משהו שמצאתי באינטרנט

קמנצינד

New member
משהו שמצאתי באינטרנט

22 באוקטובר, 2008 מאת דליה יערי במשך שנתיים, כאשר נתקלתי בעיתון בחומרים העוסקים בגלעד שליט, הסטתי את מבטי, עברתי לנושא הבא. קשה היתה לי המחשבה על אותו נער מפוחד, השרוי בחשיכה בכל מובן שהוא. מה גם, שהרגשתי חסרת אונים מול מערכת ענקית, שנדמית כמשהו שאין היודע מחוץ לה מה קורה בתוכה. עד שיום אחד, מתוך דחף בלתי מוסבר, נכנסתי לגוגל, וכתבתי: 'גלעד שליט'. הייתי פשוט המומה לגלות כל כך הרבה פורומים, פעילויות, התרחשויות…… מתוך אותו כאב ורגש, שהציף אותי לנוכח המאבק לשחורורו של גלעד שליט, החלטתי לקחת בו חלק פעיל. התחלתי ללמוד את הנושא, להשתתף בפורומים, התקשרתי לפעילים… הפכתי לאחת מני רבים שלוקחים חלק במאבק לשחרורו המיידי של גלעד שליט. אני מאמינה שקטנים ככל שנהייה, בכוחנו להזיז הרים. והנה, אשת ראש הממשלה, גברת עליזה אולמרט, מזמינה אל סלון ביתה הפרטי את האחיות רותי ויעל. אלו הן אותו צמד היוזמות של משמרות המחאה מול ביתם של הזוג אולמרט, כבר למעלה מחודש. עליזה אולמרט אינה רוצה בחצר ביתה אזרחים כעוסים. לגיטימי. מי כן היה רוצה?! לכן, ניסתה אשת ראש הממשלה, בדרכים מניפולטיביות, לסלק את המטרד. לא רק שלא הצליחה, אלא אף הוכיחה לנו עד כמה אנחנו עושים את הדבר הנכון, עד כמה הפעלת לחץ מסיבי על הממשלה יכולה להניע אותה למלא את חובתה. אז אם גם אתם רוצים לקחת חלק בהשבתו של גלעד שליט הביתה, אם גם בעיניכם זהו המאבק הצודק ביותר, אתם מומנים להצטרף! בכל יום מתקיימת משמרת מחאה קבועה מול בית ראש הממשלה בירושלים. המטרה היא להפעיל כמה שיותר לחץ על ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לפני עזיבתו את התפקיד, ולדרוש ממנו לפעול לשחרורו של גלעד. המעוניינים להתנדב לעמידה במקום למשך שעה ומעלה, אחת לשבועיים (בינתיים) מוזמנים ליצור קשר עם יעל ורותי ברקאי דרך המייל - [email protected]

כל יום מול בית רוה"מ : [email protected]

משמרת מחאה קבועה מול בית ראש הממשלה בירושלים מתקיימת בכל יום ! המטרה היא להפעיל כמה שיותר לחץ על ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לפני עזיבתו את התפקיד בעוד כחודש - חודש וחצי,, ולדרוש ממנו לפעול לשחרורו של גלעד, שנשבה 'תחת פיקודו'. אשת ראש הממשלה, עליזה אולמרט, הזמינה אל סלון ביתה את האחיות רותי ויעל, שיזמו את משמרות-המחאה והתזכורת הקבועות בכניסה למתחם ביתו של אולמרט, ועוד אחת מנשות-המשמרת. אתמול גם הוקרן ראיון ארוך איתה בערוץ 2 של הטלביזיה (עם דנה וויס), וראיון אחר פורסם במוסף-השבת של 'ידיעות אחרונות' (עם אמירה לם). ב-2 הראיונות, כמו גם בפגישתה עם משתתפות המשמרת מול ביתה, עליזה אולמרט מביעה תרעומת על ש"מציקים" לה ולבני-ביתה. היא אינה רוצה לראות את התזכורת הזאת למצוקתו של גלעד שליט ושל בני-משפחתו בכל פעם שהיא יוצאת מביתה. לכן, בקשה אשת ראש הממשלה לסלק את ה"מטרד". היא אפילו ספרה שהעלתה הצעה משלה לשחרורו של גלעד, אלא שההצעה "לא צלחה". בכך הוכיחה עליזה אולמרט - ובעקיפין הוכיח לנו אהוד אולמרט - עד כמה אנחנו עושים את הדבר הנכון, ושהפעלת לחץ מסיבי על הממשלה אולי רק היא יכולה להניע אותה להחליט את ההחלטות היחידות המתבקשות כדי להחזיר את גלעד הביתה. כמו לפני ישיבת-הממשלה שעמדה להחליט בעניינם של אלדד רגב ואודי גולדווסר ז"ל (דילמת שחרורו של סמיר קונטר כדי להביאם לישראל), כך תדרש הפגנת מאות ואלפים של אנשים שידרשו מהממשלה היוצאת לסיים את כהונתה במעשה אנושי-הומניטרי נכון ומתבקש ! המעוניינים להתנדב לעמידה במקום למשך שעה ומעלה, אחת לשבועיים (בינתיים) מוזמנים ליצור קשר עם יעל ורותי ברקאי דרך המייל - [email protected]

קמנצינד

New member
דרך אגב...

זה כבר מזמן לא פעם בשבועיים. לאור ההיענות הרבה, כל מתנדב נמצא שם אחת לחודש.

הכתבה ב-Ynet פורסמה לפני 4 חודשים

הכתבה ב-Ynet על פגישת עליזה אולמרט עם יעל ורותי, מארגנות משמרת-המחאה פורסמה לפני 4 חודשים, ב-12.10.2008. וכאמור: שלשום, ביום שישי 20.2.2009 שוב פורסמו 2 ראיונות עם אשתו של אהוד אולמרט שכבר רוצה לראות את גלעד שליט בבית, כמו אולמרט עצמו כבר שנתיים וחצי... רק שגלעד שליט עדיין לא חזר, ואהוד אולמרט מסרב להעביר בממשלה את ההחלטה היחידה שיכולה להביא את גלעד הביתה !

יונה1

New member
אני הייתי מוציאה את הגב. אולמרט מהתמונה

לא כל שכן מהביקורת. עליזה אולמרט איננה חלק מהספור ולבטח שאין מה למתוח עליה ביקורת. התרומה העקיפה, אך החשובה שלה לשחרור גלעד שליט היתה בעצם ההזמנה אליה הביתה ועצם הווידוי שהמשמרות מעיקות עליה מאד. זה שיתר הפעילים לא הבינו את המסר (הכל כך ברור וצלול) ולא הצטרפו בהמוניהם לאוהל המחאה, מצביע דווקא על הטפשות שלנו ולא שלה.

עליזה אולמרט חזרה להבליט עצמה ביום ו' האחרון

ב-2 הראיונות ביום שישי האחרון, שבודאי היו יזמתה או לפחות בהסכמתה האוהדת של עליזה אולמרט - בערוץ 2 ובידיעות אחרונות. ולגבי אי-הסקת המסקנה מצד הפעילים למען גלעד שליט - אני מסכים ! אלה הימים האחרונים אולי והקריטיים כנראה להנעת אהוד אולמרט 'לרשום לעצמו את הקרדיט' של הבאתו של גלעד שליט בחזרה לישראל, לפני שייעלם מהמפה הפוליטית. אלא שגם אהוד ברק, כנראה גם הוא בסוף הקדנציה שלו במשרד הבטחון, רוצה שחזרתו של גלעד תרשם 'לזכותו', ומלחמות האגו של השניים מטרפדות את הענין עצמו. יש מי שטען ששילוב ענין המעברים הפתוחים לרצועת-עזה והרגיעה עם עניינו של גלעד שליט היה שימוש נכון ב'מנוף-לחץ' שנוצר במבצע 'עופרת יצוקה' כלפי החמאס, ויש מי שטוענים שדווקא השילוב הזה 'תקע' את כל העניין. פרשנים חכמים ויודעי-דבר יותר ממני חלוקים בשאלה הזאת. הימים הקרובים יעידו, ועלינו להגביר לחץ ו"להציק" ככל שנוכל, על 2 האהודים, ועל בנות-זוגם - עליזה ונילי (פריאל-ברק). יש אומרים שמתארגנת הפגנת-אלפים (אם יבואו) בפתח אחת מישיבות-הממשלה הקרובות. מישהו יודע פרטים ?

יונה1

New member
נו באמת!

הרעיון להציק ל"נשים של" נשמע הזוי בערך כמו ההפגנות מול הצלב האדום. אוהל המחאה בירושלים לא מכוון נגד עליזה אולמרט. כמו שכבר כתבתי, ההזמנה אליה הביתה וההצהרה המאד ברורה שלה שזו מחאה אפקטיבית היתה אמורה לאותת למשפחה ולפעילים את מה שטענתי כבר לפני כשלוש שנים. לא חלמתי שאקבל לכך אישור "מפי הסוס" עצמו, אבל עובדה שזה קרה. עובדה נוספת היא שאיש לא קלט את המסר שלה, הכל כך ברור ומפורש ועובדה מצערת יותר היא שכל האנרגיה מתבזבזת על פעילויות מטומטמות. וכך למשל קורה שבהפגנה בשבוע שעבר מול משרד רה"מ, מצאנו את עצמנו (אתה ואני), פחות או יותר עם עוד 15 איש. השאר כנראה רוקמים גובלנים "למען גלעד", מחברים בלדות חדשות, או אולי בכלל נחים מהדלקת נרות חנוכה "למענו".

למעלה