משהו שמתבשל לו באיטיות כבר כמה זמן:

משהו שמתבשל לו באיטיות כבר כמה זמן:

נמאס. נמאס נמאס נמאס (לא משהו אישי, כמובן). דפדפתי לי (עדיין לא סיימתי. אני בעמוד 20+) בהיסטוריה של הפורום (ברוכה הבאה בוג´י!), ויש לי כמה תרעומות שלא סידתרם אותן, בסופו של דבר. אני קוראת פנטסיה (וספרים בכלל) בשביל הכיף. לא בשביל להשוות. לא בשביל ללמוד. רק את הקטע של להיות במקום אחר, במצבים שונים, באמונות שונות ועם תגובות שונות. את כל הפנטסיה של: חרבות וכשפים" (המממ... הסבר נוסף של מה זה יכול לעזור) אתם (ושוב: זה לא אישי) מגדירים את כל ה"טוב נלחם ברע. הטוב מנצח. כמה מתים. הרוב בחיים" בתור חיקוי טולקין. זה באמת כל מה שחשוב? למצוא ספר שיאפיל עליו? או שאתם קוראים ספרים בשביל ליהנות ולהירגע? אז מדי פעם יש רעיונות טובים. מדי פעם לא (ראה "קול למתים": הסתובבתי שעה וקצת בין המטבח לסלון במעגלים. ההורים לא הבינו מה קורה לי, והלכו לישון
). אז אתם לא אוהבים ספר מסויים, וכן אוהבים את טולקין. לא פעם נתקלתי במשפט: "מה? אתה אוהב את כיור הזמן?! איך אתה יכול??? סתם עוד חיקוי גרוע לטולקין!!!"-טעות. גם חיקוי יוצר עבודה מקורית. אז אתם לא אוהבים אותו. אני כן. אני גם לא אהבתי את טולקין. שמתם לב מה אני אומרת פה? (
) אני. חלק מהאנשים כאן לא טורחים להוסיף את המילה הקטנה והמיוחדת הזאת, שמשנה את העולם. במקום לראות את הצד הגרוע של ספר/סרט, נסו לראות אם יש לו תכונות חיוביות. בוא נגדיר את הסרט "הארי פוטר" (חוסר דוגמא אחרת)- הספר היה חביב לפי דעתי. הסרט יחסית לספר היה נוראי. הסרט יחסית לכל שאר הסרטים (אומללים לפי דעתי, שוב) מעוצב בצורה טובה, עם כמה חורים קטנים בקשר לזמן (TROLL IN THE... Just thought you should know... *הארי מתהלך עם הדוויג בשלג*). שר-הטבעות: אהבתי את הסרט. לא ייבש אותי כמו הספר. (וואו! נאום! גו נטע!
) ועכשיו לעוד משהו. כבדו מה שאנשים קוראים. אל תגידו "מה, אתה קורא את זה? זה גרוע!" לפני שאפילו ניסיתם את זה. אם אתם עושים את זה, אצלי זה שקול לעבירה על החוק (האאאאא... הימים שבהם חברה שלי שנאה הארי פוטר. עכשיו היא מכורה לזה ולא נותנת לי לנשום). (ועוד קצת) ועכשיו: פנטסיה VS מד"ב. כמו ששמתם לב, אני חובבת פנטסיה. כמה שיותר כבדה-הוריי. כמה שהמד,ב יותר קליל-וווויפי! אנשים אמרו שפנטסיה נעשתה משמעותית בזמן ההיפים המסוממים. לדעתי הם צודקים, אבל לא במובן שהם חושבים. אז, בשנים ההם (אךךךך.... נוטלגיה מינוסית מינוס
), אנשים התחילו להפגין פתיחות מחשבה לדברים שהם לא מבינים. אז הם קצת הקצינו עם זה, אבל עדיין... הסגנון לא מתאים לכל אחד. מתאים יותר לחולמניים, בהכללה מוקצנת. אנשים שיותר מחפשים תוכן ותשובות, יכולים לקרוא ספרים מציאותיים יותר. בבקשה. גם אני נהנית מכמה כאלה, וכבר עברתי שינוי מחשבה בספרים (ראה הנסיך הקטן. קראתי פעמיים. פעם ראשונה לא הצלחתי לסיים אותו. בפעם השנייה בלעתי אותו. והניגוד- שר"ה. בפעם הראשונה הכרחתי את עצמי לסיים אותו. בפעם השנייה לא יכלתי להמשיך לקרוא את הפרק הראשון [וניסיתי]). זאת ההגדרה שלי למד"ב-דבר שמדבר על העתיד ועל הטכנולוגיה. מסביר את חלק מהשאלות הברורות, אך מתכוון להביא שאלות חדשות. מנסה להגיד שלא גילינו הכל, ושהכל קיים (ע"ע מזרונים מעופשים ומרפרפים) איפשהו שם בחוץ (צא בחוץ!) פנטסיה-מנסה להביא את נקודת המבט לאירועים שקיימים היום להסתכל בצורה אחרת. כמו שלטרי פראצ´ט יש עלילה (ברוב המקרים), אז כך גם בספרים אחרים. ("מה המשמעות של כל... זה?"). ובכן, סיימתי את טיעוני. מצפה לתגובות ולצעקות. ועכשיו אני חוזרת ל"סופת החרבות" שבשעה טובה ומוצלחת, נזרק על ידי בשעה שישנתי. הוריי. מרפי עד הסוף. *Na´atz The Black *Crow

הייזל

New member
"חרבות וכשפים"

או יותר נכון "קוסמות וחרבות" היא סדרה של אנתלוגיות של סיפורים קצרים. הסדרה היא באנגלית ונערכה ע"י מריון זימר ברדלי("ערפילי אוולון"). הסיפור הקצרים נכתבים בעיקר ע"י נשים וברובם ככולם הגיבורה הראשית היא אישה. אם מישהו רוצה לקרוא פנטסיה מגוונת על כל הזרמים בה זו הסידרה. בסטימצקי לאחרונה ראיתי את מס´ 19 כשכתבתי את ההודעה הקודמת על הסידרה רק סיימתי לקרוא את מס´ 17.

מסכים

איתך ב-100 אחוזים. רק קשה לי להאמין שאת בת 14 :) (זו מחמאה - אני לא מזלזל בך חס וחלילה).

אתה לא מזלזל בי,

אתה מזלזל בשאר בני הארבע-עשרה (בד"כ זה גם מוצדק) *Na´atz The Black *Crow

alond

New member
טוב, אז ככה:

יש לי חבר (כן. גם אני בשוק). אני מדבר איתו הרבה (והוא אפילו עונה חזרה!). הרבה פעמים הוא היה אומר לי "זה רע" ואני ישר קופץ ומתקן אותו "אתה(!) חושב שזה רע!". בהתחלה הוא עזב את זה אבל אחרי כמה שיחות הוא התחיל להתעצבן עלי ואחרי שהייתי מתקן אותו הוא היה צועק עלי "ברור שאני(!) חושב ככה!!! למה אתה טורח לציין את זה?" ואני הייתי מסביר לו שהרבה מהאנשים שאני מכיר שאומרים "זה רע" מתכוונים באמת "זה רע" ולכן אני מתקן אותו. "טוב" הוא אומר. "אז תפסיק. אני לא." ואני אומר "או קיי" אבל שיחה או שתיים אחרי זה קורה עוד פעם. זה פשוט רפלקס אצלי. אני עובד על זה. לא בהצלחה יתרה בינתיים אבל יש התקדמות. הנקודה שלי היא, שיש אנשים שרגילים להגיד "זה רע" מתוך הבנה שיבינו את זה בתור "אני חושב שזה רע" ויש אנשים שאומרים בדיוק מה הם מתכוונים. דבר נפוץ שקורה זה שהכותב מתנסח עם הרבה סימני קריאה ורגש רב באופן כללי (ומי פה לא מבין אותו?) ואז נוצר הרושם שהוא חושב שהוא מוריד תורה מסיני מה שמביא תגובות חריפות וכן הלאה. בעיית תקשורת מסוג זה גורמת להרבה חיכוכים מנסיוני. אני(!) לא יודע איך לפתור את הבעיה הזאת. הצעות?

אררר... רעיון?

אם הוא מתכוון לחבורה של אנשים שאומרת "זה רע" ואמר את זה סתם ככה, *אז* לפי דעתי הוא לא חושב על העצמיות. אבל שים לב-בעברית (כמה מפליא) יש כמה דרכים לציין "אני". זה הולך להרוג את האנשים האלה להוסיף משפט למעלה או למטה "כל מה שכתבתי/אמרתי מתייחס אלי בלבד או קבוצת אנשים (א, ג, ה)"? Na´atz the Crow

alond

New member
כיוון שלפחות אני(!!!) כותב כמו שאני

מדבר, אז, כן. זה קשה. מה גם שאני מדבר על אנשים שכותבים בלהט הרגע. ולמה שאת(!) לא תביני פשוט שמה שהם כותבים מתייחס לאני?

לאנשים שזה ברור שמדברים על עצמם,

זה בסדר (כן, זה יכול להיות ברור) לאנשים שאומרים סתם "זה גרוע" (גמזה יכול להיות ברור), אני לא סולחת (לפחות לא שעתיים/שלוש) Na´atz the Crow

alond

New member
אבל זה בדיוק מה שקורה.

תקראי את ההודעות שלך. אני בטוח שתמצאי שאת לא מוסיפה בכל מקום "לדעתי" או "אני חושב". זה לא טבעי (והנה אמרתי משהו שאני צריך להוסיף לפניו "לדעתי" אבל לא הייתי מעיר את זה באופן טבעי).

רוהאנדה

New member
פיספסתי משהו

אנשים רוב הזמן אם לא כל הזמן (וגם אני עכשיו ממש) מדברים בצורה סובייקטיבית ומכאן ברור שזו דעתם שלהם ואין צורך להבהיר זאת מה שפיספסתי זה הרצון המוזר הזה - בנוסף להכנסת ה"אני" בכל דבר ובכל נושא בין אם בפורום ובין אם ביום יום, ה"אני הזה פשוט ראשון בכל דבר (אפילו כשרוצים לומר שאוהבים אומרים אני בהתחלה!!!) - למה להוסיף אותו גם כשהוא לא רוצה להתווסף?! חלק מרעיון הפורום הוא לתת חוות דעת אישית לנושאים שונים ולא צריך לחזור ולציין. אני חייבת לציין שלמרות הכל - את גדולה - חתחת נאום

תודה! אם אתם רוצים להסביר מה אמרתי,

בבקשה. הנאום הזה השאיר אותי מרוקנת נפשית
~Na´atz the Crow~

אודין

New member
לדעתי הכוונה היא להוסיף אני...

בחוות דעת על ספר, למשל. לא "שר"ה משעמם!" או "רומח הדרקון שולת!!!!1", אלא "לדעתי שר"ה משעמם כי ככה וככה. הפורום לא נועד כדי לצעוק את הדעה, אלא כדי לסביר אותה.

למעלה