משהו שעלה אצלי בפורום

M o n a L i s a

New member
משהו שעלה אצלי בפורום ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת אם דנתם בזה כבר, אבל בכל זאת מעניין אותי לקרוא את התגובות שלכם. אני ממשפחה רוסית, שנמצאת 14 שנה בארץ ומאז ומתמיד השכלה הייתה מקום ראשון אצל ההורים שלי. אימא שלי כבר באמצע התואר השלישי שלה, ולאבא שלי יש תואר שני. ההורים נורא לוחצים עליי בקשר ללימודים, כמובן גבוהים. תמיד שאני מדברת על זה עם חברות לא רוסיות, הן אומרות לי: "נו מה את רוצה ההורים שלך רוסים, אצלכם תואר זה קדוש, והטכניון זה המקדש שלכם". זה נורא מציק לי, כי מאז שאני זוכרת את עצמי לימודים היו תמיד פרה קדושה.

Wednesday

New member
כבר דיברו על זה בפורום

והיה דווקא דיון מעניין. ולגבי האמירה שלך - לא הבהרת לגבי מה בדיוק את רוצה התייחסות, אבל כן, רוסים מהדור של הורינו מייחסים לרוב משמעות גבוהה מאוד להשכלה.

vk3

New member
ואותנו שכחת... הא ../images/Emo7.gif ../images/Emo35.gif

גם אני לא בדיוק הבנתי לאיזו בעיה להתייחס. אני רק יכול להסכים איתך ולאמר שזה המצב אצל רובנו. הלחצים אדירים, הרצונות לא מהעולם הזה ושום התחשבות
מוכנים לעשות הכול בשביל הלימודים וזה מאוד לא טוב
הכי חשוב להיות בן אדם... נכון, צריך לייחס חשיבות רבה ללימודים, אך לא לתת את השפיות והבריאות בעד זה
מה שלומך

YuLi825

New member
אצלי למען האמת...

זה קצת שונה, כלומר זה לא שאין לחצים..יש והרבה אבל אצלי לעומת כמה חברים רוסיים אחרים, המשפחה לא לוחצת להרחיב וללמוד לימודי פיזיקה, אלקטרוניקה וכו', כלומר הם רוצים שאני אצליח אבל בדרכי שלי, ולא במקצועות שהם יבחרו אלא במקצועות שאני אוהבת... אני חושבת שזה מקל על העניין כי אני בעצמי לא חובבת פיזיקה, מחשבים ומתמטיקה.. מקצועות ריאליים בקיצור, אני בן אדם הומני ולכן אני בחרתי להרחיב מה שאני אוהבת וכך אני אוכל להצליח יותר, הרי אם אתה אוהב את המקצוע שאתה לומד ולא לומד אותו רק בשביל לחרוש ולקבל ציון טוב, אז ההבנה הופכת להיות קלה יותר והלמידה הופכת לכיפית יותר..זה לפחות מה שאני חושבת.. להיפך מחבריי האחרים שלהוריהם יש תארים שונים במתמטיקה וכו'..ולוחצים עליהם לקחת 5 יחידות, ולעשות תארים בנושא. אם אין לך בעיה של לחצים במקצועות מסוימים אלא בכלליות, אני דווקא חושבת שהמצב לא כזה גרוע.. חוץ מזה שתמיד אפשר ליזום שיחה ולהסביר להם מה את חושבת ומרגישה, וכך הם אולי יורידו מהלחץ, הרי הם הורים שלך ולא רוצים להלחיץ אותך בנוסף לכל הלחצים שיש לך...

Evil Gremlin

New member
הבן אדם השפוי הראשון....

שפגשתי פה... סוף סוף משהו שעושה עם החיים שלו מה שהוא רוצה!

0kety0

New member
האמת שזה המצב...

אבל אני חושבת שעם הזמן, והתאקלמות, גם ההורים שלי מתחילים להסתגל לנורמות הישראליות ולמה שמקובל פה. פתאום 3 יח' מתמטיקה זה כבר לא כ"כ נורא... ואיך אומרים?אני אופטימית לגבי ההמשך. למשל,כשהיינו בפראג,בפסח השנה לקחתי איתי שרוואלים וכמה חולצות גזורות.אמא שלי ממש כעסה, "תרבות אחרת" היא קראה לזה. "לא כמו אצלכם בארץ שלובשים מה שרוצים". וצדקה. תרבות אחרת.

ככה זה הורים רוסים

ככה זה גם אצלי. מאיות קודם להכל. תואר ראשון זה כבר ברור ותואר שני אני חייבת לעשות.. ככה זה גם אמא שלי. מה לעשות שבחברה שם החשיבו לימודים יותר מכל. אני משערת שזה בגלל שהם היו בחינם, אז אם כבר בחינם אז להיות הכי טובים כדי להוכיח את עצמך. כי הרי פה להתקבל לתואר זה קשה ועולה המון, ושם זה היה החלק הקל. לאמא יש תואר שלישי, ובנוסף להכל היא גם מורה (כן, כן, אני בת של מורה) אז מן הסתם יש המון דגש בבית על לימודים. ומן הסתם אני חטפת צעקות כשקיבלתי "רק" 90. מה שכן, למדתי להתמודד עם זה ואני דוגלת בסיסמא "ציונים זה לא הכל". אני מנסה מספיק כדי לדעת שאני אקבל ציון סביר (האמת שלא למדתי עד שהתחילו הבגרויות של י"ב, וגם עכשיו אני לא בדיוק עושה משהו..) וכשאמא אומרת משהו, בד"כ משהו שקשור לעתידי כמנקה (סטריאוטיפים או לא??) אני מסתכלת לצד, שותקת, וחושבת לי בראש שנראה מה היא תגיד כשאני אהיה המטכ"לית של חברה מאוד מצליחה... ובמילים אחרות לא שמה ז*ן!

vk3

New member
חחחחחחחחח כן, כן... מנקים, עובדי...

מזבלה, מנקי בתי שימוש... ומה עוד
הרשימה ארוכה..................

tan4ka

New member
הורים רוסים יותר גרוע מפולנים...

אצל הורים רוסים העיקר ללמוד כמו שללנין אמר : o4ista o4i4ta ai aishoraz o4ista

למעלה