משהו שמעצבן אותי...

handlessman

New member
משהו שמעצבן אותי...

שמתם לב שבכל פעם שמפרסמים הופעה כלשהי של דויד בעיתון או בעיקר באינטרנט, רושמים "ויבצע את מיטב שיריו, ביניהם..." ותמיד אלה אותם שירים (מה שהזכיר לי זה זה). מאיפה לכם שהוא ייבצע בדיוק אותם?! אבל עזבו, לא זאת הבעיה... נכון שבטח את רובם הוא באמת ייבצע כי יש מה שנקרא "השירים הנצחיים", אבל לדוגמא בכל פעם רושמים שהוא ייבצע את חיפה (כמו בדוגמא שהבאתי למשל..), ואלוהים יודע מתי שמענו את חיפה פעם אחרונה בהופעה... לפעמים שאני מדבר עם מישהו ואמרתי לו שאני שומע דויד ברוזה, אז הוא שואל מי זה? אז אני אומר לו 'נו, זה ששר את "באנו לכאן. מתחת לשמיים..."' אז הוא אומר "אהההה..." לא אומר שזה לא טוב, אחרי הכל מתחת לשמיים הוא אולי השיר ההכי נצחי של ברוזה, ואותו הוא באמת עושה בכל הופעה, אבל אחרי זה אנחנו מתפלאים למה צוחקים על ברוזה בכל תוכנית סאטירה אפשרית - כשמה המוקד של המערכון? כמובן, ה"חפירות" לכאורה שהוא עושה בסיום של "מתחת לשמיים". יש לדויד עוד כל-כך הרבה שירים טובים שהקהל הרחב לא נחשף אליהם, ובגלל זה גם המעמד של דויד במוזיקה הישראלית רווח רק בקרב קבוצות שונות ומסויימות מאוד... השמעתי מלא שירים לא מוכרים של דויד לאנשים שצחקו עלי שאני שומע אותו, והם אמרו "וואלה, זה יפה!". אז לסיכום, מה אני אומר בעצם - אין דרך לשנות את מה שיכתבו בכתבות, כי מה כבר אפשר לעשות בנידון? להגיד להם שיכתבו "יבצע את מיטב שירים" בלי לציין שמות שירים? לא פרקטי... אבל נקווה אולי שההשקות האחרונות הבאות עלינו לטובה יעשו שינוי כלשהו... אני אשמח לדעת מה אתם חושבים על זה.

glitter8

New member
לדעתי זה פשוט אקט שווקי..

בשביל אותם בני דורי+ שגדלו על השירים האלה, או התבגרו איתם..תמיד מציינים את הלהיטים.. ברור שיש לו שירים הרבה יותר מעניינים, גם לדעתי דווקא רוב השירים שלו שנכנסו אצלי לרשימת האהובים ביותר (כמו שאת, ילדותך במנטון, איסלה מוחרס, וכמעט כל האמריקאים) אף אחד כמעט לא מכיר (חוץ מהכנופיה שלנו...)

למעלה