משהו שמפריע לי בבלוגים הישראליים

binba

New member
משהו שמפריע לי בבלוגים הישראליים

מרחבאן. ומזל"ט על הפורום החדש. אני רותם, בעלת האתר אינוויזיבל (ואני מאוד לא אוהבת להגדיר אותו כבלוג, ואני אומרת זאת כי ידוע לי שרבים מגדירים אותו ככזה). אני משוטטת לעיתים תכופות בבלוגים הישראליים, שהולכים ומתרבים לאחרונה, ויש משהו שמאוד מפריע לי בכמה מהם (חשוב להדגיש שלא בכולם): עם כל הכבוד, לא באמת מעניין אותנו מה עשית כשקמת בבוקר, אם אכלת חביתה או יוגורט, אם כאבה לך הזרת או האגודל. כמובן שאני מגזימה, אבל אני מניחה שכולכם יודעים על מה אני מדברת - חברים, חיסכו מאתנו את כל הפרטים הזוטרים הללו. אתם לא חייבים לעדכן את האתר כל יום-יומיים, אז אם אין מה לכתוב - אל תכתבו, עדיף לעדכן פעם בשבוע עם תוכן לעניין, ולא כל יום עם פרטים מייגעים שכאלו. ואגב, כדאי לעבור פעם-פעמיים-שלוש על מה שכתבתם, לפני העלאת העדכון - אני בטוחה שתמצאו שגיאות כתיב ותחביר, או פרטים מיותרים שכתבתם בלי לשים לב. לפעמים אני נתקלת בבלוגים בניסוח קלוקל ושגיאות לרוב (אני לא מדברת על שגיאה אחת או שתיים, כולנו טועים מדי פעם) - וזה מאוד פוגע ברושם שהאתר יוצר. פרט לכך, באמת יופי של בלוגים
. יצויין כי בזמן האחרון הפכו הבלוגים (נו, המילה הזאת יוצאת לי כבר מכל החורים
) והיומנים האישיים למוקד שעות האינטרנט שלי. עלו והצליחו, רותם.

noamm

New member
מאוד מאוד צודקת!!! ו....

עד כמה שזה "מעניין" להציץ לחיים של מישהו אחר אז באמת לא מעניין לשמוע על סיפורים כמו קמתי הלכתי לפה וכו וכו זה גורם לאי עיניין באתר וגורם לשיעמום. ראיתי הרבה שכותבים טוב אבל חייבים לקלקל אחרי כמה פעמים אני אישית לא אוהב דברים משוכפלים והבי לוג הזה הפך לדבר כזה נדוש והמוני שזה כבר מוציא מהכיף והעיניין שבו אבל שיהיה... זה בכל זאת זה ה"יומן" של המאה ה 21... מה גם מצחיק אותי אנשים שכותבים דברים בסגנון "האתר שלי הוא לא בילוג" אנשים באמת... ככה קוראים למה שאתם כותבים ומה לעשות :) באמת שם דבילי ומעצבן אולי כדאי להמציא לזה שם עברי יותר נורמלי. אולי איה תעשי פה תחרות לשם לאתרים כאלו. במקום בי לוג המעצבן. אז תמשיכו ותשגשגו :) מסרו ד"ש לאל ממני בה ביי נועם :)

xero1

New member
לא יודע מה איתכם, אבל אני מסכים עם

רותם, יש משהוא בדבריה. למרות שניראה לי שאני אחד מאותם בעלי בלוג שעליהם היא מדברת. מה שאני רציתי לעשות כשהתחלתי עם 404, זה לעשות עידכונים כמו באיויזבל. לא כל יום, כל כמה ימים, או פעם בשבוע, עדכון עם הרבה מילים ולינקים, אבל עדיין, לספר קצת על החיים ועל דברים כאלה. בכל מיקרה, רותם,
רן

איה@

New member
אהלן רותם../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

הגעת סוף סוף אלינו, כיף לראות אותך
את צודקת, באמת צריך להקפיד ולבדוק שלא יהיו טעויות ושגיאות כתיב. לגבי מה לכתוב בבלוג עצמו.....לדעתי, כל אחד וההחלטות שלו, אם לאחד עושה טוב לכתוב על החביתה שהוא אכל בבוקר - סבבה אם לשני בא לדבר על נושא פילוסופי משמעותי שמטריד אותו - גם סבבה. ההחלטה היא שלך - כגולשת - האם לקרוא, ולהכניס את הבלוג הזה למועדפים אצלך, ולעקוב באופן קבוע, או לא. יופי שאת כאן.
איה.

DJNYC

New member
הי רותם

קודם כל, אתר מצויין. עשוי היטב ונעים (אני יודע ששמעת את זה מלא, אבל עוד פעל אחת לא תזיק) בקשר למה שכתבת.. זה לא רק נכון לגבי ´בלוגים´ ישראלים ואפילו קיימת הגדרה ל´בלוג´ כזה. Hair Cut Blog או בעיברית, בלוג תספורת.. כזה שבעליו מספר על פעילות יומיומית כמו תספורת.

oren*

New member
קרה גם בבלוגים אירופאים, מדובר

בחבלי לידה שבעוד כמה חודשים יעברו מהעולם. כמו שפעם הייתה אופנת "אתרי הווארז" וכל ילד פתח אתר שהוא "האתר הטוב בישראל" או "המתחרה האמיתי של וואלה!" - היום כבר כמעט ולא שומעים על אתרים כאלה. מי שתופס את הבלוג כיומן אישי, זכותו לכתוב שם גם מתי הוא האכיל את הכלבה שלו או מתי הוא שתה כוס מים. מי שמעוניין למשוך גולשים לבלוג שלו, חייב ליצור איזון בין הפנים והחוץ, בין הסיפורים האישיים לקישורים לאתרים וחדשות.

מסכימה איתך ../images/Emo29.gif

אני כמעט בטוחה שאלו שכותבים את אותם דברים, הם אותם האנשים שאין להם מה לכתוב, לכן הם מעמיקים בטקסט לפרטי פרטים ולכן זה המצב שנוצר. לכן, מומלץ להיות מקוריים ולא לחרבש המון המון שטויות, קצר ישיר ולעניין זו המטרה לדעתי
מעיין

אבשי ג

New member
רותם, אני אישית מסכים איתך...

אבל זה פשוט עניין של גישה. יש אנשים שבשיבילם זה "יומני היקר". אני כותב בשביל עצמי. מוצא חן בעיניך? אחלה, תבוא כל יום. לא אהבת? לא הכרחתי אותך להכנס. אני למשל בגישה אחרת שאומרת, שאת אף אחד לא באמת מעניין מה עשיתי היום ומה אכלתי בבוקר. כלומר יכול להיות שמידי פעם תהיה איזה יציאה שתעניין את אדם זה או אחר, אבל אני מנסה להעביר משהו מעצמי וההשקפות שלי. לא באתי לספק יצר מציצנות של מישהו. אני משתדל לחסוך בפרטים אישיים אלא אם כן הם רלוונטים לסיפור. חוץ מזה שלפחות לגבי עצמי אני יכול להגיד, שאני נכנס לאתר שלך או של עומר והוא מתעדכן רק פעם בכמה ימים ונכתב בקצרה ולעניין, אז יש לי למה לחזור. כלומר אני מרגיש איזה צורך לא לפספס את מה שהיה כי זה בא במנות קטנות ואיכותיות, אבל שבא מישהו שמעדכן פעם ביום או יותר, אני כבר יודע מראש שאני לא אספיק לעקוב אחרי הכל וחצי מהדברים לא יהיו רלוונטיים לגבי אז אני לא מרגיש צורך לחזור אליהם, מספיק פעם בשבוע...מרפרף על הדף הראשון אם אני רואה איזה משהו ששובה את עיני אני קורא וממשיך הלאה.

איה@

New member
לדעתי ../images/Emo26.gif

זה תלוי למי אתה מפנה את הכתיבה? אם הכתיבה היא למען עצמך - אז כתוב כל מה שבא לך. אבל אם הכתיבה היא גם למען אחרים, אני מסכימה עם כל מה שאבשי אמר.
איה.

אבשי ג

New member
איה, זה בדיוק מה שאמרתי...

יש כאלה שבשבילם זה "יומני היקר" כלומר שהם כותבים לעצמם.

למעלה