משהו שעלה בראש במהלך DS9

on drugs orange

New member
משהו שעלה בראש במהלך DS9

ראיתי את הפרק האחרון (אתמול) ועלה לי משהו בראש... מישהו ספר כמה רנאבאוטים הרסו קצינים? שלא נדבר שקצינים הרסו אותם והם בכלל לא הורשו לקחת אותם... סתם מחשבה שעלתה לי בראש...

barzik

New member
Star Trek מעולם לא היו עקביים

או הגיוניים במיוחד.. רנבאוטים נהרסים שם בכמויות אדירות. אנשים בחולצות אדומות מתים בהמוניהם. אבסורד נוסף הוא השתלטות על מערכת המחשבים של הספינה. לעיתים נדמה, שישנו כפתור מיוחד, גדול, בכל חדר ב´אנטרפרייז´. לחיצה עליו מאפשרת ללוחץ להשתלט על מערכות המחשבים של הספינה. מסתבר שמערכות המחשבים ב´אנטרפרייז´ מופעלות על ידי מיקרוסופט - בגלל כל כשלי ההגנה הרבים שחוזרים על עצמם שוב ושוב בתדירות מדאיגה. ואני לא מדבר על העובדה שהחייזרים דומים לבני האדם באופן... מעורר חשד... למרות שעובדה זו הוסברה באחד מפרקי New Generation (ולפי דעתי בצורה טובה למדי).

לי יש טענה אחרת

ההסבר כפי שהוצע ב"דור החדש" על החייזרים שחיו לפני 4 מיליארד שנים ושתלו באוקינוסים האינ סופיים של היקום דנ´א ולכן כל הגזעים דומים הינו בלתי סביר ולא מתקבל על הדעת וכמו כן גם שאלתי את השאלה הזו בפורומים אחרים ואנשים הסכימו איתי, הסיבה לכך פשוטה אם החומר הראשוני שטמנו בכל כוכב היה דנ´א זהה (זה בעצם לא משנה זהה או לא) אז איך אנו שונים כל כך מיצורים אחרים על פני כדוה´א שהדימיון הגנטי לביניהם הוא בטוח יותר קרוב ממה שיכול להיות לנו בהשוואה לכל גזע כלשהוא בגלקסיה??? ולכן גם אפשרות רבייה בין גזעית(בני אדם וולקונים לדוגמא) היא אבסורדית (עוד לא שמעתי על זיווג בין אדם וחמור או קוף) ההסבר הכי פשו טלדימיון היא דלות החומר או יורת נכון דלות הכותבים.

barzik

New member
דלות האפקטים אולי ../images/Emo8.gif

אם אני לא טועה, הם אמרו שהם הכניסו את החומר הזה לכל הגנים של היצורים התבוניים בלבד, לא? אין כאן איזה טרקי שרוף?

לא טרקי שרוף

אבל את הדיון הזה בדיוק היה כאן כבר לפחות 5 פעמים. באיזשהו שלב נמאס לחזור עליו, בייחוד כיוון שאף אחד לא מביא טיעונים חדשים.

הייזל

New member
וגם עלי הוא מתחיל להימאס

תשאלו את השאלה הזו בפורום "מסע בין כוכבים" בתפוז. הוא מופיע ברשימה וגם בקישורי הפורום.

אולי נפתח פורום לכל סופר וסדרה?

סליחה אבל זה פורם מ-ד-ב כלומר עוסק בנושאי מדב אם אפשר פה לערוך דיון פמיניסטי אפשר בהחלט לערוך דיון על סטאר טראק.
ולברזיק -אילו יצורים תבונים בדיוק היו לפני 4 מילארד שנים ? אמבה תלת שלבית?

לא. היצורים שהזריעו את הגלקסיה

בדנ"א שלהם. אם אתה מתווכח על נושא, רצוי שיהיה לך ידע בו. אחרת אתה סתם מצטייר כבור.

Ergil

New member
למרות שאין לי מושג על מה הדיון

באופן כללי, ברור לחלוטין שאנדר שאל איזה יצורים תבוניים היו בכדור הארץ, או בוולקן, או בקרדסיה לפני 4 מיליארד שנים.

מכיר את "מחכים לאוטובוס הגלקטי"?

כעיקרון (על פי תיאוריה מסוימת) ניתן עוד בשלב מוקדם באבולוציה של יצורים לזהות אם יש פוטנציאל לתבונה או לא. 3 אמבות קרובות, אחת תתפתח לבני אדם, אחת לקופי אדם, אחת תשאר אמבה - יש טענה (אני חושב שכבר הופרכה בינתיים) שכעיקרון ניתן לחזות מי מהן תתפתח ומי לא על פי הדנ"א. מצד שני אפשר לטעון שהדנ"א שצורף הבטיח את התפתחות התבונה, לעומת היצורים שלא קיבלו אותו. ובוולקן? בוולקן היו חיים תבוניים כשבכדור הארץ עוד משלו הדינוזאורים. אבל אז הם לא היו כיפיים - יותר דמו לרוצחים פסיכופתיים שיכלו כמעט להרוג עם מחשבה בלבד. בפרנגינר גם הייתה ציויליזציה הרבה לפני הופעת בני האדם (הפרק בו קווארק והשאר חזרו לעבר של כדור הארץ. אני חושב שנקרא LITTLE GREEN MAN), ובפרק בו ניסה סיסקו להוכיח שמפרש שמש הגיע מבג´ור לקרדסיה נטען ששתי התרבויות עתיקות יותר מקיום התרבות האנושית. הייתי מדייק יותר אם הייתי זוכר, אבל כאמור אני לא טרקי.

Ergil

New member
לא מכיר

ןהתיאוריה הזו נשמעת לי כשטויות במיץ. איך אפשר על סמך כמה גנים שונים לקבוע איך יצור יראה בעוד מאות מליוני שנים? ואם היצור בכלל לא ישרוד? אם התאוריה הזו הופרכה איך אותם חייזרים יכלו לדעת באיזו אמבות להשתיל את החומר? ואנדר אמר שהחומר הושתל ביצורים שכבר היו תבוניים. אפשר לחשוב שהדינוזאורים שלטו פה לפני כל כך הרבה זמן. נגיד, 200 מיליון שנה. זה הרבה? אנחנו מדברים על ארבע מיליארד שנה לאחור. עכשיו שאני חושב על זה, אני לא בטוח שכדור הארץ היה קיים בכלל לפני ארבע מיליארד שנה, ובטח לא במצב שמאפשר חיים מכל סוג שהוא. אגב, מה זה טרקי?

איזה שטויות

איך בכלל כמה מולקולות קטנות יכולות לקבוע איך יראה בן אדם, או אריה? מה זה החארטה הזה, דנ"א. לא מאמין בזה בכלל, זה לא הגיוני...

voguemaster

New member
אתה רוצה תשובה אמיתית ??

מיקרואורגניזמים (חיים ראשוניים) החלו להתפתח על כדו"א (לפחות) לפני 3.6 (מיליארד לא ?
) , כ-200 מיליון שנים אחרי הפצצת הכוכב בגופים שמימיים... אלי

למעלה