכן שלך, או מנהג האוטובוס, או מהמוכר במכולת. יש סיבה שדיווח עליו תגרום לו נזק, גם אם מינימלי, וזו בדיוק הסיבה שהיא -חייבת- לדווח, והיא כמו שאמר קובי- התפקיד שלו. כנראה שהוא לא הפנים ואותו וראוי שזה יעשה, תפקידם של המחנכים הוא להיות סובלניים, להיות שיא הפוליטיקלי קורקט, עד לרמת הבחילה, לא מסוגלים? לא מתאימים למקצוע.

pain is MY love

New member
אני עדיין לא חושבת שיעשו לו משהו

לצערי יש מורים הרבה יותר גרועים ממנו שמחזיקים במשרה הזאת..

בלאגנית

New member
איזה ברברן....

פלא שמערכת החינוך נראית כמו שהיא נראית...

Cobe Anan

New member
זכותו לחשוב מה שהוא רוצה..

אבל להביע דעה כזאת, ועוד בצורה כזאת ובפורום הזה- פשוט לא במקום! לפני שהוא מחנך, הוא אדם. אבל בכיתה- הוא קודם כל מחנך. ומילא, זאת היתה הערת שוליים הומוריסטית- אבל אם, כמו שאת אומרת, זה נמשך לאורך זמן רב מהשיעור- הוא פשוט לא הפנים את המשמעות שיש למילה ``מחנך``.

למעלה