משהו שעיצבן אותי

K A R I N

New member
משהו שעיצבן אותי ../images/Emo46.gif

אמא שלי "מזדעזעת" כשאני מספרת לה על התנאים של התרנגולים והחיות בכלל במשק המתועש, ממש מרחמת עליהם, אבל היום היינו בקניות ובדקנו מה ההבדל במחיר בין ביצי חופש (שאת החשיבות שבלרכוש אותם לעומת ביצי משק כבר הסברתי לה) לבין ביצי משק רגילות, ההבדל הינו 2 שקלים, אז מבחינה כספית אין הבדל ממש. יופי אז היא תקנה לעצמה ביצי חופש חשבתי לתומי, ואז בשיא הטיבעיות לאחר השוואת המחירים היא לקחה את ביצי המשק הרגילות. זה ממש לא עניין של מחיר, ובטעם אין הבדל, אז מישהו מוכן להסביר לי למה היא עשתה את זה??? כי לה אין תשובה עיניינית. אני לא מצפה ממנה להמנע מאכילת בשר, חלב או ביצים, אבל כשביצי החופש כל כך זמינות למה לא לרכוש אותן??????

K A R I N

New member
שאלתי אבל כמו שכבר אמרתי...

לא היתה לה שום תשובה עיניינית, היא פשוט אמרה שהיא לא רוצה.

savage girl

New member
זה כל כך מזכיר לי... ../images/Emo62.gif

זה כל-כך אבל כל-כך מזכיר לי את אמא שלי!... כשרק התחלתי עם כל ה"קטע" של הצמחונות, וה-לא לקנות מוצרים שנוסו על בע"ח, לקנות ביצי חופש וכו´ כל הזמן הייתי מראה לה עלונים על זה ותמונות ומה לא והיא תמיד הייתה אומרת לי "אני בשוק מהאכזריות הזאת... זה פשוט לא אנושי... אני מזועזעת..." אבל מעניין שכשהיינו מגיעות לקטע של מה היא קונה בת´כלס פתאום כל ה"זעזוע" שלה היה נשכח והיא הייתה הולכת וקונה מוצרים שנוסו על בע"ח (כמו שמפו "פאנטן" למשל) בתרוץ עלוב של... "נו מה אני אעשה, זה הכי טוב!ומה את מתלוננת לך אני קונה את מה שאת רוצה ואני קונה את מה שאני רוצה!" לדעתי זה פשוט דו פרצופיות... וזה מה שכ"כ עצוב בכל הקטע הזה...

אוי, באמת נורא מעצבן!

אני מתה ומשתתפת בעצבונך, או מה שזה לא יהיה. אולי תתחילי להגיד לאמא שלך שהיא לא מוסרית? קצת תקפי אותה, הסבירי לה... אולי "קמצנית" יעשה את העבודה ? להתראות ובהצלחה נטע התרנגולת (אולי "זה כמו בגידה !")

mitzy miaoo

New member
אין טעם

לתקוף אנשים שלא באמת אכפת להם מהנושא הזה, וזה רק ירחיק אותם עוד יותר. הסברים אולי יועילו, אבל אם הבנאדם כבר מודע לעניין ובכל זאת לא עושה שום דבר ולא מגלה שום רצון להתאמץ טיפונת ובכך לחסוך סבל מבעלי חיים, אז זאת תהיה בעיה רצינית לדחוף אותו לכך.

mitzy miaoo

New member
אתמול הייתי בסופר עם אמא

ותוך כדי ויכוחים על מה לקנות ומה לא (בלי קשר לחלב/בשר/ביצים, היא פשוט מהאנשים האלה שחייבים ש"יהיה בבית"), גיליתי שלא ממש אכפת לה מכל מיני נושאים כמו ההתעללות שבעלי חיים עוברים בשביל שלה יהיו חלב/בשר/ביצים (היא יודעת מה עובר עליהם, "קשה", "מזעזע", "לא צריך להיות ככה", אבל זה לא ממש מזיז לה). גם לא אכפת לה שכל העולם יתמלא בקופסאות פלסטיק מהסופר, כי זה יותר נוח לארוז בזה את האגוזים, גם יותר "נקי" (?!), ועוד כל מיני ביטויים של אטימות. מאבא שלי כבר התאכזבתי מ-ז-מ-ן. כשאני מעלה את הנושא הוא תמיד מתחמק ב"את יודעת, כשהייתי בגילך גם לי היו התחושות האלה בקשר לבשר, שזה לא בסדר לאכול אותו כי זה היה יצור חי פעם". אז? עשית משהו בקשר לזה, אבא? לא, לא ממש. בגלל אנשים אטומים כמו ההורים שלי העולם נראה ככה. לזכותם רק יצויין שבאופן כללי הם עושים רושם של אנשים מאוד נחמדים והומניים, לפעמים הם באמת כאלה. עד גבול מסויים.

bilbibilbi

New member
הרבה פעמים

המשפחה לא מ-א-ו-ד תומכת... לאבא שלי אין בעיה להכין לי אוכל אבל הם לא ישנו את הנייר טואלט או השמפו או הביצים... מה לעשות?

mitzy miaoo

New member
להורים שלי אין שום בעיה עם זה שאני

טבעונית, אמא שלי גם משתדלת לקנות מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים(רק כדי להשביע את רצוני, נראה לי) והיא טוענת שמאז שאני ואחותי צמחוניות אנחנו אוכלים הרבה פחות בשר בבית וזה דווקא טוב (מהבחינה הבריאותית). אבל מעבר לזה ההורים שלי פשוט חושבים בצורה אטומה, במיוחד אבא שלי, ואמנם רוב האנשים כנראה חושבים ככה אבל זה עדיין קצת לא נעים לחיות עם אנשים אטומים כ"כ כשאת טבעונית.

Coma White1

New member
לצערי, עם המשפחה שלי זה יותר בעייתי

הם נהנים לצחוק על זה, וכמובן לשפוך הערות ציניות לכל כיוון - גם כשאני מנסה לדבר איתם ברצינות. לא פעם יצא לי לעזוב את החדר, כי הם פשוט לא היו שווים את ההשקעה והעצבים שלי. אני דווקא לא צריכה את ההבנה שלהם ולא חושבת שזה טראגי - הם מאז ומתמיד היו אנשים ציניים (מהם ירשתי את התכונה הזו), וכנראה העובדה שאני ילדה קטנה לא עוזרת לי לקבל יחס רציני. בכל מקרה - אני חושבת שזוהי הבעיה שלהם בלבד, אני יודעת שאני עושה את הדבר הנכון בעיני, יגידו מה שיגידו. עוד דבר בעייתי אחד הוא, שאני מרגישה מאוד אשמה על כל החיות שרצחתי עד שהגעתי לגיל 10 זה מאוד מציק לי כל הזמן...
לא חושבת שאוכל לפצות על כך אף פעם..

K A R I N

New member
עצתי אלייך../images/Emo39.gif

ציניים, שיהיו ציניים, למי איכפת, את עושה את מה שאת עושה מתוך אמונה שאסור לנו לפגוע בבעלי החיים, אם את שלמה עם זה אז כל הכבוד. לדעתי את עושה דבר נהדר ומצילה נפשות רבות ממוות והתעללות. ובקשר לכל בעלי החיים שרצחת עד גיל 10- כפי שאמרת, מה אני אגיד??? לי ירד האסימון רק בגיל 17, מה שיש לי לומר לך בקשר לזה שבאותו המידה שבגיל 10 החלטת להיות צימחונית ומאז הצלת המון חיות, יכולת גם לא להחליט כך כלל, ולהרוג עוד המון. הדרך בה אנו מפצים על שנים של אכילת חיות (לדעתי) היא בכך שאנו דואגים להעביר את המסר לציבור הרחב, ורובנו גם פועלים למען זכויות בעלי החיים. קארין

Coma White1

New member
אכן, כמו שאמרתי -

אני חושבת שאני עושה דבר נכון, ושום הערה סרקסטית לא תשנה זאת. אני עדיין בספק אם אוכל לפצות על כך בכל מקרה.. וגם אני פועלת, ואולי בעצם לא מספיק. חבל שאני עדיין קטינה - הייתי יכולה לעשות הרבה יותר...

gali1984

New member
כמה דברים

להרבה אנשים (בין אם צעירים ובין אם מבוגרים) קל להזדעזע מלראות (עם חיריק) ולשמוע על דברים כאלה. וכמו שאתם אומרים כשזה מגיע לתכלס, לקניות פתאום הכל מתפוגג באוויר. אני קוראת לזה הדחקה. קשה להם לוותר על הנוחיות ועל האיכות (במוצרים מסויימים) ולכן הם מדחיקים את כל הסבל. כמו כן יכול להיות שאנשים רואים בנו כאנשים צמחוניים ובטח שבטבעוניים אנשים עם דעות קיצוניות וזה גורם לזלזול או ל"בריחה" מהאמת. ("אתם גם ככה קיצוניים אז גם זה עוד אחד מהקטעים האלה, המצב לא כל כך גרוע כמו שאתם מנסים להראות אותו") בקשר להורים שלי- הם אוכלי בשר ולא כל כך מזיז להם כל הדברים האלה. כמו כולם גם הם יכולים להזדעזע למראות ולשמוע אבל אחרי כמה דקות זה עובר. בקשר לקניות- בדרך כלל אני הולכת איתם לקניות ואם הם לוקחים מוצר שנוסה על בעלי חיים/פוגע בסביבה אני מבקשת מהם להחזיר אותו (עם הסבר של למה ומדוע) וממליצה להם על מוצר אחר. בדרך כלל הם מקשיבים לי ומחליפים (חוץ ממשחת שיניים שבזה הם לא מסכימים להתפשר) וזהו לבנתיים

Coma White1

New member
יש לי תחושה...

שהם אומרים את זה רק כדי להראות קצת עניין שלא באמת קיים.

arty

New member
בעיה

זאת הבעיה היום שלאנשים לא יותר מדי אכפת... מישהו פעם ראה תרנגולות בקיבוץ? הם אפילו לא חיות בכלום אחת אם השניה לכל אחת יש תא קטנטן שבקושי נותן לה מקום להסתובב.... אני גרה במושב בדרום ולנו לדוגמה יש כלוב של תרנגולות ליד הבית.. למרות שאמא שלי היא גם צימחונית זה לא יותר מדי מפריע לה הקטע של הביצים החופשיות למרו שדיברתי איתה כמה פעמים על זה בכל מקרה.. זה באמת בעיה.. תמוז-בת

זניח

New member
מוסר השכל לצעירים מביננו.

"בעל האידיאלים בגיל 20 - הוא בן עשרים, בעל האידיאלים בן הארבעים - אידיאליסט". מוסר השכל מכל התנהגות ההורים בכל עניני הצמחונות, וכל מה שקשור לזה (מוסר, איכות סביבה, ועוד): לעולם אל תגידו לעצמכם שאתם תהיו שונים, עמדו תמיד על המשמר, שהשגרה וההרגל לא ישפשפו את חוד שיכלכם ורגשיכם לגבי נושאים אשר היום אתם כל כך מלאי מרץ לדבוק בהם. כל אחד בגיל 20 הוא מרדן בפוטנציה, אך רבים רבים לא ממשיכים זאת בעתיד, ולא משנה באיזה אידיאל מדובר. אז זכרו זאת לעתיד - כדי שיהיה לנו עתיד טוב יותר, ובעיקר - דור יפה יותר.

arty

New member
לא

ממש ממש ממש לא אמא דלי חמודה היא בת 44 והיא צימחונית ואני מכירה עוד הרבה נשים וגברים שהם צימחנוים או טיבעונים אז בקשה די אם הכללות!

shanty.G

New member
פספסת את הנקודה:

בגיל צעיר הרבה יותר קל להיות פתוח לאידיאות ולמושגים חדשים. בגיל מאוחר- קשה הרבה יותר, בהתחשב בכך שהאדם כבר גיבש את תפיסת עולמו ודרך חייו (לרוב...). מאיזה גיל אימך צמחונית? לא הרבה אנשים משנים את דרכם, ראית עולמם והלכות חייהם בגיל "מבוגר". רוב הצמחונים/טבעונים מתחילים את הרגלי התזונה הללו בגיל יחסית צעיר. הכוונה כאן היא בעיקר למעבר לתזונה אחרת מטעמי מוסר, לא בריאות.

מנגנוני הגנה

אני לא חושב שזו קמצנות. הבעיה אולי היא כזו: אם אמא תקנה את ביצי החופש, היא בעצם מודה שכל אותם שנים היא לא היתה בסדר... אז עדיף לה להדחיק את הידיעה מאשר להבין שעדיף מאוחר מאשר לעולם לא. מפחיד אבל מאוד אנושי. מן סוג של מנגנון הגנה פסיכולוגי שדואג להגן על האגו. אנה פרויד (הבת של) התעסקה רבות עם הנושאים האלה (וגם תורגמה לעברית, "אני ומנגנוני ההגנה"). כמו שכתב "זניח", משהו קורה לאנשים אחרי גיל 20. אני קרוב לגיל 40 ואני רואה איך אנשים סביבי נהיים יותר ויותר אגואיסטיים ופחות אכפת להם ממה שקורה מסביבם. עצוב.

למעלה