משהו שמע על אל השמש?

שלום זה מה שאני לאיודע...

השם הזה בא לי בתקשור לפני מספר ימים ואני מחפש מידע על השם הזה.

Dia Leoghann

New member
אני יכול לתת לך כמה וכמה שמות....

רע המצרי, בל הגאלי, בלי מוואר ובלנוס הבריטים, בעל הכנעני, הליוס (אל משני) היווני ובעצם יש עוד כל כך הרבה!!!! יתכן ומה שאתה מחפש הוא הסמליות של מחזוריות השמש אצל אלים גדולים במיוחד (שחלקם אלי אור וחלקם אלי אדמה, שמש ועוד) כמו רע, בעל, לוך, לו-לאו-גיפס, בלי, אפולו ועוד.... כלומר מלך השמש המתגברת ומלך השמש הפוחתת. בברכת אור, Dia Leoghann

ויוסוואן

בוודות מדובר על האל-למחצה האחראי על השמש אשר שמו ויוסוואן או סוראיה. הוא מתואר בדרך כלל כנע במרכבה הרתומה לשבעה סוסים. סוגדים לו בדרך כלל לרפואה ולהולדת צאצאים. ויוסוואן מוזכר גם בבהגוד-גיתא: "הריבון העליון אמר: הורתי את המדע הנשגב הזה של ההגשמה העצמית לאל-השמש, ויוסוואן. הוא הורה אותו למנו, אבי האנושות, אשר הורה אותו לאיקשוואקו." (ב.ג. פרק 4, פס´ 1)

אבל עומר, אני לא מבין משהו...

לפי תפיסת העולם ההינדואיסטית, קרישנה הוא אחד מגילגוליו של שיווא. אז למה ב"מסע אל המופלא" של סואמי פרבוהופאדה, מתגלה קרישנה כאל העליון?

לא, זאת לא התפיסה

קרישנה הוא לא גלגול של שיווא. קרישנה הוא גם לא "אל" והוא לא גלגול. הוא המקור. אלוהים. אישיות אלוה העליון. שיווא הוא משרת של קרישנה. כמו כן, אין דבר כזה "הינדואיזם". על כך הסברתי בהרחבה בהודעה קודמת זו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=337&msgid=6183868

holy_sheep

New member
people! Eygeptian god´s!

"Ra" was the god og the sun in antient eygept. he had a head of a wolf or a hok, i can´t realy remember. hope i helped. hungarian holy sheep

למעלה