משהו שכתבתי שם אחרי אושוויץ...

SofyTofy

New member
משהו שכתבתי שם אחרי אושוויץ...

נעל בלט כל כך הרבה נעליים יש באושוויץ. נשים, גברים וילדים באפיסת כוחות צועדים יחפים כשכל כך הרבה נעליים מתאספות ללא שימוש במחסנים. רק נעל אחת תפסה אותי. נעל בלט לבנה וקטנטנה שנלקחה בוודאי מילדה בת 4 לכל היותר. ילדה שחלמה להיות בלרינה. ילדה שאהבה לרקוד. ככה היא יצרה. יצרה את עצמה. יצרה לעצמה עולם שהיא אוהבת. עולם של ריקוד. עולם של שמחה. עולם של כיף. עולם טוב יותר. קצין אחד, אולי קצינה שגם חלמה להיות בלרינה פעם, הרשו לעצמם לגנוז עולם. עולם שלם של ילדה קטנה שלא הפסיקה לחלום. ילדה שלא הפסיקה ליצור. ילדה שבוודאי לא הפסיקה לרקוד. ילדה כל כך קטנה וכל כך, כל כך אנושית. את נעל הבלט של אושוויץ אני לוקחת איתי כסמל לתמימות, לחלומות ולעולמות שנוצרו ונגנזו ברגע. מאחורי כל נעל יש אדם. יש סיפור. יש עולם שיצר לעצמו. אם לא נשמר את אותם סיפורים ועולמות, רסיס יחיד וחשוב מהעולם שלנו עצמנו יחסר.

דנדוושש

New member
לכל נעל יש סיפור...

כשנכנסנו לצריף של הנעליים במיידאנק המדריכה אמרה לנו לנסות להתחבר לנעל אחת שם ולספר את הסיפור שלה... והייתה שם נעל אדומה אחת, ממש מזעזע ומה שכתבת ממש מרגש!!

Eti No Name

New member
ואוו, אהבתי. ../images/Emo14.gif

לכל נעל יש זוג רגליים.. לכל נעל יש סיפור.. לנעל בלט קטנה יש בעיקר חלום..

N B I

New member
גם אני ראיתי אותה

גם אני עמדתי מול הנעל הזו! עמדתי שם והרגשתי את הלב מתכווץ לאגרוף של ילדה בת 4

Darina17

New member
נורא מרגש....

לפני שנכנסתי לצריף הנעליים במיידנק,המדריכה אמרה לנו:"עכשיו כל אחד יבחר לעצמו זוג נעליים". כשנכנסתי לתוך הצריףתממש הזדעזעתי.כמה נעליים,ערמות על גבי ערמות וכולן שחורות מלאות אבק נעלים שונות. נעלי עקב,נעלים שטוחות,סנדלים,נעלי תינוקות וילדים ומאחורי כל זוג נעלים אדם,אדם שבטח נרצח וזוג נעלים זה כל מה שנשאר ממנו.

למעלה