משהו שחשבתי עליו...

dandisc

New member
משהו שחשבתי עליו...

אם נבראנו אז המסקנה שהבורא כפוף לחוקי הכימיה,פיזיקה ביולוגיה וכולי..לשם מה ברא DNA??הרי יכול הוא שנוריש את תכונותינו ללא DNA...לשם מה ברא מוח??הרי יכול הוא לעשות שנחשוב בלי מוח...וכן הלאה..או במישור אחר לשם מה ברא שמש??הרי יכול הוא שיהיה אור בלי שמש..וכולי וכולי..

Blackpanter1י

New member
נראה לי שיש לך טעות, הנברא כפוף

לחוקי הטבע ולא הבורא.והרי אם הוא היה עושה משהו אחר שבעזרתו נחשוב אז היית יכול להגיד אותו דבר לא? ואתה יכול לשואל אם יש בורא אז למה הוא צריך אותנו, אותו דבר. והוא לא כפוף לחוקי הפיזיקה, אנחנו כן כפופים ולכן יש לנו שמש, אור וכולי... בשבילנו כדי שנוכל לחיות כי פה אנחנו כן כפופים לפיזיקה בעולם הפיסי הזה.

הבורא שלנו

של הנוצרים היהודים והמוסלמים(בהנחה והוא קיים) הוא כל יוכל וכל ההתרחשות והתנהגות של חומר ביקום כפופה לרצנו ואם ברצנו לעצב חוקים אחרים כך יהיה ואם נצא בהשקפת עולם דתית הרי אנחנו כל כך קטנים שאין אנחנו מבינים את כל מעשיו של הבורא ואם הוא רצה לתת לנו DNA אז יש לו סיבה טובה אך לדוגמא האלים המסופוטמים הדרום אמריקאים הקלטים היוונים/רומאים והגרמאנים תלוים לחלוטין בחוקי הטבע של האדמה והשמים

One Echoe

New member
ואתה בהחלט צודק.

אם הבורא כל יכול ובלתי מוגבל, הוא לא יכול ליצור משהו מוגבל. אם הבורא ברע רוע, סימן שהוא רע. איאפשר ליצור משהו שאין בך.

Blackpanter1י

New member
ההפך ליצן

אתה שם לב מה אתה רושם? חשיבה של ילד בכיתה א'! "אם הבורא כל יכול ובלתי מוגבל, הוא לא יכול ליצור משהו מוגבל". ההפך - אם הבורא הוא בלתי מוגבל אז הוא בהחלט יכול ליצור דבר מוגבל, בגלל שהוא לא מוגבל. ואם הוא ברא רוע זה לא אומר שגם הוא רע, הסבר: זה שהוא ברא את כדוה"א ואת החוקים ביקום בכלל, לא אומר שהוא כפוף אליהם מובן?

One Echoe

New member
נמאס לך ממך, טיפש.

תרגע כי נמאס לי מהזלזול שלך. כמה אפשר לסבול את זה. אתה מדבר על חשיבה של ילד בכיתה א'? אתה מתעצבן כשמדברים על היהדות בלשון רעה כאילו מישהו העליב אותך. שולח לי מסרים בגלל זה. רד ממני. אתה רוצה להאמין באלוהים? תאמין. אל תזלזל בכל מי שלא. אלוהים לא יכול לברוא רוע, אם אין בו רוע. אם אלוהים בלתי מוגבל, הוא לא יכול ליצור משהו מוגבל, כי אם הוא יצר משהו מוגבל, סימן שהוא מוגבל בעצמו. אין אלוהים, ולכן לא אענה על תשובתך האחרונה, כי אני יוצא מתוך נקודת הנחה שתורת הבריה היא לא נכונה.

Blackpanter1י

New member
מה אתה בוכה ?

הלוגיקה שלך לא אפשרית, ואתה לא רוצה להבין אז אל תבין... ואני מזלזל? אתם מזלזלים "דתיים חולי נפש" "מחלת נפש". חבורה של פאטהמורגנות! ואני בטוח גם שאת שאלת האבן, אתה לא מבין ואני יכול לענות עליה.

Wolverchenus

New member
החתול יצא מן השק

קצת רגשי נחיתות, קצת פארנויה והרבה שנאה זה מה שמרכיב אותך. "אתם מזלזלים "דתיים חולי נפש" "מחלת נפש". חבורה של פאטהמורגנות!" אף אחד לא קרא לך חולה נפש, אף אחד לא יצא נגדך כי "אתה דתי!!!11" ובסוף קראת לנו חבורה של פאטהמורגנות כמו שקראת לבחור חננה, וליצן וכו'. יפה יפה לך. הפורום הזה עוסק במדע האבולוציה, לא בתיאולוגיה, לא באביוג'נסיס ולא במתח הבין קבוצתי בישראל. אגב שאלת האבן, אם אתה הולך להגיד "אלוהים יכול להגביל את כוחו ואז לא להרים אבן בזמן מסוים ואז בזמן הזה הוא מוגבל" אז אני אשאל אותך האם אלוהים יכול לשבור הגבלה שהוא עשה (כי אם כן זו לא הגבלה) ואם לא אז הוא לא כל יכול. בלה בלה בלה, קיצר, זה לא נושא הפורום, גש לפורום אתאיזם ודת שם תרבות הדיון שלך מקובלת.

Blackpanter1י

New member
פורום אתאיזם ודת מזמן ירד

מהפסים. ולגבי One Echoe אנחנו מכירים לא מפה...וגם הוא אוהב לקרוא לכל אחד טיפש ואז להגיד "זה סלנג" ןלגבי האבן אם אתה רוצה לדבר על זה, אז בפרטי.

One Echoe

New member
אל תמציא עלי דברים, ברשותך.

חתיכת חוצפן. אני לא קורא לאף אחד טיפש. והאמת שאני לא זוכר בכלל מאיפה אנחנו מכירים. אולי מפינק פלויד? בכל מקרה, רד ממני טוב?

למעלה