משהו שמטריד אותי כבר המון זמן...

CutMeOff

New member
משהו שמטריד אותי כבר המון זמן...

רציתי לדעת. כשאני סוגר את המחשב שלי אבל לא מנתק אותו מהחשמל, האם יש אפשרות שהוא ייפגע מנחשולי מתח או מכת ברק. תודה רבה לכם.

wil

New member
במחשבים חדשים התשובה חיובית.

במחשבים של היום (עם ספקי כח ATX) הכיבוי הוא לא מוחלט, וקיימת אספקת זרם (קטנה) ללוח גם כאשר המחשב כבוי. זה בעיקר לצורך פונקציות כמו WAKE-ON-LAN וכו'. לחלק מהמחשבים בכל-זאת יש מפסק כיבוי אמיתי שבאמת מפסיק את הזרם לגמרי - הוא נמצא בדופן האחורית (ליד כניסת כבל החשמל), ומדובר במפסק ממש, עם שני מצבים ON/OFF, ולא סתם לחצן.

CutMeOff

New member
תודה רבה לך wil עוד שאלה קטנה...

מכוון שיש לי מחשב חדש, האם אל פסק יכול להציל אותי ממצבים כאלה? שוב תודה.

wil

New member
אל-פסק מספק הגנה לא רעה בכלל.

בעיקרון, אל-פסק מגן נגד כל בעיות החשמל האפשריות (הפסקה מוחלטת, נפילת מתח רגעית, מתח נמוך מדי, מתח גבוה מדי, קפיצות רגעיות, וגם פגיעת ברק.) לגבי פגיעת ברק - יש גבול לכמה הגנה המכשיר יכול לספק כמובן, אבל מדובר במקרה יחסית לא סביר, ויש יותר סיכוי שהנזק יהיה לאל-פסק עצמו ולא למחשב.

amidek

New member
ממליץ לך לקנות אל פסק

בתור אחד שכבר פעמיים נדפק לו המחשב בגלל בעיות חשמל, את המחשב החדש חיברתי רק לאל פסק וגם את כל הציוד הנלווה של המחשב (מודם ומסך). כבר כמה פעמים האל פסק התריע על בעיות חשמל שהוא מנע, לא יודע אם הן היו דופקות את המחשב שוב אבל בטוח שזה עוזר. דרך אגב, אם יש לך מודם ADSL או אפילו חיבור טלפון רגיל הוא מונע "נחשולי מתח" שיכולים להגיע דרך קו הטלפון ולא ר דרך רשת החשמל. מומלץ. אמיר.

למעלה