משהו שעלה פה בערב לפני שנים - מכנס קצר בראיון עבודה?

user32

Well-known member
מנהל
בהתחלה חשבתי שזה אחד הזוי. עכשיו אני רואה שזה נוהל קבוע: צעירים, וותיקים, כאלה שהיו מנהלי פיתוח אפילו. באיזה עולם זה הגיוני להופיע לראיון עבודה לבוש במכנס קצר? אפילו בישראל הלא פורמלית זה נראה לי מזלזל. אגב, המראה הזרוק אופייני למועמדים גברים. כל הנשים המועמדות ללא יוצא מן הכלל הגיעו בהופעה מושקעת (נגיד כמו שיוצאים להצגה בתיאטרון לצורך ההשוואה).
נראה לכם לגיטימי?

בהתחלה חשבתי שזה אחד הזוי. עכשיו אני רואה שזה נוהל קבוע: צעירים, וותיקים, כאלה שהיו מנהלי פיתוח אפילו. באיזה עולם זה הגיוני להופיע לראיון עבודה לבוש במכנס קצר? אפילו בישראל הלא פורמלית זה נראה לי מזלזל. אגב, המראה הזרוק אופייני למועמדים גברים. כל הנשים המועמדות ללא יוצא מן הכלל הגיעו בהופעה מושקעת (נגיד כמו שיוצאים להצגה בתיאטרון לצורך ההשוואה).
נראה לכם לגיטימי?
מנקודת מבט של אישה - הלבוש הפחות של הגברים בולט גם ביום יום, אבל בעיני אתה צודק ולראיון צריך לעשות מאמץ יותר גדול. נניח ג׳ינס ארוך, חולצה מכופתרת, ונעליים סגורות, אפילו אם אלו נעלי ריצה. זה לא חלילה להגיע בחליפת שלושה חלקים פלוס עניבה.

Be1n

Member
מדינה חמה. אני ברמה האישית תמיד מגיע עם מכנס ארוך (גם אחרי הראיון) ולא מפריע לי שאחרים באים עם קצר.
מה שכן עם כפכפים יש לי דילמה אמיתית.

אם הייתי מנהל (ואני לא), אולי זה היה מפריע לי, ברמה נמוכה, כלומר לא הייתי פוסל על זה, אבל כן הייתי לוקח את זה כנקודה שלילית.

user32

Well-known member
מנהל
מדוייק. לא פוסל (אחרת אשאר בלי עובדים :rolleyes:) אבל מוריד נקודות.
בערך ברמה של מועמד שמגיע באיחור של 10 דקות.

user32

Well-known member
מנהל
שמח ששאלת :LOL:
רגע לפני שאני פותח בלוג אופנה: בעיניי סנדלים זה סבבה. תחשוב רגע בעיניים של המראיין. סנדלים רואים לשניה והם מתחת לשולחן עד סוף הראיון. אבל במצב שבו שני אנשים יושבים אחד מול השני והרגליים השעירות (סורי על התיאור הגרפי) מולך כל הראיון. לא יודע, לי זה נראה לא מכובד.
אבל למה לקחת סיכון? אף אחד לא יקבל רושם רע ממועמד בנעלי ספורט או נעלי הליכה ואני בטוח שלכולם יש כאלה.

אה ורק לחדד: דיברתי על ראיון עבודה לא על עבודה עצמה. לגבי לבוש בעבודה: זה משתנה ממקום למקום ובכל מקרה אם משהו מפריע אז מנהל או HR יכולים להעיר.

למעלה