משהו שקרה ביום ראשון...

super shay

New member
משהו שקרה ביום ראשון...

אז ככה... אני מאבטח כבר כמה חודשים באחד מהמוסדות בארץ. לפני שהתחלתי לעבוד עברתי קורס של שבוע... וכל שלושה חודשים אני עובר רעינון... בתוקף היותי מאבטח אני גם נושא נשק ולפעמים מסתובב איתו גם לא בשעות העבודה... ביום רביעי נכנסתי לחניון של הקיונים בארץ... לפני הכניסה לחניון 2 מאבטחים בדקו לי את הרכב פתחו באגז' תיקים שהיו בו תיקיפ שהיו במושב האחורי תא כפפות הכל.. רק מה המאבטח שפתח את תא הכפפות לא ראה מחסנית שהייתה בו... ואף אחד לא טרח לשאול אותי אם אני נושא נשק.. כמובן שאת הביקה עברתי מבלי שהנשק התגלה.. נכנסתי לאותו הקניון בשלב מסויים יצאתי ממנו לאחר כמה דקות חזרתי... והפעם בכלל לא נבדקתי... 2 שומרים עמדו ליד הכניסה דיברו בינהם והשלישי היה בטלפון.. ושוב נכנסתי עם נשק מבלי להיבדק!!!!!!!! השאלה שלי היא מה לעשות... להסב את תשומת לב השומרים פעם הבאה לפנות לאותה חברת שמירה, או לקניון הזה (מה שכמובן יגרור פגיעה בשומרים של אותו מוסד) או לפנות לגורמים תקשורתיים אני בנתיים לא רוצה לעשות את זה כי יולכ לגרות ליותר נזק מתועלת... מה אתם הייתם עושים במצב כזה... תודה... שי

Diamond Head

New member
לא זה ולא זה פשוט תיגש לשומרים

ותעיר את תשומת ליבם למה שעשיתה ותבקש שינסו לשפר את עבודתם כי בסוף מישהו יפנה לחברת השמירה או לעיתונות והם יאבדו את מקום עבודתם אני לא חושב שהבדיקה שלהם נעשתה ברשלנות בגללם פשוט בדרך כלל חברת השמירה לא מבצעת תרגולות מספיק ולא מראים לשומרים איך לבדוק רכבים ואנשים גם בעבודה שלי אף פעם לא הראו לי איך למשל לעבוד עם גלאי המתכת ואז שעשיתי טעויות באו אלי בטענות מהחברה

מרכזון

New member
אני הייתי נוהג אחרת.

לדעתי עליך לכתוב מכתב אנונימי להנהלת הקניון ולספר להם על המקרה. העתק מהמכתב הייתי מעביר באימייל לחברת האבטחה. כמובן שיש לציין באיזה יום זה קרה אך לא לציין שעה. מה בעצם השגנו בזה: 1. פנייה למאבטחים בלבד אינה מספקת. אולי כן הוסבר להם כיצד לערוך חיפוש והם סתם זלזלו בעבודתם. אל תשכחו שה"רוטינה" גורמת לירידה ברמת הכוננות וזהו פתח מעבר קל למחבלים. רצוי מאוד שבהנהלת החברה ידעו על המקרה כדי שיגבירו את הבדיקות בותו קניון. אל לנו לשכוח שחיי מאות אזרחים נמצאים באחריותנו. 2. לו אני כמוך, לא הייתי עושה כלום או, כמו הצעתו של דימונד, מפנה תשומת לב המאבטחים בלבד, ואם חס וחלילה היה מתרחש הגרוע מכל-פיגוע-באותו קניון, הייתי נושא על מצפוני כל חיי את השאלה אם עשיתי את המקסימום שזה לא יקרה. בפנייה להנהלת הקניון ולחברת האבטחה, דאגת שתהיה ביקורת על המאבטחים (על פי החלטת האחראים) ללא גרימת אובדן פרנסה למאבטחים. אך גם כאן יש להזהר- תמיד קיימת האפשרות שהמאבטחים עצמם אינם מבינים את גודל האחריות של עבודתם, דבר הגורם להם לזלזול. אם לאחר כמה ביקורות הם יפוטרו מהעבודה לאחר שנתפסו בזלזול, זו לא אשמתך!!! חברה, לא לשכוח, חיי אלפי אזרחים בידינו. לא כל אחד שעוסק בתחום אכן מסוגל לשאת באחריות זו!!!

super shay

New member
או.קי... אז לא הסבירו להם מה לעשות.

וזה אולי מסביר למה לא גילו את האקדח.... אבל אם אני מנסה להיכנס לקניון ועובר ליד 3 שומרים בלי שאף אחד יבדוק אותי... זה כבר אמור להדליק כמה וכמה נורות אדומות, לא?

מרכזון

New member
נכון מאוד ../images/Emo45.gif

וכפי שאמרתי-אין זה מספיק לגשת למאבטחים ולאמר "תראו....". אחווה של אנשי המקצוע עלולה לעלות ביוקר. מאוד ביוקר!!

למעלה