משהו שמציק לי

תמרי30

New member
משהו שמציק לי ../images/Emo10.gif

לפני כמה ימים התווכחתי עם בן זוגי בנוגע להצבת גבולות . הוא איש מקסים וטוב לב שלא יודע לשיםגבולות לסובבים אותו וזה יוצר מצבים מורכבים/מסובכים/לא נעימים ולעיתים גם משפיע עלי (במישרין ובעקיפין) אז הוא סיפר לי משהו שקשור לעבודה ושוב הוא לא מציב גבולות אז אמרתי לו שהתוצאה של המקרה היא שהוא לא הציב גבולות ואנשים מרגישים חופשי לעשות מה שהם רוצים ובסוף הוא נפגע וכועס . הצעתי לו לא להגיע למצב הזה של כעס ופגיעה ע"י הצבת גבולות ברורים של מה מקובל עליו ומה לא . גם לגבי הילדים . הנושא נותר ללא פתרון , מפני שהוא אמר שהוא מבין אבל כמו שאני מכירה אותו כלום לא ישתנה . אני יודעת שכזה הוא ושאני לא צריכה לנסות לשנות אותו , אבל ההתנהגות הזאת כל כך מכעיסה אותי ומעמידה אותי בכל מיני מצבים מעיקים (גם עם הוריו) . בנוסף לעובדה שכל הויכוח התבצע בטלפון (בן זוגי לא גר בארץ ומגיע לכאן כלכמה חודשים) . בקיצור למרות שהויכוח היה לפני כמה ימים ובד"כ אני מתגברת מהר ועוברת הלאה . הפעם אני כועסת ולא כל כך רוצה לדבר איתו

Tusha53

New member
אני נזהרת...אך אומר

שאולי הגבולות שאת מבקשת הם הגבולות איתך ולוא דווקא עם כל השאר. המרחק בקשר גורם לא פעם לתסכול ובעצם מסובב את הבעיה האמיתית לכל מיני דברים שאינם רלוונטים לכעס שאת חווה. אני לדוגמא, היום כועסת על שהקשר שלנו- הקשר לא בתדירות שהייתי רוצה ובמקום להניח את זה על השולחן כמות'שזה אני מחפשת כל מיני סיבות לכעוס או לא להיות מרוצה. וממש ברגעים אלה כשכותבת לך , החלטתי לשבת עם עצמי, לקחת כמה נשימות טובות ולהסתכל על מה באמת מפריע לי... Tusha
מקווה שתרמתי ולו במעט.

תמרי30

New member
טושה , יש משהו במה שכתבת

אבל דווקא במקרה הזה מדובר באי הצבת גבולות לאחרים ואח"כ הוא מספר לי שהוא כעס וכו'... נראה לי שהוא פשוט לא יודע איך לשיםגבולות ואולי גםלא מעוניין ללמוד ... גם לי בעיה כזאת אבל אני כל הזמן משתדלת לעבוד על זה והשתנתי בתחום הנ"ל. ברור לי שאני גם מחפשת סיבות לכעוס מפני שהמצב לא טוב עבורי ואני חווה קשיים רבים עם הסיטואציה כמות שהיא .

rolan

New member
כל דבר ........ כמעט.........../images/Emo3.gif

שמציק לנו ניתן לפתרון בשיחה... ואת כאמור שוחחת איתו על כך.. מה שאני חושבת זה שעליך להמשיך ולנטוע בו בטחון, להמשיך ולדרוש ממנו להעמיד גבולות, הוא צריך אותך לשם כך... אני מכירה את הענין מעצמי - גם אני לא ידעתי להציב גבולות לבנותי ואוהי הוא זה שנטע בי את הכוחות (גם שלא במתכוון) להציב גבולות ברורים, בנועם ובדרך שלא תפגע בהן. אל תתייאשי - זה שווה!!! קחי חיזוקון

תמרי30

New member
רולן, תודה על החיזוק ../images/Emo13.gif

הבעיה כאן היא שאני נלחמת בעצמי , להציב גבולות לאחרים וגם לי ובנוסף צריכה לנטוע בו את הרעיון שצריך להציב גבולות ?! אני קצת חלשה , קצת תשושה וקצת חסרת רצון להפוך עולמות עבור מישהו שלא כל כך מבין את החשיבות . המצב שלי כרגע לא פשוט וזו כנראה הסיבה שנכנסתי לכאן למשפחות מורכבות

Tusha53

New member
תמרי....

אין צורך להילחם בעצמך, רק הקשיבי לעצמך והמשיכי לגדול... אני מכירה את המקום הזה שאנחנו כל כך קשים עם עצמנו, כמעט כולנו נתפסים בהשלכת "סרטים" מעשה ידינו על המצבים ועל האנשים שסובבים אותנו. זה קורה כשאנחנו שיפוטיים . כאשר עולה בך שיפוט על האחר, סובבי אותו חזרה, האם מה שאת רואה באחרים באמת שייך לך? במקרה זה אמרת שכן, גם את עם בעיית גבולות למרות העבודה והשינויים שאת עושה ...יתכן מאוד שתוך כדי השינוי שלך בן זוגך ילמד להציב גם כן גבולות, אפקט המראה יעבוד גם עבורו...מסקנה, אל תתיאשי, המשיכי למרות הקושי ותצאי נשכרת. ואם אני לא ברורה אשמח להסביר זאת ב - 2 מילים... "אנחנו המראה"! Tusha

תמרי30

New member
טושה יקרה ../images/Emo13.gif העלת חיוך על שפתיי

עכשיו אני מבינה באיזו דרך רוחנית את הולכת
זאת דרך שאימצתי לי אבל לא תמיד אני מצליחה לדבוק בה ועכשיו ממש "נוח" לי לברוח ול"רחם" קצת על עצמי ... זה כל כך נכון "אנחנו המראה" ולפעמים אני פשוט לא רוצה לראות את המראה !

Tusha53

New member
אם כך, קחי לך

זמן לרחמים והרשי לי ל
אותך תוך כדי אך הבטיחי לי לעלות משם מחוזקת
Tusha

תמרי30

New member
תודה על החיבוק

אני זקוקה לו מאוד
אשתדל להתחזק וללמוד את השיעור שיש לי כאן
ללא ספק יש כאן שיעור חשוב מאוד עבורי שאני מתעקשת כבר זמן רב לא ללמוד אז אולי הגיע הזמן . שולחת לך חיבוק בחזרה

rolan

New member
אני קוראת אתכן ../images/Emo13.gif

ממש נעים שיח מעניין יש בינכן אני מסכימה עם כל מילה של טושטושה קבלו ממני

Tusha53

New member
אם כך,

עכשיו שכולם מחובקים אלך לי לישון אני מתה על "כפיות"
ומי שלא מכיר את המושג "כפיות" - שינה בחיבוק! צ'או Tusha

rolan

New member
אני מתה

על כפיות ממולאות שוקולד
גלידות
מטעמים
מנעמים
ממממממ יאמי יאמ סתם כי בא לי לקשקש

חבל לי שעצוב לך כך ונמצאת כאן לבד

אני יכולה לנחם אותך שגם אני כך הרגשתי כלפי בן זוגי בענייני עבודה המושלם שלי אדם איכפתי, נדיב, ולא עושה התחשבנויות כל פעם הייתי שואלת אותו כמה? כמה אפשר להבליג ולספוק? תעמיד עמדות, אך הוא בשלו מאופק וסובלני למען האמת עם השנים למדתי שאסור לי להעיר הוא נמצא בסיטואציות הוא מודע לאירועים לסיכונים ולתוצאות ואם לו זה לא מפריע והוא שלם בדרכו זה שלו הרי הוא יתמודד בתוצאות צריך לדעת לקבל אותם ואת דעותיהם ולנו נשאר להביע דעה חיזקי ואימצי אילנה

תמרי

אותי מעניין נורא למה אצלו הגבולות פרוצים? או לא ברורים? חייבת להיות סיבה,הרי הגבולות מגנים עלינו ,אולי נראה לו שלהציב גבולות זה לומר, לא וזה קשה לו? אולי חשוב לו להראות כלפי חוץ, טוב וחביב שאצלו הכל מותר? ואחר כך הוא מגיע הביתה ורואה שבעצם אנשים מנצלים את טוב ליבו וזה מכעיס אותו ,ואותך? מנסיוני עם זאת הסיבה ,את יכולה להתחיל לעשות גלגלון ,זה לא יעזור,זה המחיר של הטובים והחביבים .....יותר מהכל חשוב להם להיות טובים,ואם חשוב לך לדעת למה ?,אמצא לך רעיון....

תמרי30

New member
יונה לבנה,

אני לא בטוחה , אבל נראה לי שעלית כאן על נקודה מענינת . מאוד חשוב לו להראות טוב , שיאהבו ,יעריצו,יעריכו ,יוקירו אותו(חסכים מהבית) ולכן הוא מוכן בכל מחיר לתת את כל כולו ולא לשים גבולות . לא יודעת אם חשוב לי לדעת למה ,אולי יותר חשוב לי להסביר לעצמי איך אני מתמודדת עם זה מפני שזה פשוט מוציא אותי מדעתי . (ואפילו הביא אותי למחשבות ורצון לבטל את החתונה ) .

תמרי

אם יש בליבך ספק,קחי אויר ואל תמהרי,לא חייבים לבטל אפשר לדחות,העיקר להתמסד ללא חשש ועם הרבה ביטחון. איך מתמודדים,את תגלי בודאי בהמשך שיש עוד תחומים שאתם שונים בהם,ותשאלי את עצמך אם את מוכנה לקבל אותו כמו שהוא בלי לשנות אותו,אחד המכשולים בנישואים זה הרצון לשנות את השני..כי כמעט תמיד זה לא מצליח...

rolan

New member
אני בעד../images/Emo45.gif

להמתין רגע לחשוב היטב ואז לקבל החלטות

למעלה