משהו שלא הצלחתי להבין:

• פותח הנושא LeniK
  • פורסם בתאריך

LeniK

New member
משהו שלא הצלחתי להבין:

באילו אוניברסיטאות משתמשים במו"ר? מה בעצם תהליך המיון בכל אחת מהן? אם זימנו אותי למו"ר מטעם אונ' מסויימת גם אחרות יכולות לעשות בו שימוש? כל הסיפור הזה לא ממש ברור לי... עוד שאלה- הסכם שלי גבוה מהנדרש בב"ש אבל לא מספיק בשביל האחרות. אני צריכה לשפץ קצת בגרויות (יש לי פסיכו' גבוה אז אין טעם להשקיע באפיק הזה), אז אני אעשה מועד חורף. אני יוצאת מנקודת הנחה שהציונים יהיו טובים ויעלו לי את הממוצע- אבל האם זה יכול לפגוע בסיכויי הקבלה שלי (ההרשמה בינואר וכך גם הבגרויות...)?

תשובות

בתל אביב - זו תהיה השנה השלישית שבה המיונים לקבלה לרפואה נעשים ע"י מבחני מו"ר. משקלו של הציון של מו"ר כאן הוא 50%. בטכניון - החליטו השנה גם להכניס את מו"ר כשיטה למיונים, אבל לא באופן גורף. יש מועמדים שעדיין עוברים ראיון ולא את מו"ר. הגוף שאחראי על מו"ר הוא המרכז הארצי לבחינות והערכה, אז למו"ר מוזמנים רק פעם אחת, והציון מועבר לכל אוניברסיטה שמעוניינת בכך. המשקל של הציון של מו"ר בסכם הסופי בטכניון יהיה 30%. בירושלים - יש השנה שינוי די דרסטי בשיטת המיונים. המיונים השנה מורכבים מהשאלונים שממלאים במבחני מו"ר ומשמונה ראיונות קצרים של 10 דקות כל אחד. אם יש מועמד לירושלים שזומן למבחני מו"ר עבור אוניברסיטה אחרת, השאלונים יועברו גם לירושלים. אם המועמד לא מזומן גם למו"ר, הוא יזומן למלא את השאלונים בירושלים. משקלו של הציון של המיונים בסכם הסופי הוא 75%. בבאר שבע - כמו בבאר שבע, יש לעבור שני ראיונות על מנת להתקבל. אם את עוברת את הראיון הראשון, את מוזמנת לראיון השני. אם את עוברת את הראיון השני, את מתקבלת. כל האוניברסיטאות מחכות לציונים של מועד החורף של הבגרויות, ככה שאין לך מה לדאוג. את פשוט מציינת בטופס ההרשמה שניגשת לבגרויות חורף והם מחכים.

LeniK

New member
תודה רבה!

אני ממש נהנית מהתשובות המקיפות שנותנים כאן! כל הכבוד!

שאלה....

בעבר בראיון בירושלים היה ראיון "פוסל" בלבד. האם אני מבין שהנה אין ראיון כלל? כמה אנשים קיבלו זימון מירושלים למס"ר? האם הסף הונמך ויותר אנשים מזומנים לשאלונים? האם הבנתי נכון שבשקלול סופי 75% ינתן לציון השאלונים וכד'?

בירושלים זה לא בדיוק מס"ר

זה משהו מעורב, שלוקח רק את השאלונים שממלאים במס"ר. המיונים החדשים של ירושלים נקראים מרק"מ. יש יום אחד של מילוי שאלונים ויום אחד של סדרת ראיונות קצרים בני עשר דקות כל אחד. על שני הימים האלה ביחד מקבלים ציון, שמשקלו בסכם הסופי הוא 75%. כ400 איש קיבלו זימון למיונים האלה, וכתוצאה מכך ירד הסף.

למעלה