משהו שטיפה מפריע לי....

My EmOtIoN

New member
משהו שטיפה מפריע לי....

אני סמוייה פה, אני מדיי פעם נכנסת.. רק לקרוא... בכל מקרה, ממש מפריע לי הקטע הזה של ההמולסים בעונה החדשה. כל העניין הזה נורא מזכיר לי את הנאצים בגרמניה.. הטלר וכ'ו. קשה לי להשוות אבל כל הדיבורים על המנהיג.. שכך קראו גם להטלר. הטוטליטריות.. הסימון על העורף... כל הדברים האלה באמת מזכירים לי את זה וזה קשה. אני חושבת שהתכנים יכלו להיות פחות קשים ופחות דומים. אה, ועוד משהו שעליתי עליו.. בעונה הקודמת ליבי נרצחה כי ירו בה... אבל דילן חזר בזמן והציל אותה. בעונה הזו היא נהרגה מייריה. הגורל של ליבי היה תמיד למות מירייה. יכול להיות שהגורל של טומי זה להציל אותה ולכן יכול להיות שהוא יחזור בזמן ויציל אותה מהייריה הזו.

שירטע

New member
כן, האמת שחשבתי על זה

שהגורל של ליבי זה למות מירייה, וזה אולי יהיו חלק מהסיבות לזה שהיא מתה עכשיו. אבל לא חשבתי על הקטע עם דילן. וזה רעיון.

8דושנקה8

New member
רעיון מעניין, האמת שחשבתי על זה שזה כבר קרה

אבל לא בהקשר של גורל, האמת שיש סיכוי גבוהה שזה יקרה.... דילן בטוח ירוץ להציל את ליבי ברגע הראשון שהוא יוכל.... בדיוק כמו שהוא כבר עשה וכמו שהיא הייתה עושה במקומו...

How I Disappear

New member
לפי מה שאני זוכר, זה היה סוגשל מבחן לטומי

כדי שיוכל להתמודד עם הקטע הזה שהוא טיימר וזה בכלל לא היה אמיתי ...

Double U

New member
היטלר לא היה הדיקטטור היחיד בעולם

ואני ממש לא רואה את זה בחומרה, סה"כ סדרה. התכנים גם פחות אלימים, לא משהו שאין בסדרות אחרות.

My EmOtIoN

New member
../images/Emo26.gif

מבחינתנו הוא היה ה-דיקטטור שפגע בנו במיוחד. ולהטלר קראו המנהיג- הפיהרר. וכל הזמן קוראים לאדי המנהיג. אתה יודע, אין לי בעיה עם זה שיהיו דקטטורים וכאלה- למשל לצ'כוב מהשמנייה קראו המלך כל הזמן. זה לא מפריע. המנהיג זה כן מפריע. זה עשה לי פשוט רע. שאי אפשר לחיות במדינה אם אין לך סימן (צלב כרס), העוני (הגטו), המנהיג..... יכול להיות שרק אני מוצאת את הדמיון.. אבל זה יותר מדי קשה.

zivnew

New member
סביר להניח שזה מה שמנסים להעביר לילדים...

מי שלא יודע על זה מראש לא יהיה כזה קשה לו אבל הוא יותר יבין כשהוא ישמע על זה. וכל הדיבורים האלה לא תמיד מסבירים מספיק טוב כמו סדרת האי שמעבירה את זה לילדים בצורה הטובה ויותר ומקנה להם ערכים.

8דושנקה8

New member
לי זה דווקא לא העלה אסוציציות כאלה

לדעתי התכנים הם לא יותר מדי קשים ולא צריך לקחת כל דבר למקומות כאלה- אפשר פשוט לזכור שזו רק סדרה ופשוט להנות. בכל מקרה- עדיף שככה ילמדו על התקופה הזו בדרכים מעניינות במקום בכמה דקות שיחה לפני יום השואה שלא אומרות יותר מידי לאף אחד....

שובללבל

New member
גמלי זה מאוד הפריע והזכיר.

השליטע הזו שרוצים לשלוט ב"נתינים" שלהם. המפקד. כל האלה זה כזה אמאל'ה......... לגבי התיאוריה עם טומי יכול להיות. צריך לבדוק באמת מה התאריך בערך שזה קרה לה אז והתאריך של מה שקרה לה באותו יום. תיבדקו את זה.

Yarinv

New member
לי אישית זה לא העלה אסצויאציות כאלו

אבל אני יכול להבין את מה שאת אומרת. אני חושב שזה לא רע שנושא דומה כזה עולה ואני חושב שזה רק יכול להעצים את השנאה והזעזוע של הילדים הצופים ממה שקרה בשואה (והילדים יכולים לגבש דעה מוצקה נגד הנאצים ופעולותיהם המזעזעות, בלשון המעטה). אדי והמשטר הם הרעים בסיפור, המשוגעים, יוצרים סלידה עמוקה מצד הילדים ושאר הצופים, הם מתעללים באנשים, הילדים שונאים אותם ואת צורת הפעולה שלהם, העולם שחור ועצוב איתם - זה יכול לעזור לילדים להשליך את אותן ההרגשות גם על הנאצים. אם הולכים עם הדימוי של העלילה לשואה - הילדים הם היהודים הטובים והשלטון הם הנאצים הנבזים - הקהל רוצה שהטובים ינצחו. השלטון הוא רע! אדי הוא רע ומגעיל! שוב, אני חושב שדווקא זה יכול יותר להעמיק אצל הקהל את הסלידה מהמעשים של שלטונות כמו הנאצים. אולי זה יכול להיות קשה לצפייה (ואני לא חושב שהיו דברים ממש קשים לצפייה), אבל זה חלק מהמציאות ומההיסטוריה של העולם בעבר ובמקומות מסויימים גם בהווה.

למעלה