משהו שכדאי שתצפו בו

modulo1000

New member
משהו שכדאי שתצפו בו

http://www.youtube.com/watch?v=sUEOpoEBXyc&feature=player_embedded
עוד כאן
http://undertheradar4.com/
תתמכו או לא תאמינו או לא אבל כדאי שתקשיבו לעובדות

יכול להיות שהם הזויים - אבל אולי אנחנו ההזויים
מה שמעניין כאן שזו מפלגת הרשת החברתית הראשונה בישראל
בלי כסף בלי שלטים בלי קמפיינים

אין במיל זה משום קמפיין בחירות - אבל כדאי להיחשף לשחיתויות
אם התוכן נראה לכם ראוי ראוי שתפיצו הלאה

מכיר את החבר'ה ..

כמה לקחת ברצינות ? לא יודע. אני מסתפק מההנאה המוזרה של צפייה
בסירטונים האלה. לגבי ה"שיטה", וה"שחיתות", אני לא זקוק לשום סירטון
ושום עובדה ושום הוכחה. יש לי מציאות מול העיניים והיא מספיקה לי בשביל
להחליט למי כן כדאי להצביע בבחירות הקרובות, ולמי ממש לא.

הבעיה אגב, של החבר'ה האלה, היא שהם מנסים להילחם במילים עם מילים.
למי יש מילה גדולה יותר. זה לא עובד. הם מתעסקים בעניינים של שיפוט.
לפני שבועיים שטייניץ נחשף על ידי חברי שלום עכשיו מודה שהעביר מליארדים להתנחלויות
מתחת לשולחן. אם הנושא הזה לא הקפיץ את כל התקשורת על הרגליים והוציא את כל המדינה
לכיכר, כולל את המתנחלים השפויים, כי מדובר פה בשחיתות שילטונית שלא תיאמן, אז גם
הסירטונים האלה לא יוציאו.

בחוקים, בעורכי דין, במשפטים ובמילים, אפשר לעשות הכל. אפשר לגזול אדמות, אפשר להחליט
על קיומו או חוסר קיומו של עם, אפשר גם להוציא פקודות על השמדת עם, והכל יתנהל בצורה חלקה.
דורותינו הזקונים יודעים כבר סיפרו לי איך זה קורה בצורה מאוד מדוייקת ומחרידה.

כל עוד אין מי שבה ואומר חבר'ה, מה שהולך פה זה טירוף שצריך לעצור אותו,
ואנשים מקשיבים לאותו אחד, או לאותה מפלגה בגלל שיש להם גם לב, ולא ר ק ההגיון ושכל קר,
אז כל הסירטונים וכל השיטות הללו הם אמצעי תעמולה נחמדים.

האם מספיקים כדי להפיל או להרים שילטון ? לבדם, בוודאי שלא.

אגב, מה שמטריד את מנוחתי

זה לא מר נתניהו ושיטתו המפוקפקת.

מה שמטריד אותי זה מי יאסוף את החלקים המיקרוניים שהמדינה הזאת
התפוררה לתוכם, מי יאסוף את החלקים האלה, ומה לעזעזאל הוא יעשה איתם,
ולאן הוא ינסה להוביל אותם.

אני כבר איבדתי כל קצה חוץ בניסיון להבין מה הולך פה.
מזמין את כל אנשי המוזיקה הותיקים, ההיסטוריוניים, אנשי התרבות והדעת,
לבוא ולהסביר לי מה נסגר עם מדינת היהודים, כי באמת שאין לי מושג,
קשה לי לעקוב, וזה עדיין מעניין, בכל זאת מדובר בבית שלי.

KFir R

New member
אפילו יותר גרוע ממה שחשבתי

עצם השיטה עצמה של קח (מתחת לשולחן) ותן (מעל או מתחת השולחן) שאלדד יניב מתאר בסירטונים האלה לא מפתיעה, אבל העובדות עצמן והירידה לפרטים הקטנים, אלה הדברים המפתיעים פה. הצגת הדברים נראית די משכנעת ואני בטוח שאלדד יניב מודע לעובדה שהוא עלול לחטוף פה תביעות דיבה מפה ועד אוסטרליה, הוא הרי עו"ד (עדיין עו"ד פעיל עם הלוק הזרוק הזה ?) אז דווקא בגלל זה אני מניח שזה אמין מה שהוא אומר בסירטונים האלה (כרגע הגעתי רק לפרק 5, יש עוד מה לראות). יש בהחלט מצב שאצביע לו רק על זה שהוא חושף את כל הדברים האלה. אין ספק, יש לו ביצים לבחור.

אני חושב שלפעמים אתה מגיע למצב

שצריך לבחור בין ללכת נגד מה שאתה מרגיש לבין לעשות הכל כדי לשנות את המציאות שלך.
כשאתה בוחר באפשרות השנייה, וכבר אין לך מה להפסיד, אז אתה מוכן לעשות הכל.
עו"ד, חליפות, דפים וניירות. כסף וחומר, תביעות, כבוד ומוניטין. הכל נהייה בובות קטנות ולא מדגדגות
כשאתה מגיע לשם. קטן עלייך.

אני אישית משתדל לזכור, וככה נותן את זה כהצעה פתוחה למר העו"ד, שכשאתה הולך לשנות את העולם,
אתה זה שקודם כל משתנה, אחר כך, אולי, גם קורה משהו בעולם ...

ורק שלא נגיע פה לאנרכיה ולשריפת ספספלים, כי מעבר לרעיון הרומנטי של
שינוי ושבירת כל הכלים, גם זה עלול לקרות, וזה דבר מסוכן ורציני ..
לי נדמה שיש פה זעם מצטבר ומסוכן שמתקתק לו לאיטו ככל שמערכת הבחירות הזאת ממשמשת ובאה.

לא שראיתי יותר מדי מערכות בחירות בחיי, אבל האחת הזאתי, נראית לי ביזארית לחלוטין.

וזה היה, שלושים שניות של ה"מבוגר האחראי"

שבתוכי. ועכשיו.
לשבור את המערכת !!1

ozitex

New member
אתם ילדים קטנים או מה?

לאיזה גיל צריך להגיע עד שייפול האסימון הראשון והשני ושלישיי וכן הלאה?

כנראה שצריך לעבור לפחות לתחום העשור החרביעי או אולי אפילו החמישי.

נראה לכם שהיהודים המציאו משהו?

כאילו, אפשר לחשוב שמה שמתנהל כאן זו המצאה ייחודית ובשאר העולם הכל עובד אחרת..

הבן אדם זה היצור הכי מחורבן שחי על הפלנטה הזאת, אין לו שום דבר טוב לתת לעשות או לתרום והוא עסוק כל הזמן באיך לקחת ולקחת לעצמו , כמה שיותר וכמה שעל חשבון אחרים.

היהודים או מדינת היהודים זו חלק מציאות מאד פשוטה שקיימת בכל חור שתגיעו אליו כאן רק שבמקומות אחרים זה בא בוורסיה אחרת.

בבסיס הכל אותו הדבר כי טבע האדם דומה באשר תפנה.

מדינת היהודים?

נו, טוב, ומה עם מדינת הגרמנים? והסינים? והשוויצריים? וכן הלאה וכם הלאה.

תגידו, לא נמאס לכם להתעסק כל הזמן במשהו שאין לכם שום סיכוי שבעולם לשנות?

יאללה לכו לעשן משהו טוב, לשתות משהו טוב, לזיין קצת, לשמוע מוסיקה סטלנית וללכת לעולם שכולו טוב בנו טיים.

מספיק כבר עם ההתעסקות הפוליטית הזאת שאין לה שום אופק מדיני.. חח מעניין מי אמר את זה.

לעניין הבחירות, סליחה אבל אתמ י זה מעניין, הרי מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש. תקראו בכל לילה פרק בתנ"ך ותדעו בדיוק מה יקרה.

לילה טוב.

זאת גם אופציה

ויש כאלו שלא מתאים להם לזיין בלי לנסות להבין מה הולך סביבם,
גם אם זאת פעולה הנידונה לכישלון מראש.

לא יודע. אני מסתובב בפאבים, שומע אנשים, אנשים טוענים שכולם שונאים אותנו,
אנשים שותים בירה כדי להוריד את הפרוזק על מנת לשכוח את מה שקורה,
אנשים אומרים שאין אני לי מי לי, מה אומר לך, שיהיו בריאים.

אני רואה את מה שהולך עכשיו עכשיו, עם הגינויים באו"ם, שומע קולות מאמריקה שכבר
לא יודעת איך לאכול אותנו, הקשר שלנו עם יהדות אמריקה זה זיונים בתגלית, ומה מסגר עם אירופה.
לא מבין איפה לעזעזאל אני נמצא.

לא חי מספיק שנים בכדי להבין אם זה עניין רגיל וחולף, אבל משהו מרגיש
לי מאוד מחורבן, וגם מדאיג. לא יכול להתעלם - מצטער.

בוקר טוב ..

ozitex

New member
"אנשים אומרים"

זה המשפט הכי טריקי בעולם.

כאילו, אם "אנשים אומרים" או "כתוב בעיתונים" זה אומר שזו האמת וזו המציאות.

מי שחי על פי הנורמות של "אנשים אומרים" לא יודע איפה הוא חי. הרי אדם צריך לשאול את עצמו שאלה פשוטה: למה?

ל מ ה ,אנשים אומרים" דבר כזה או אחר.

ל מ ה למשל בא לכאן נשיא רוסיה פוטין? הרי הוא גם סוג של אנטישמי לא?

ולמה למשל ארה"ב ממשיכה לתמוך בישראל ולממן פרוייקטים יוקרתיים ויקרים כמו כיפת ברזל? למה?

למה מדינות אירופה משחקות משחק כפול. מצד אחד הן אומרים שישראל חייבת להגן על עצמה גם במחיר הפצצת אזרחים חפים מפשע בעזה ומצד שני היא אומרת נו נו נו לבניית דירות באיזור הנחשב כביכול ככבוש? ל מ ה?

השאלה היא מה עומד מאחורי מה ש "אנשים אומרים"?

סתם, חומר למחשבה, הפעל את הראש שלך לבד ואל תיסף אחרי מה שאתה שומע, קורא או צופה באמצעי התקשורת.

והכי חשוב, אם כל מה ש"אנשים אומרים" או "אמרו ברדיו" או "כתבו בעיתון" מחרבן לך את היום, יש לי עצה מצויינת בשבילך.

תפסיק להקשיב לאנשים שאומרים, תפסיק לקרוא עיתונים ולצפות בחדשות או בתוכניות אקטואליה בטלוויזיה ואז לא יהיה לך מחורבן, הבטחה אישית שלי.

המשך יום נעים..

"למה" זאת השאלה האהובה עלי

אנשים אומרים מה שהם אומרים בגלל שהדרך שבה ממשלת ישראל
מושלת באזרחים שלה היא פאשיזם. אין לה שום דבר אחר למכור פרט לשנאת ערבים.

אותם אנשים שאומרים דברים מסויימים, הם אותם אנשים שאני שומע בטלווזיה,
הם אותם אנשים שישלחו אותי לגור באירופה על הבעת דעה אחרת, הם אותם אנשים
שיחלקו לי "ישראל היום" ברכבת.

לא יודע מזה "עולם". אני מכיר את מה שהתקשורת משדרת לי.
אני מכיר את מה שאני לומד מהספרות וההיסטוריה.

בזמן המבצע הפיקטיבי שהממשלה הבזויה הזאת ניהלה לפני כמה שבועות,
שידרו לי הפגנות תמיכה בישראל ובפלסטין מכל ה"עולם", והפייסבוק שלי הוצף במאזן הרוגים לפה ולשם,
כולל כתובות של ישראלים שאמרו: "זה שלהם מתים יותר זה לא אומר שהם צודקים !",
כאילו מדובר במשחק כדורגל אחד גדול.

וזה שאני אומר את המילה "פיקטיבי", זה לא אומר שלא ירו טילים, זה אומר שהקב"ה בעצמו מנסה להבין
מה היה פשר ההתנהלות המדינית סביב מה שקרה פה באותם ימים.

הכל זה מציאות. ברגע שבנאדם חושב ואומר משהו - זה מציאות. ברגע שקראת את ההודעה הזאת,
היא נהיית רלוונטית, והיא מציאות, ומה שאני שומע אנשים אומרים - זה גם מציאות. וזאת לא מציאות
מנותקת מחיי התרבות בישראל. אני לא חי במערה. פתח את וואלה ותראה את מאות התגובות
שמציפות אותם, פתח את ynet, פתח את "ידיעות" ותקרא על השגרירים באירופה שננזפו ואם הבנתי נכון
אף איזה שגריר אחד הוחזר חזרה לארץ (?!)

"אין חדש תחת השמש". המשפט המקראי החשוב הזה הוא דבר אחד. אבל הוא דבר שכולל מציאות מורכבת,
כולל כזאתי שהפילה תרבויות ימין ועל שמאל, שברה כלכלות, רצחה מליונים, שטפה מדינות.
אתה מקבל את המציאות בדרך X, אני מקבל בדרך Y, בוא נקבל את זה כנתון, ולא ניגרר להתנצחות
פילוסופית ופוליטית שתשאיר את שניינו עם הלשון הבחוץ, כי לי אישית אין עצבים לחרא הזה,
פשוט קצת הדלקת לי את הפיוז עם ה"למה" הזה שביקשת ממני לשאול כאילו זאת לא השאלה שמובילה
אותי לכל מקום שעליו אני דורך מאז גן הילדים.

modulo1000

New member
יש טענה שצריך נסיון כדי לנהל כאן את המדינה

ויש שרופי ביבי שיאמרו שלאחרים אין את הנסיון שיש לביבי
אז שמעתי ראיון של יאיר לפיד שאגב אני לא אצביע לו אבל הוא אמר דברים כדורבנות :
עם כל הכבוד לנסיון של ביבי הוא הביא מבחינה מדינית את מדינת ישראל לשפל שהיא לא ידעה כמוהו
גם ידידה כמו אנגליה מוקיעה אותנו וכל זאת בהנהגתו של "מר הסברה" שמדבר אנגלית רהוטה
ואני אומר : הרי אתה לא יכול להמשיך למכור רהיטים מוכי תולעים לנצח הרי מתי שהוא הנגריה שלך תפשוט את הרגל
ביבי לא יודע אבל למעשה בצעדים שלו הוא ולא אחר תורם להקמתה של מדינה פלשטינית יותר מרבין פרס ושרון
למעשה מבחינה מדינית בגין הקים את התשתית המילולית כאשר הכיר בקיומו של העם הפלשטינאי
והסכמי אוסלו הם ציטוטים של קמפ דיויד וכל השאר זה שקרים של הליכוד (וזה כולל חימוש) תקראו כאן :
http://reut-institute.org/Publication.aspx?PublicationId=100
מפלגות ה"שמאל" הן אלו שהקימו את ההתנחלויות ולא ויתרו על ס"מ מרובע של מדינת ישראל
רק הימין יחזיר הכל ובצורה אוילית וקלוקלת
גם את רמת הגולן וגם את מזרח ירושליים
ויתקע אותנו עם עזה ויהודה ושומרון עם אוכלוסיה עוינת רק לסוף וגם על שטחים אלה תוותר ממשלת ימין
אז נכון שיש חוסן כלכלי לפחות עתה למדינת ישראל
אני יותר נותן את הקרדיט לסטנלי פישר מאשר לביבי
אבל החוסן הזה בא על חשבון ניצולי שואה שאין להם ממה לחיות
מעמד ביניים שנשחק עד דק
פערים חברתיים מטורפים
ושחיתות הון שלטון שאמנם יש גם במקומות אחרים אבל אצלנו זה עמוק יותר ומכוער יותר במיוחד לאור כך שזו מדינה שעדיין נלחמת על קיומה
היית מצפה למנהיגים ערכיים ולא ביבי שפרש לאחר שהפסיד בבחירות וברק שברח כשראה שיש לו מנדטים ספןרים
ברחו ועשו הון מאותם אילי הון אותם ריפדו כשהיו בתפקיד והיום מקבלים אתנן לתקופה בה שימשו כסרסורים לזונות (כן אותנו מזיינים והסרסורים מקבלים את הכסף יש חוק נגד סחר בנשים אבל לא נגד סחר בעובדים ובמעמד הביניים ןהנהגת פיאודליזם מודרני)
בקיצור הנסיון הזה של ביבי מוביל אותנו לתהומות
המצב של המדינה הזו רע רע מאוד
אנשים מעודדים את ילדיהם לא לחיות כאן
הציונות אינה ערך ודווקא בגלל הלאומנים
ולא בגלל השמאלנים ....שמהווים היום אחוזים בודדים באוכלוסיה ... תספרו כמה מנדטים קיבלה מרץ...ושלא תגידו לי ששלי יחימוביץ זה שמאל
http://www.shelly.org.il/node/292
היא הייתה נגד העלאת שווי רכב
ומי מקבל רכב מהמעביד ???....ומה ההשלכות של פיצוץ הכבישים במכוניות
יאללה חייב לזוז

יאיר לפיד בשבילי הוא פודל חסר תכלית

שיסלח לי הבחור, אולי הוא כותב טורים יפים, אולי הוא מצטלם טוב,
מה אני יעשה, שאתה ניגש לפוליטיקה אתה חשוף לביקורת קשה ואני מקווה
שהוא יסלח לי על המילים האלה. בנאדם שלא מוציא מילה בזמן מבצע עמוד ענן הוא
לא מנהיג.

למרצ אני כנראה אצביע, אני רק רוצה שהם יתחילו לדבר כמו ראשי ממשלה.
לא עוד אופזיציה המאזנת את המדינה, שידברו כאנשים שהולכים להיכנס לקואליציה בענק,
בלי פחד ועם כל הרצינות. אם הם מאמינים בדרכם, והם מאמינים, שידברו בטונים של מנהיגים,
בלי בושה. האמת שאני דיי מבסוט על הרשימה שלהם, שיהיו בריאים ..

את הקרדיט לכלכלת ישראל אני נותן לך, להורים שלי, לתאילנדים שמחזיקים פה את החלקאות,
לסודנים, לערבים, לפועלי בניין, לכל אותו מעמד ביניים שמזיינים אותו ועדיין לא איבד אמון
טוטאלי במערכת. בשבילי משבר כלכלי זה קודם כל משבר חברתי. קודם כל בני האדם מתפרקים,
אחרי זה המספרים ששטייניץ והנגיד מגלגלים שם - WITH ALL DUE RESPECT.

ואני לא מכיר שום מנהיג שיכול לספק את הצרכים של מליוני אנשים. לא נפוליאון, לא נתניהו, לא עראפת.
אני חושב שמנהיג צריך להתוות קו, קו שמשותף לבני אדם, והוא הרצון לשיתוף פעולה.
מנהיג לא יכול לבדו להוביל אף אחד, הוא צריך לרקוד עם כולם, להתנהג לפי מידותיו הטובות,
בלי יותר מדי דיבורים.

ומתי שהוא רואה את המכונה עובדת בצורה חלקה שמשרתת את כולם,
הוא צריך לקחת צעד אחורה, ו ל פ ק ח על מה שקורה.
לתת למורים בבית ספר להנהיג, לתת לשר החינוך להנהיג,
לתת לילד ממועצת התלמידים להנהיג, לאפשר לבנאדם לצמוח ולהיות מה שהוא.

ozitex

New member
הפאזל

מהו הפאזל? תמונה המורכבת מחלקים רבים.

כמה חלקים זה כבר לא משנה לצורך ההסבר.

תינוק יודע להרכיב פאזל? ברור שלא. הוא צריך קודם כל ללמוד ללכת.

אתה יודע להזתכל על כמות החלקים שמונחת לפניך ולהרכיב את הפאזל? אני אומר שלא. אתה עדיין לא בשל מספיק.

בשביל להרכיב פאזל מורכב צריך לא רק קצת ידע, אלא בעיקר סבלנות והבנה של מציאות שלומדים במהלך השנים.

למה אני נותן כאן את משוואת הפאזל?

כי רק כשהפאזל מורכב, ואתה הוא זה שהרכיב אותו, יש לך מושג על מהו עולם שאתה לא יכול לראות אותו ולהבין אותו כשאתה בן שנה ומהו העולם הזה כשאתה בן 20 או 30 או 40 וכן הלאה.

כרגע, כל חלקח הפאזל שאתה רואה הם חלקים שאינם מורכבים. אתה לא רואה את התמונה המלאה כי עדיין לא הצלחת להרכיב את הפאזל.

החלקים שאתה רואה הם החלקים שמלעיטים אותך בהם. זהבה גלאון, נציגת החלק הזה שבו אתה עומד להצביע היא קודם כל נגד כל דבר שזז, לא מעניין אותה כהוא זה שום דבר היא רואה רק את השלילי ואת הנגטיבי. זה חבל כי הרי ברור שאין רע בלי טוב וההיפך.

אתה מצייר תמונה עגומה למדי אבל אין לך את נסיון השנים והראייה העמוקה שלא לדבר על ההבנה של תהליכים בכלל על מנת לנתח באופן מעמיק וקצת יותר מציאותי את המציאות המורכבת הזאת.

אתה לוקח נתונים שקראת, ששמעת, שראית ומנסה להרכיב את הפאזל שאין לך סיכוי, נכון להיום, להרכיב.

מי זה ביבי? מי זה רבין? מי זה פרס? אלו רק אנשים. הם שייכים למדגם עצום של מנהיגים שנסיו וכשלו, כל אחד בדרכו שלו.

קח את ההיסטוריה. היא מוצפת במנהיגים דומים שגם ניסו וכשלו.

אתה לא רוצה לשאול למה? זה נוח להתחמק מהשאלה ועוד יותר, ברור למה לא כדאי לקבל את התשובה.

אתה מדבר על אירופה? על זה שדוחפים אנשים לנסוע לשם ולעזוב את המציאות העגומה כאן? בי מיי גסט. סע וחזור אלינו בעוד 20 שנה וספר לנו איך היה שם.

אני מבטיח לך שלא תשלח גלויות. שם יאכלו אותך גם השחיתות, גם הניכור, גם תחושת הזרות וגם הגעגועים. לא תתגעגע? תנחומי. אתה לוקה בנפשך. אני מקווה שלא.

המבצע הבזוי אתה מכנה אותו?

על פי משנתך כל המדינה הזאת בזויה. מה חדש תחת השמש? גם זהבה גלאון חושבת ככה. יש לך שותפה נהדרת לרעיון שאין בו שום חדש. אורי אבנרי המציא אותו מזמן.

בוא אני אראה לך חלק בפאזל. צבא זה עניין בכלל לא רלוונטי היום. צבא זה רק כלי הפחדה, עשיית שרירים ותו לא. היום ידידי לא יוצאים למבצעים צבאיים ולא כובשים ארצות. זה כבר לא באופנה.

היום יוצאים למלחמת פייסבוק. המלחמה הזאת מתנהלת בעל גבי האינטרנט אבל גם שם, היא נחתכת על פי אינטרסים ולא על פי שום אמת מידה צדקנית תהיה אשר תהיה.

ולכן, המהלך הצבאי לכאורה של ביבי בעמוד ענן התנהל בדיוק כפי שמלחמות מתנהלות היום. עושים שרירים, שמים כמה הודעות בתקשורות, מהלך דיפולמטי כזה או אחרף הסברתי כלשהו, גיוס דעת קהל, העלאת סרטוני צדק ליוטיוב והופה, אין מלחמה. הבנת למה ביבי בחיים לא היה שולח את הצבא לכבוש את עזה?

זהבה גלאון לעומת זאת, היתה מנהלת את המלחמה הזאת, לו היא בשלטון, אחרת לגמריי. היא היתה מנהל דיאלוג. עם מי? שאלה טובה.

הבנת נכון את עניין התקשורת, ונזיפת השגרירים היא חלק מזה. ככה זה במשחק הזה. זה כמו שחמט. אתה עושה מהלך אחד, היריב מבין שאתה עושה מהלך אחד ואתה בכלל חושב על מהלך אחר. זה שטויות במיץ, תסלח לי על הביטוי אבל מדינות אירופה בכלל לא מתעניינות במה שהולך במזרח התיכון. יש להן בעיות הרבה יורת סבוכות על השולחן נכון להיום, נסה את המדורים הכלכליים למשל.

זה שצריך להראות נוכחות מדי פעם ולהשתתף במשחק השחמט? סבבה. נעשה מהלך ונחזור למטבח לבשל את חבילת הסיוע הבאה. בריטניה בכלל פורשת מהאיחוד האירופאי שזה בכלל בשורה רעה. את הבריטים מעניינת בכלל קייט מילדטון והבחילות שלה . תשאל את ג'יימס קמרון, הוא יאמר לך למה.

ובכלל, אל תזלזל בשאלה ל מ ה. אתה מפספס כאן סיכוי גדול להרכיב את הפאזל.

טוב עייפתי.

לילה טוב.

ממש לא מזלזל במילה

לומד את הדברים בקצב שמתאים לי בהתאם להשקפת עולמי ...
מאמין שככל שאגדל התמונה תהייה יותר בהירה .. או שאולי דווקא כהה ..
ואני אפילו מסכים עם חלק גדול ממה שרשמת .. אז למה אנחנו צועקים
בכלל ?

וזה לא שאני רואה את אירופה

כאיזה גן עדן סוציאלי, אם כי אין ספק, שכגוש, הם עברו התקדמות יפה בהתחשב
במה שעבר עליהם בעשורים הראשונים של המאה הקדומת, לא כך ?

התכוונתי ליחסים שלנו עם הגוש הזה ...

modulo1000

New member
אין דבר יותר טוב מזה...

שמכניסים נשיא ושרים לכלא
כל המרבה הרי זה משובח
שילכו לפוליטיקה רק אנשים ישרים וזכים
שהשאר יבינו שאם הם חושבים שהפוליטיקה תקדם אותם כלכלית ידעו שבולשים אחריהם
ואם הם יהיו מושחתים סופם לשבת
אני בעד התחקירים הטלויזיונים
והכל ראוי
גם אם ראש הממשלה נשוי לפסיכית עם קבלות
זה רלוונטי כי זה משפיע על שיקול דעתו

אני רוצה לבקש משהו

מאז המבצע האחרון המוח שלי נשאב קצת יותר מדי לפוליטיקה ואיבדתי את הצפון קצת.
החלטתי בימים האחרונים להתרחק מהנושא שמושך אותי כמו זבוב לאור.

אתה מסכים שאם תרצה להמשיך את הדיון אז נעשה אותו בהודעות פרטיות ?
אני יודע שיש לך הרבה מה להגיד, והרבה מה לחדש לי, וזה נכון גם ליואב או לכל מי שרוצה
לדבר על הנושא. אגיד את קצה המזלג שלי, כדי שיהיה למי שקורא את ההודעות שלי אפשרות לאבחן
אם יש לו איתי קרקע משותפת לדיון, אשמח להשאיר מייל למי שרוצה לדבר קצת.

איני עובד אלילים. לא מימין ולא משמאל. לא זהבה גלאון, לא אילן גלאון, לא פרס ולא רבין.
אני מוחה על הדוקטורינה השמאלנית שטוענת שכל המלחמה עד 67 הייתה מוצדקת ומאז
לא מוצדקת, ועל התורה הימנית שטוענת שהערבים מאז ומתמיד נולדו עם חגורות נפץ.

בעיני, ישנם שני נושאים, הזוכים לטיפול בעייתי בישראל:

1. לימוד ההיסטוריה של המלחמות.
2. לימוד התרבות, לימוד התנ"ך, לימוד היהדות.

בעיני:

הנושא הראשון צריך לעמוד בביקורת מתמדת ואינסופית, והיא צריכה לנתב את רגשי האשם שהמלחמה
תמיד יוצרת, למקום של למידה ותיקון, ולא למקום של הדחקה.

הנושא השני צריך לבוא ממקום של אהבה, ולא רק מהמקום הלחוץ של הצדקת קיומנו.
אפשר לראות את כל התנ"ך כהצדקת הקיום היהודי, אפשר גם להתייחס ללמידה כזאת בביקורת,
במיוחד אחרי שכבר יש לנו מדינה ששואפת להיות דמוקרטית ומסודרת.

הסקאלה הזאת, בין הצדקת קיומנו, ההישרדות הלחוצה, לבין המקום השלם והרגוע היותר, ההתקעות
וההתחפרות העמוקה בצד הימני של הסקאלה הזאת, גורמת לעיוותים, הקצנה, שיטחיות, בורות, שנאה, ואלימות.

ממנה נגזר הזרם החילוני שמתכחש לגמרי למוצאו, זרם שרואה את המנהגים והתרבות היהודים כמדכאים.
מכאן נגזרת הבעלות השתלטנית של הפלגים הדתיים על התרבות שלנו, בגללה כל אומן שידבר על משה, הקב"ה,
ועל פסוקים מהתנ"ך יראה כמסטיקן מוזר, לחילוני המצוי.

שים לב איזה התייחסות מקבל JESUS בכל המוזיקה שאנחנו שומעים. אצלנו זה שמור להזויים
בלבד. כל אומן שפתאום החליט לחבוש כיפה נראה מייד חשוד. ההשטחה הגיעה לכל מקום, לתנ"ך, ליהדות,
לתרבות, למין, להיסטוריה, לספרות, הכל נגוע בה.

זה כמובן בכלליות, מי שרוצה להמשיך לדבר, שישלח הודעה, אשלח לו מייל, ונדבר.
סאלאמאת כל טוב, ויום טוב.

ozitex

New member
יפה אמרת.

שמע, אלו שתי נקודות מצויינות חשובות אבל יש להן פתרונות טובים מאוד.

ציינת שתי נקודות ואילהן אתייחס גם בגלל שהן באמת חיוניות להבנת תהליכים עולמיים וגם בגלל שהן באמת מעניינות.

1. לימוד ההיסטוריה של המלחמות.

לך חפש את הספרים של הוצאת מערכות ובכלל חפש במדפים כל מה שקשור בהיסטוריה צבאית, זה בדרך כלל שזור גם בסיפורים על רקע פוליטי, חברתי וכלכלי שאלו רקעים מאד מחוברים למלחמות כידוע לך.

ספר מומלץ על מנת להבין את הקשרים האלה הוא: "השמש העולה" - שקיעתה ונפילתה של האימפריה היפנית. מאת ג' טולאנד , הוצאת מערכות.

2. לימוד התרבות, לימוד התנ"ך, לימוד היהדות:

הרבה יותר פשוט ואספר לך מה אבי אמר לי כשהייתי ילד. הוא אמר לי כך: קרא בכל ערב פרק בתנ"ך, גם אחרי שסיימת לקרוא כת כל התנ"ך חזור על כך לכל החיים. כשתעשה זאת לאורך שנים גם תבין תהליכים, גם תבין משהו על עצמך ויהדותך והמקום שלך בעולם וגם תתחיל להבין מה הולך לקרות כי התנ"ך מצטיין בחיזוי הנולד (מה שהיה הוא שיהיה ואין חדש תחת השמש).

בהצלחה.

בתור תלמיד הלומד שנה א'

את מקצוע הספרות, שהגיע למקצוע הרבה בזכות (או שמא בחובת ?)
הפוסט טראומה הצבאית, אני מוחה בכל תוקף על נסינוך לדחוף אותי לקריאת
ספרות של מלחמות - אין צורך, תאמין לי ...

(אגב, ישנה ספרות או היסטוריה שלא קשורה איכשהו למלחמות ?)

ובשביל להכיר את עצמי אני משתמש לפעמים בתנ"ך, לפעמים בקונפוציוס, לפעמים בהומרוס,
לפעמים בפרויד, לפעמים ב BEATLES, לפעמים בסוקרטס, לפעמים באנטון ניקומב ..

לא צריך להתקבע על ספרות אחת, זאת אומרת, אפשר, אבל לא חייבים ....

modulo1000

New member
התנך ברובו זו ספרות מלחמות וחורבן

היצירה היחידה הייתה בבריאת העולם ומאז רק דעיכה חטאים חוסר מוסר והידרדרות
פלא שאלוהים לאחר שהבטיח ששוב לא יעשה כאן מבול חשב לעצמו שהעונש הגרוע מכל הוא לתת לנו לחסל את עצמנו במו ידינו

למעלה