משהו שיעצבן אתכם

haimgl

New member
אתם מדברים ממש שטויות

בחיים לא אמרנו וגם לא נומר למישהו שלא לבוא לנוער העובד בגלל שאבא שלו מנכ"ל סלקום שמרוויח איזה חצי מיליון שקל בחודש או שהוא מעריץ את הרב כהנא וחושב שהוא היה גאון. ובקשר לערכים, אם כל הכבוד את הערכים האלה מלמדים גם בתוכניות בערוץ הילדים כמו "הכיתה המעופפת" או "כדור פורח" ודומיהם.

שתוק מטומטם!

הסברנו לך בצורה הכי ברורה שיש שזה לא נכון! וכמו שגד אמר הפגנות זה לא ערכים (משהו בסגנון) ואתה באמת חושב שמתוכניות טלוויזיה ילדים ממש מקבלים ערכים? זה ממש בולשיט תראה את הנוער של ימינו עד לפני כמה שנים היינו מקום ראשון בעולם בפשע של בני נוער (שאני בטוחה שבילדותם כולם ראו את כל הסדרות החינוכיות) וזאת עובדה שמי שבא לצופים לא כזה, גם אם הוא לא רואה סדרות טלוויזיה סטייל כדור פורח זה ערכים חשובים הרבה יותר מלהתנהג כמו בהמות בהפגנה. בוא אני אסביר לך משהו שיש תנועה שהיא ימנית (או להפך) ואנשים שמאליים מצתרפים אליה (נגיד ואיך שהוא מה שבדרך כלל לא קורה) וכמו שאתה אומר אתם כן תקבלו אותו נכון? ואז נגיד התנועה יוצאת להפגנה נגד השמאל מה אותו חניך עושה?? אז לא משנה אם אין לכם בעיה שהם יבואו או לא כי הם לא יבואו! לעומת זאת בצופים אנחנו לא יוצעים לשום הפגנה נגד שום דעה כך שכל הילדים (בלי הבדל גזע מין ודת) יכולים לבוא וכולם יכולים להביע את הדעה שלהם בכל תחום לכל אחד יש מילה!

אררררר עכשיו עיצבנת אותי!

תגיד בתנועה שלך אתם יודעים את כל הערכים בע"פ? בכל מקרה זה שילדים בצופים לא יודעים את כל הערכים זה צפוי יש לנו טונה ערכים מה שכן אנחנו לא באים לחניך ואומרים לו, היום אנחנו נעבור פעולה של הערך כבוד אנחנו באים לחניכים עם מתודות אז גם אם החניכים לא יודעים מה שם הערך שהועבר להם באותה פעולה לא אומר שהם לא יודעים אותו בעקיפין ומבצעים אותו כי למשל לא יודעת אם חניכים בכיתה ה´ יודעים שיש ערך חברות אבל אנחנו בתור מדריכים מעבירים להם את הערך הזה (במתודה) ואיזה כיף זה אפילו הצליח ועכשיו כל הקבוצה שלי אחוקים אז יש לחניכים שלי את הערך חברות נכון? אבל הם לא יודעים שהערך הזה קיים. מספיק לנו שהחניכים מבצעים את הערכים זה לא חשוב כ"כ אם הם יודעים את השם של הערך... חניכים (וכל אחד אחר) לא בא לצופים בטרה ללמוד ערכים הוא בא כי החברים שלו שם, כי כיף לו שם. מה כיף לו? כיף לו לעבור פעולות! מה המדריכים מעברים לחניכים במתודות? ערכים אז חניך שבא לפעולות מקבל ערכים? כן! אני בתור מדריכה לא צריכה לזכור את כל הערכים בעל פה מספיק שהם רשומים לי במחברת מספיק שאני עושה שיקוף מצב מול המחברת ורואה איזה ערך חסר לחניכים שלי ולפי זה להתאים ולהמציא מתודות. ולגבי השיווק... כל הפרסומות שלנו זה מתרומות של חברות אנחנו לא הוצאנו אגורה על השיווק הזה מה לעשות התנועה שלנו גודלת וגודלת והכסף פוחת ופוחת השנה יש את מפקד תנועות הנוער ובמיוחד השנה אנחנו צריכים הרבה חניכים, אנחנו לא עושים שום דבר במרמה (כמו בני עקיבא ואם אני לא טועה גם הנוער העובד) אז למה שלא נשווק את עצמנו? כי אתם לא עושים את זה? למה שיסגרו אצלנו שבטים מחוסר כסף אם אנחנו יכולים לקבל את הכסף הזה בדרך ישרה ואני מדגישה!

Roobie

New member
הלו, להירגע ../images/Emo13.gif

לא אני כתבתי את המאמר וגם ציינתי למעלה שאני לא מסכים איתו את מוזמנת לקחת את כל התגובה שלך, להעתיק אותה ולשים אותה בתור תגובה לכתבה עצמה, איפה שהיא מופיעה. ככה כותב הכתבה יוכל לראות אותה.

haimgl

New member
תגובה

אהלן, קוראים לי חיים ואני בנוער העובד והלומד והלומד ולהגיד את האמת, זה ממש טוב מה שאתם עושים עם עזרה לנזקקים וכל זה אבל אין לצופים ערכים חוץ מזה! כי בעוד שאצלנו בנוע"ל מוחים ומפגינים על כל דבר שזז, בצופים לא עושים את זה. למה? כי הצופים היא תנועת נוער ממשלתית שמחנכת לצייתנות ואי ביקורתיות כלפי הממשלה\חברה\מדינה (הרי "הצופה נאמן לארצו ולמולדתו"...) אפילו אתם יכולים לראות שהצופים מעולם לא היו בשום הפגנה או מחאה נגד מדיניות הממשלה! ז"א שאפילו אם יהיה חוק כלשהו שאוסר על ג´ינג´ים להיכנס לקניונים (לדוגמא) הצופים (באופן מאורגן כמובן) לא יוציאו על זה מילה! כנ"ל לגבי כל החלטה של הממשלה והממסד. מובן?

אם זה מה שאתה חושב

אז תסלח לי אבל אתה מטומטם! הערכים בתנועת הצופים כ"כ רבים שאם אתה שואל מישהו הוא לא יודע מאיפה להתחיל בכלל! אומנם הערכים שלנו לא מתבטאים בהפגנות נגד הממשלה וכדומה אבל הם כן מתמקדים בערכי מוסר כלל-אנושיים, בקידום והתפתחות רווחתם וכבודם של בני האדם בתנועה ובחברה, לדמוקרטיה, לאהבת הטבע, שמירה על איכות הסביבה, חברות וריעות, יוזמה, מצוינות, מקצועיות, כבוד הדדי, צופיות, שוויון, סובלנות, הכרת השונה, הקשבה, פתיחות מחשבתית, חוק וצדק (בניגוד לנוער העובד והלומד), אחריות סבלנות, ועוד הרבה הרבה ערכים שלא מתבטאים בהפגנות. אז זה שאנחנו לא מפגינים הופך אותנו לתנועה ללא ערכים... להפך, אם אנחנו דוגלים בשיווין אנחנו לא יכולים להיות רק ימניים או שמאלנים כולם מוזמנים לבוא לצופים (ללא הבדל גזע מין ודת) אחד מהערכים שלנו אומר כך... "תנועת הצופים תפעל למימוש העקרונות הרואים את האדם כאדון למחשבותיו ולמעשיו...." (זה כבר מסביר כמה דברים אתה לא חושב?) אז לאמר שאין לנו ערכים כי אנחנו לא מפגינים זה בולישיט!!! קפיש?

Meijen Shaggy

New member
הצופים והפגנות ../images/Emo15.gif

הצופים היא תנועה פלורליסטית התמוכת בריבוי-דעות. בעוד הנוער העובד והלומד ותנועות נוספות מחנכות את חניכיה לאמת אחת ומגבשים בהם דעה אחת מוחלטת, מכאן נובע שתלכו להפגין נגד מה שלא תואם את דיעותיכם הפוליטיות. "נאמן לארצך ולמולדתך" - בהחלט, ואם בנוע"ל לא מחנכים לזה אז המצב בכי רע. עם זאת, "אי-ביקורתיות" היא בכלל לא אחד הערכים בתנועת הצופים. לכל אחד מפעילי תנועת הצופים יש דעה פוליטית אישית, אך להפגנות לא נלך לבושים בחאקי, כיוון שכאשר אנחנו עושים דבר כזה אנחנו מייצגים למעשה את כל שאר הפעילים בתנועת הצופים (וכאמור, הצופים היא תנועה פלורליסטית). אני מקווה שדבריי ברורים. אגב, האם זה ש"הנוע"ל מוחים ומפגינים על כל דבר שזז" נחשב בעיניך לערך עליון? אם הנוע"ל אכן היה מוחה ומפגין על כל דבר שזז, הוא היה נאלץ להפגין נגד שני הצדדים של המתרס. האמנם?

haimgl

New member
אמרתי בצחוק

שהנוע"ל מפגין על כל דבר שזז. וחוץ מזה עוד דוגמאות לאי ערכים שבצופים - הייתי הקיץ ביום ביקור במחנ"ק (יש לי חברים די טובים שבצופים) וראיתי שם קיוסק אז חשבתי לעצמי שזה בטח רק להורים ליום ביקור או שמקסימום ההורים יקנו לילדים שלהם (היה את זה גם ביום ביקור של המדצ"ים אצלנו ואני ואפילו עוד הרבה התנגדו לקיוסק הזה) ואז שאלתי את חבר שלי והוא אמר לי שהקיוסק פתוח כל המחנ"ק! ז"א שאם לאיזה חניך מתחשק קולה הוא בלי בעיה הולך וקונה (וששאר העולם יישרף מצידו) ולעומת זאת חניכים שאין איתם כסף יצטרכו רק לקנא בו.

מה זה קשור בכלל?!

למה? הצופים הקימו את היער שבו התקיים המחנה במיוחד? לא... הצופים בסה"כ מצאו מקום עם חשמל, מקלחות, צנרת וכן... גם קיוסק... ואני בספק שהפרט המפגר הזה מראה עד כמה לצופים אין ערכים!! עוד מעט תגיד שבגלל שהשבטים שלנו ממוקמים ליד מכולות וסופרמארקטים אז אין לנו ערכים... אם אין לך משהו חכם להגיד (או לפחות שישמע חכם) אז עדיף ש-ת-ש-ת-ו-ק

תקשיב חמודי

במחנ"ק לי ולחברותיי נורא התחשק קולה אז הלכנו לנו לקנות. יופי שתינו לנו בכיף ואז באו כמה שכב"גיסטיות ואמרו לנו שאסור לקנות בקסיוסק הזה ואם יתפסו אותנו יהרגו אותנו. למה? כי הצופים מחנכים לשיוויון בין אנשים, בין אם הם עניים או עשירים.

Meijen Shaggy

New member
דוגמה לא רלוונטית ../images/Emo15.gif

גם אםהקיוסק היה פתוח לאורך כל המחנ"ק (אני מזכיר שהשנה המחנאות נערכו בגנים לאומיים ולא ביערות), זה לא אומר שלחניכים הייתה גישה לקיוסק לקנות קולה מתי שמתחשק להם. לצופים אין סמכות לדרוש מבעל הקיוסק או מראשות הגנים הלאומיים לסגור את הקיוסק. על כן הדוגמה שנתת לא רלוונטית. דוגמאות נוספות?

SAG E

New member
דיי כבר עם כל זה

מה יש לכולם נגד תנועת הצופים? אני רק שומע הכללות רציניות נגד התנועות וביקורות רעות שמגיעות מפי אנשים מחוץ לתנועה או מתנועות אחרות בכלל... לאנשים שלא מכירים את מערכת הצופים אין שום כות להעביר ביקורת כמו שאנחנו לא מותחים ביקורת על אחרים. לכן אני אומר למדריך "השומר הצעיר" הגאה: תנועת הצופים מחנכת לעשרות ערכים שונים על מנת לבנות מהחניכים אנשים טובים יותר בעתיד ולעזור להם להשתלב יותר טוב בחברה.

דווקא לדעתי

זה טוב שהם באים לפה לפורום ומביאים את דעתם אנחנו יכולים לתקן אותם או להיפך ללמוד מזה משהו (מה שבנתיים לא קרה...)

למעלה