שינוי צומח מתוך זעזוע...בדר"כ
אני חושב שהכישלון הגדול של נבחרת ישראל הוא במידה מסוימת wake up call חשוב מאוד. היו כבר כאלה שציינו זאת לפניי ואני בהחלט מסכים איתם. שינוי יגיע רק מתוך זעזוע של כישלון צורב. יש כבר דיבורים על ועדת חקירה (ואני לא תמים שהיא אכן תזיז משהו אבל טוב שיחקרו..). בנוסף, לוסטיג מודה בחצי כישלון ...הדברים זזים בגלל גודל הכישלון של משלחת ישראל ללונדון. בכל מה שקשור למיחאי אני לא התעמקתי יותר מידי אבל הבנתי שעשו לו הרבה בעיות כאן. עד היום, 20 שנה אחרי, קיימים כאן עסקנים שהורסים את הספורט ההישגי ולא מתביישים אפילו להחצין את זה בתקשורת. אני מאמין שאפשר לעשות מהפכה בספורט ההישגי אם כל אחד מאיתנו יצעק בכל דרך אפשרית לעבר מקבלי ההחלטות. כרגע הכתובת היא שרת הספורט - לימור לבנת. אבל גם היא כבולה בתוך אינטרסים פוליטיים ואולי גם חוסר עניין ורצון להזיז דברים. להרבה אנשים השארת המצב הקיים נוחה מאוד. על צמד הורשביאקים דובר כבר הרבה...נעשו כתבות לפני לונדון ואולי עכשיו יבינו שחייבים לזעזע את המערכת. המלחמה בין האגודות, ההגמוניה של הפועל ת"א שפוגעת באיגודים הקטנים ותוקעת יתדות ברגליים של ספורטאים מוכשרים מאוד מהפריפריה ובנוסף חוסר תקצוב שפוגע באימונים ובייבוא של מאמנים בעלי מוניטין - הם אלו הדברים העיקריים שצריך לטפל בהם. תמיד טענתי שאם לממשלה אין תקציב לתת לספורט ההישגי אז צריך לגייס את התקציב מנדבנים. צריכה להיעשות פה פעולה משולבת של גיוס תרומות ועבודת סקאוטינג יסודית. הייתי מציע להקים חוליות סקאוטינג של בעלי מקצוע שיעברו בבתי ספר ובגנים וינסו לאתר כישרונות ולהציע להורים הכוונה מקצועית נכונה לילדיהם. ככה זה עובד בחו"ל - ככה זה צריך לעבוד גם בארץ. יש לנו בארץ פוטנציאל וצריך לאתר אותו בזמן. צריך לעבוד גם באופן יחצ"ני ולשווק את הספורט האולימפי לבני נוער כדי שיעזבו קצת את הפייסבוק ולא יתביישו ללכת לחוגי התעמלות ואתלטיקה. אפשר לעשות הרבה...אני לא מגלה פה את אמריקה. הדברים שאני אומר ידועים לכל אדם רציונלי וצריך מישהו שיקח את זה מהתאוריה לפן המעשי.
אבל הכל טוב ויפה בתאוריה. בפועל, המערכת שקועה בסרבולים של עסקנות ושחיתות מערכתית. ראשית, צריך לטהר את המערכת ולהבריא אותה. כאשר הכסף יזרום למקומות הנכונים יהיה אפשר להתחיל ליישם את הכל באופן מושכל ויעיל.