משהו שחשוב לי להגיד
droriko כתב בשרשור העדכונים שלא יתכן שחלק מאנשי הפורום ישנו דעתם על שפרה ב- 180 מעלות בעקבות שיחה אחת ובגלל אמפתיה. שימו לב, חפירה
אז ראשית, אני פונה ל droriko: גם אותי זה מעצבן, אבל, זה הטבע הישראלי, ולא צריך לקחת את זה ללב ולהסיק על אנשי הפורום מסקנות לא נכונות. לי יש הסבר פשוט לזה. ישמע מצחיק מה שאני אומר, אבל למרות כל הדימויים על הישראלי המגעיל, אנחנו בסה"כ עם רחמן וסלחן. זה בא לידי ביטוי החל מהמלחמה עם הפלסטינאים (בבקשה אל תיכנסו לזה, זה רק דוגמה), דרך פוליטיקאים, ועד לדברים "מטופשים" (למשל דמויות טלוויזיוניות, לאו דווקא בריאלטי, שפתאום חושפות רגשות, ואז עם ישראל מביע אמפתיה כלפיהם, לא משנה כמה רע הם עשו). אין מה לעשות, בכי ואמפתיה עובד על רוב הישראלים אני למשל, גם הייתי כזה פעם, אבל עם השנים, ככל שהתבגרתי, ועם כל הצניעות, למדתי לא לשכוח ולנסות להסתכל בצורה יותר רציונלית במקרים כאלה (לערב פחות את הרגש). על חלק מאנשי הפורום, וזה טבעי לגמרי, "בכי" ואמפתיה יכולים לעשות פלאים (שזה לא בהכרח דבר רע), עלי זה מזמן הפסיק לעבוד, ולא בגלל שאני חכם יותר או פחות רגיש, אלא שפשוט זו הדרך שלי להסתכל על דברים כאלה, וכנראה שאני במיעוט. שנית, אני פונה לאלה שכרגע כ"כ מרחמים על שפרה עד שדעתם עליה השתנתה: תזכרו את את התככנות, את הריכולים, ההסתות,ההצגות והצביעות הרבה מאוד שמאפיינת אותה. היה מישהו שהיא בטחה בו, אז ברגע שהיא חשבה שיש לה כח, חשפה את הפרצוף האמיתי, ליהטה את האש, השפיעה קשות על ליאון, הצליחה לבודד את עינב ולא הראתה טיפת רחמים כלפיה (שימו לב כמה היא שונה מעינב, אחרי כל מה שעשתה לעינב עינב באה לנחם אותה, ואני מאמין בכנות שזה לא מצביעות, פשוט ע"פ התנהגות קודמת שלה). ברגע שהוא כבר לא תומך בה כמו פעם ו"מעמדה נחלש", פתאום היא כבר לא שונאת כ"כ את עינב, פתאום היא "בחורה טובה". אני די מרחם עליה, ואני לא חושב שהיא עושה הצגות או משהו, אבל לא אשכח ולא אסלח. לא משנה מול מי שפרה תעמוד אני אייחל לה לעוף (ואגב אני מאוד מקווה שלא תצא בעצמה, אלא שיעיפו אותה ואז אולי היא תבין כמה ההתנהגות שלה הייתה מגעילה ביחס לאחרים).
droriko כתב בשרשור העדכונים שלא יתכן שחלק מאנשי הפורום ישנו דעתם על שפרה ב- 180 מעלות בעקבות שיחה אחת ובגלל אמפתיה. שימו לב, חפירה