משהו שמעט מקומם - כתיבה בנקבה מול כתיבה בזכר

ליזי133

New member
משהו שמעט מקומם - כתיבה בנקבה מול כתיבה בזכר

אני אדבר כאן על כתיבה בפומבי, לא כפנייה לאדם יחיד/ה ספציפי/ת.
כשכותבים בנקבה, בניגוד לכתיבה בזכר המקובלת בחברה שלנו, זה מבורך. לפחות יכול להיות.
כשפמיניסטים/ות ו/או א/נשים מהקהילה הלהט"בית כותבים כך, ובהחלטל פעמים כותבים כך, אז לרוב ובדרך כלל המטרה היא להביא שוויון, להשוות בין זה לבין כתיבה בזכר, כלומר לגרום לזה להיות 'יותר מקובל בחברה' בערך.
אבל אני נתקת בכתיבה בנקבה הרבה יותר משאפשר לחשוב שאפשר להיתקל. אבל בדרך כלל זה רק מכעיס. לא מביא שוויון, ולא בא במטרה טובה.
בדרך כלל כשאני נתקלת בזה, זה להפך בא להדגיש את ההבדל, לשייך משהו למגדר אחד מסויים וספציפי, על ידי כך שכותבים בנקבה, מה שלא מקובל לעשות בחברה, לגבי דבר מסויים.
למשל, מודעות לגבי חוגי תפירה- רובן בנקבה. האם זה אומר שרק נשים תופרות? לא, יש גם גברים שתופרים. אבל זה לא בא במטרה טובה, להפוך ולנסות לשאוף לשוויון, אלא להפך- להדגיש את השוני, ולשייך תפירה כמשהו לנשים בלבד.
מודעות בלשון זכר לרוב מיועדות *לשני המינים, באותיות קטנות. כך מקובל לכתוב בחברה וכך כותבים.
אבל כשיש מודעות בנקבה, עם כמה שזה יכול היה להיות מבורך, זה לא *מיועד לשני המינים. (לרוב) זה מיועד לנשים, וגם אם לא רק לנשים, זה מנסה לייעד משהו לנשים בלבד.
וזה לדעתי פשוט מכעיס, והולך להפך נגד שוויון.

snoopytush

New member
כן כי זה תמיד אחד על חשבון השני לכן

נדמה לי שהפיתרון היחיד הוא לשון מעורבבת
אם כי זה יסרבל את העניינים

lily kane

New member
כמה שהרגילו אתנו

שכתיבה בזכר זה הפיתרון הנכון
שכשאנו בעצמנו רואים את הפתרונות האחרים
אנחנו אוטמתית אומרים
"לא זה רק לוקח צד אחד על חשבון אחר