משהו שקראתי והתחברתי מאד

עלמה 3

New member
משהו שקראתי והתחברתי מאד ../images/Emo141.gif

מתוך הספר של רבקה נרדי - נישואים שניים... לציין כי רבקה נרדי, נמנת עם משפחה מורכבת ומנחה קורסים וסדנאות למשפחה מורכבת וערכה מחקרים וראיונות רבים לכתיבת הספר. אם חורגת - כמו פייה טובה מהאגדות או: האם נשבר המיתוס ? דניאל, כך ביקשה שאכנה אותה. הייתה נשואה 4 שנים לבעלה הראשון. הייתה בהריון, בודדה, לא מטופלת. בעלה היה עסוק בעייניו וגם טען, שחבל על הכסף. הריון הסתיים עם מות הילדה. חזרה הבייתה ומצאה את אותם כלים שהושארו. הוא היה עסוק בעינייניו . כעבור זמן רצה לנסוע ללמוד. החליטו להתגרש. הייתה חלשה מההפלה, הלכה לרופא, שלימים יהיה בעלה השני. הוא ראה אותה וידע כך יאמר לי ברצינות גמורה בשיחה. וכך נפתח לה סיפור אהבה. הקיף אותה באהבה רבה. "ככל שהתקרב מועד החתונה", משחזרת, כך פחדתי יותר " את הולכת להיות אם חורגת', הייתי מפחידה את עצמי. ראיתי אותו מתבונן בגעגועים בתמונות ילדיו. היינו אז בלונדון, הילדים שלו נשארו אצל אישתו.. כל כך פחדתי, כל הגוף כאב לי- איך זה יהיה... הרי גם לילדים יש תמונה משלהם על אם חורגת.. דיברתי איתו. הוא הבטיח לי שתמיד יהיה לצידי, אני המשכתי לפחוד- מהתגובה של אישתו, של החברים - של כולם. " ישנאו אותך!" הייתי ממשיכה ומאיימת על עצמי. התחתנו. הילדים נשארו אצל אישתו. ילדים קטנים, בני 5 ו- 7 . באנו לגור בבית, שהוריו בנו. התקבלתי כנסיכה. ראו בי פיצוי על האשה הקודמת, שלא הייתה שם ממש כמו שציפו. ההורים גרים בקומה העליונה. ונוצרים יחסים אידיאליים. דניאל מתמסרת אליהם, אליו, באופן טוטלי. טעמם - טעמה. מינהגיהם מינהגיה, צורכי הכול - מעל צרכיה שלה. דמותה באופן שקשה להסביר , אינה נמחקת. הכול אוהבים אותה. אישיותה קורנת עדנה ונתינה ללא חשבון. כובשת לה בהדרגה מעמד בכורה של מנהיגה שקטה, שהכל רוצים בבטובה ומצפים שתיתן תשובות למצבים מסןבכים. דניאל יודעת..... הילדים היו באים לביקורים. דניאל הייתה מתכוננת - בלב, במחשבה. מתכננת בקפידה את פעילותם. בחרדת קודש. כן, בחרדת קודש. כמו משימה קדושה, שאסור להיכשל בה ידעה, שיום אחד יהיו להם ילדים משלה, וכבר דאגה שמא תאהב אותם יותר מאשר את ילדיו. הנפש שלה יוצאת לנתינה של אהבה. בטיבעיות, שיש בה פלא, היא מעניקה לי גם את הראיון הזה באופן הנדיב ביותר שאפשר. יום קיץ אחד הגיע הילד עם מזוודה קטנה וביקש להישאר. רק לקיץ. אחר כך רצה עוד. האם שהייתה תמיד בנסיעות, הסימה להסדר החדש. וכך עובר ילד בן 7 לגור איתם ועכשיו היא ממש אם חורגת. דניאל נזכרת: הילד היה מאושר. פתאם גילה, שיש מישיעזור לו בשיעורים אז לא עבדתי... הייתי הולכת איתו לטייל, היינו יוצאים להרפתקאות בים. אוספים צדפים... הכל היה כמו חלום. אילן, אביו, העביר לי את כל התפקידים מעולם לא הפריע ולא התערב. באיזו שהיא דרך הרגיש, שהיידע האבהי שלו אינו מספיק. בהתחלה לא ממש אהב את בנו, שהזכיר לו את אישתו הראשונה... משהו בשפת הגוף... הוא גם פחד, שהילד יפגע בי. תמיד עמד לצידי, אני הייתי יותר חשובה לו...". דניאל, רוצה כל כך לאהוב וגם מוצאת בתוכה את כמות האהבה המספקת לכל הילדים- שלו - שלה ובכלל.... האם באמת היא שונה כל כך מכל מה שאנו מכירים ? שמא אין מדובר פה ב- דינמיקה משפחתית קבועה, אלא באנשים ביכולתם הריגשית , באופן כניסתם לנישואים, ובמודעותם לתפקיד. איכיות הקשורות לבחירה חופשית...? הדיאלוג בין דינמיקה לבין הבחירה החופשית - הוא אין סופי.. מי גובר על מי, וכי נוכל לדעת. הילד גדל בביתה של דניאל. אימו ואחותו מהגרות ליבשת אחרת. אביהם מתנתק. דניאל היא החוט המקשר את כולם. כל קיץ יגיעו האם ובתה לבקור בארץ. דניאל דואגת לקבל אותן. בשנים שיבואו נודדות האם ובתה למרחקים. היא מגיעה לביקוריה הקייצים, דניאל דואגת שיהיה לה הכל, שתרגיש כמו בבית. וכשהיא עוזבת - מתנכרת שוב, דניאל כואבת, כמו הייתה אמה , עצמה ובשרה. מאין הכוחות, מאין האהבה המובילה לכל הוויתורים? ויתורים, שאינם קורבנות? היא מסבירה ברצינות גמורה " כשלמדתי, אמרתי לעצמי: איזה מזל שלא ידעתי את כל התאוריות... כשהייתי עם הילדים, השתמשתי ברגש ובמשושים עדינים. לא היה לי הידע. הרבה חשבתי איך לעשות טוב. התעליתי מעל לחשבונות הקטנים. רציתי לתת לדברים החשובים באמת להתרחש, בלי שאהיה בעמדה של נעלבת. רציתי להיות מעל לכל וללכת קדימה- שתהיה לילד ילדות מאושרת. כן, זה היה מאד קשה. לפעמים רציתי למרוד, והמצב דרש ממני לשים עצמי בצד.. ולתת לכולם מקום... " ה- " מרד" היה מותרות, שלא הירשתה לעצמה. המשימות שלה רוקנו לחלוטין את כוחותיה. דאגה להרמוניה גם עם אישתו - להסיר מלב בעלה, שאליו חשה אסירות תודה עמוקה. להסיר מליבו דאגה. הוא הרי דואג לה בדרכו שלו. יש גם כאב רך בעיניה. על כל המרידות שוויתרה, על איזון עדין, שנשחק עם השנים, אבל העינייםאומרות גם סיפוק רב וקבלה. יודעת שהטוב שהעניקה נתן בית חם לילד שלו, בנתה את המשפחה הזו כמקום של ביטחון. יכלה להיות שם במלואה, שכן באופן פרדוכסלי, האב הביולוגי האציל עליה את תפקידו שלו. סמך עליה, שתוכל לתת לילדו את מה שהוא טינו יודע...... לסיכום: כניסתה של דניאל לנישואים, מעמדה של אסירות תודה, משפיעה על המחול, שיירקם כמחול הנישואים שלהם. ההיבלעות שלה בעולמו מתוך תחושה שהוא - הוא העיקר, מאפשרת לה לתת את תמצית מינחתה לנישואים האלה- עדנה , אהבה, מתת, והיא עושה זאת בכל הדרכים שהיא יודעת. דניאל - אם חורגת - עם כל האהבה.

rolan

New member
wowwwww ../images/Emo20.gif מומלץ בחום

הדפסתי קראתי התחברתי אני ממליצה לכל אחת ואחד מכם לקרוא. יש כאן תמצית מכל מה שאנחנו כותבים בפורום על - אהבה, קבלה, הכלה, נתינה ומה לא... נדמה לי שזה האידאל - קשה מאוד ליישום... אך כנראה אפשרי!

עלמתי

זה כל כך ארוך ואני כל כך עייפה,מבטיחה לקרוא אחר כך וכמובן להתפרץ עם דעתי. סליחה מראש זה יבוא בהמשך.

*יערית

New member
אהבתי מאוד../images/Emo141.gif

אם כי מרגישה שזו סיטואציה כ"כ רחוקה ממני, ויודעת שלכל אחד ואחת יש דרך מיוחדת ומשונה משלו לתת אהבה ולקבל אהבה

עלמה 3

New member
יעריקה, כל הכבוד לך.. בחילות ../images/Emo2.gif

ובקורי פתע.... ובאמת לא הבנתי לאן נעלמת... ספרי על ביקור הפתע... אני מבינה שגם סבתא באה !

*יערית

New member
מאיפה להתחיל../images/Emo35.gif../images/Emo13.gif

מחמש בערב בעבודה הרגשתי רע..אבל אני מנצחת את ההרגשה וסוחבת עוד כמה שעות טובות עד שהגעתי הביתה...מחוץ לביניין מחכה לי האקס, היי ילדים היי אמא חיבוקים ונישוקים ואז שאלתי האם הם אכלו משהו? כן בוודאי הוא עונה לי{שימו לב השעה 8 בערב...עברו שלוש וחצי שעות שהוא איתם}הילדים אכלו ארטיק. סובבתי את הפנים עם הילדים צ'או שלחתי מעבר גבי, וקיללתי בליבי שזו תהייה ארוחת הערב שלו
מיד התחלתי להתארגן על ארוחת ערב זה רוצה כך וזו רוצה כך, והם המתוקים נכנסו למקלחת לבד {התחילו להיות עצמאים}, ופתאום מעוף מגיע ואחרי נישוקי חיבוקי....שלחתי אותו לגשת לקנות גבינת קוטג' לילדים..ואז פתאום יש לי צלצול באינטרקום, והביצי עין כמעט נשרפות....."היי זה אני אבא באתי לבקר" שיט...רק הגעתי אני בשיא הלחץ אני עייפה מיום עבודה ארוך, הילדים צריכים את תשומת ליבי...יש לי בחילות וצרבת, אלוהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם פתאום הדלת נפתחת....היי מתוקה שלי..הבאתי לך הפתעה, אחריו זוחלים פנימה....אחיו חברתו וסבתא שלי...ישששששששששששששש סבתאל'ה שלי...לא ראיתי אותך 30 שנה חוץ משמחות והלוויות, זהו... התיישבו בסלון ואני בין המטבח והביצים והילדים,מעוף חזר לפניהם והיה במיקלחת עם פיצי ולא האמין כשאמרתי לו יש לנו אורחים לא צפויים, למזלי..למזלי שאבא שלי אמר "בדיוק היינו אצל אחיך ככה שאין צורך בכלום אנחנו רק ל10 דק'"אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף סיימתי להכין לילדים ארוחה והתיישבתי איתם לשיחה וגם מעוף הצטרף והכיר את סבתל'ה שלי ואת הדוד... מה אומר לכם...הם באו מדימונה..פעם בכמה שנים הם רואים את המרכז, אם אמא שלי תשמע על כך אני בטוחה שהיא תצעק עלי..."מה פתאום הוא נוחת עליך?כל החים הוא היה חוצפן עם המשפחה שלו...חכי חכי אני ירים אליו טלפון וישטוף אותו"{עלמה מורכב..אימות לו ג'דו וכו'
} בקיצור...הסבתא רצתה לראות את הנינים..היא מעולם לא ראתה את הילדים שלי, ובטח עוד הרבה אחיינים אחרים שלי,אין לי משהו נגדה אבל גםלא בעדה..לא ממש מכירה אותה...אבל עדיין מכבדת את אבא שלי שבטח רצה להשוויץ בילדים שלו | אז הם שוחחו איתי ועם הילדים..נישבר הקרח, הבטחנו שנבוא לבקר...וזהו! עכשיו אני אוכלת טוסט שמעוף הכין לי..ואין לי הרבה חשק לאכול. מה עוד פיספסתי לגבי היום שלי?

עלמה 3

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאימות לו ג'דו ....

הרגת אותי... תגידי לפחות הביאה לנינים, ש'י חאז'ה
(הבנת) איך בעצם הילדים עם אבא שלך ?

*יערית

New member
איזה חאז'ה איזה בטיח!

אלו אף פעם לא מחזירים
לא ציפיתי לביקור...את חושבת שאצפה למשהו עבור הילדים? בחיים לא היה גם שהייתי ילדה..אז מה השתנה הלילה הזה? לילה איג'יד איכ טאר

rolan

New member
יעריתוש, דודה שלי היתה אומרת לנו...

עמרי יאנה בואי נעשה לך כוש תיי עם שיבה אולי תאכלי גם סנדוויץ'?....
תרגישי טוב יקירתי הפתעות זה לפעמים טוב לפעמים רע, כמו כל דבר בחיים... אבל זה נגמר ועכשיו את יכולה להתפנק לך עם מעוף ולשלוח לי הודעות טקסט על אלה של אתמול לא נדבר מי מה מתי...

עלמה 3

New member
רולן את כפרה יאנה ../images/Emo24.gif

לחיים טובים , לרוגע ושלווה למה ? ככה בא לי ... כוסית בשבילך רולן

*יערית

New member
יקירתי.....

הוא מפנק אותייייייייייייייייייייייי כמו הייתי האמא בשבילו{זה מתוך סרט}
הלו...אמש..לא להתרגל
זה היה תירגול פתע במידה ואצטרך איזה
שיעזור לנו ברגע של אמת
מה הפרעתי לכם?

הלו אתם

אולי תפתחו שיעורים פרטיים במרוקאית? מה זה כאן פורום פרטי,גם אני רוצה להשתתף בשיחה ויותר מהכל רוצה להבין

rolan

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

ל כ ו ל ם סתם פיצפוצים של לילה גם אני לא ממש מבינה ועכשיו ב ו ק ר שיהיה לכולם יום נפלא

עלמה 3

New member
בוקר טוב .. בוקר טוב.... ../images/Emo42.gif

יום נפלא , קסום, רגוע ושלו לכולם ... ובבקשה קפה לפתיחת הבוקר המממממממממ בניחוח קינמון

למעלה