משהו שקרה לי היום

imdark

New member
משהו שקרה לי היום

זה אולי לא שיר או מאמר אבל זה משהו שאני רוצה טיפים בקשר אליו ואני ממש לא יודע איך להגיב חוץ מזה המטרה של הפורום הזה הוא להוציע את מה שאתה מרגיש ולהשתמש בזה כדי לרפות את אצמך אז הינה אני מתחיל: אני שחקן (כלומר אני מופיע בהצגות) אני משחק מאז שהייתי בן 7 וזה עזר לי הרבה בחיים בכל מקרה הופעתי בהצגה לפני כמה ימים כשחקן ראשי(השם הוא הגמדים השובבים ואני שיחקתי בחור שקוראים לו יוסי) זאת היתה הופעה טובה במיוחד והפעם לא היו פשלות ועם היה משהו סידרתי אותו מהר (זו הפעם הראשונה ששיחקתי תפקיד מצחיק והפעם גם באמת הצחקתי כמה ילדים) ובסוף ההצגה כולם הולכים לפגוש את החברים שלהם והייתי ילדה קטנה (הייתי אומר שהיא הייתה בת 11) עם עינים גדולות ויפות וזוג צמות על הראש בכל מקרה היא היסתקלה עלי בחיוך חמוד וביישן והדבר הראשון שאלה לי בראש זה שהיא מחבבת אותי(אני מזהה חיוך כזה כמעט תמיד) ובמשך כל הזמן שבו שקהל עוזב את האולם והשחקנים מחכים שהם יעזבו כדי לחגוג על ההצגה ולקבל עצות מהבמאי היא היסתקלה אליי ואני מטעם נימוס ומנהג חייכתי בחזרה ורציתי לשאול אותה עם היא נהנית מההצגה היא התחילה לומר משהו וחברה שלה(שבינתיים פיטפטה עם כמה בנות מההצגה)ענתה במקומה מאז די שכחתי וקיוויתי שגם היא שכחה והיום הייתה לי חזרה ואחת מהבנות בחוג שלי אמרה לי שהיא דיברה עם הילדה הזו והילדה אמרה שאני אוהב אותה(אני מנחש שזה כדי לא לומר שהיא אוהבת אותי מול חברות שלה) בכל מקרה אני לא יודע מה לחשוב או איך להגיב ואני בה לשאול אותכם מה אתם חושבים וגם סתם כדי לכתוב את זה איפה שהוא וכדי להוציע מהלב

imdark

New member
זה לא אפרש הגיליים

שמטריד אותי זו הנקודה הפשוטה שאני מלא רגשות אחרים ואהבות אחרות(היי גיל ההיתבגרות) ואין לי מושג איך להגיב על זה כל הבאלגן רגשות הזה פשוט מפחיד אותי זה קרה לי פעם ילדה בכיתה שלי "היתאהבה" בי ואני פשוט לא יכולתי להחזיר אהבה אפילו לא חיבה

Michallllllllll

New member
כל כך צעיר וכל כך חכם.. אתה לומד

בכיתת מחוננים? וענית לשאלה שלי בשרשור שבן חורין פתח על משפטים?.. ולשאלתך דברים כאלו קוראים כל הזמן. בגיל 11 כנראה היא לא בשלה לחבר אבל מפנטזת על אחד כזה.. ולחברות שלה אומרת שאתה אוהב אותה במקום לספר מה היא מרגישה כלפיך.היא ילדה עדיין.אתה לא צריך להגיב על זה פשוט תמשיך ליהיות נחמד לכולם.. והחברות שלה לא אמורות להפריע לך הרי הן ילדות.ואתה כבר בן15 גם צעיר אבל בהרבה יותר בוגר מ11 הלא כן?.. גם ככה לא היה יוצא מזה כלום גם אם היא היתה אומרת שהיא אוהבת אותך.. זו העצה שלי.. מיכל.

imdark

New member
אני אמור ללמוד

עברתי את המבחן אבל אני לא רוצה יותר חשוב לי לגדול ברמה הפילוסופית מאשר ידע ואני לא חכם או לפחות לא מאצם ההגדרה של המילה היא לא מפריע לי זה הרעיון של להיות אהוב ולא להחזיר אהבה שבאמת מפריע לי כלומר אמרתי שהילדה הזו היתה באמת חמודה ופשוט הרגשתי רע על זה שאולי אני יצתרך לפגוש אותה ולומר לה וגם עם זה לא יקרה תמיד ישאר לי הספק הזה בלב המבט הזה שירדוף אותי ואז אני מדמיין את אותו מבט עם דימעה קטנה וזה פשוט... (פה בידיוק הייתי מתחיל לשיר{ כאשר הרגש עולה על כל מילה אני מתחיל לשיר אפילו בלי מילים או מילים שאין להן שום חשיבות})

Michallllllllll

New member
אז תשיר את זה! אנחנו פה מקשיבים..

אף פעם לא היתה לך אהבה בגלל זה כי נתת לי עוד דוגמא עם ילדה מהכיתה.. לא עם כולם אנחנו מסוגלים להתחבר וליהיות לזוג וזה לגיטימי.. אנשים מתמודדים גם עם דחיות לפעמים.. אין מה לעשות זה קורה בחיים ויכול לקרות גם לך,לא שאני מאחלת.. פשוט צריך להמשיך הלאה.. אתה נשמע לי נער רגיש עם לב טוב.. זה טוב! מאחלת רק אהבה וכל הטוב שבעולם.. ותמשיך לכתוב פה .אתה בהחלט מעשיר את הפורום..כל אחד מוסיף עוד לפורום הזה שאני כ"כ אוהבת.. לעיתים הוא המפלט שלי.. אבל אני כבר גולשת... סליחה. מיכל.

imdark

New member
נתתי דוגמה

של ילדה שאיתאהבה בי בגלל שהרגשתי את אותה הרגשה כבר אני מרגיש אפילו יותר נורא בגלל שאני רואה כל כך הרבה אנשים שמחפשים אהבה בכל פינה ואני פשוט במצב כזה לא מסוגל להחזיר אהבה אני זוכר שהירגשתי ככה גם אז כאילו שרציתי לקרואה את אצמי מבפנים (אני בן אדם מאוד אמפטי) למה אני לא אהבתי אותה אני לא יודע וגם את זותי אני לא יודע אין לי מושג שום סיבה הגיונית ואז חשבתי אולי עם נהיה חברים כמה זמן אולי משהו אבל כלום

Michallllllllll

New member
כל כך צעיר וכל כך חכם.. אתה לומד

בכיתת מחוננים? וענית לשאלה שלי בשרשור שבן חורין פתח על משפטים?.. ולשאלתך דברים כאלו קוראים כל הזמן. בגיל 11 כנראה היא לא בשלה לחבר אבל מפנטזת על אחד כזה.. ולחברות שלה אומרת שאתה אוהב אותה במקום לספר מה היא מרגישה כלפיך.היא ילדה עדיין.אתה לא צריך להגיב על זה פשוט תמשיך ליהיות נחמד לכולם.. והחברות שלה לא אמורות להפריע לך הרי הן ילדות.ואתה כבר בן15 גם צעיר אבל בהרבה יותר בוגר מ11 הלא כן?.. גם ככה לא היה יוצא מזה כלום גם אם היא היתה אומרת שהיא אוהבת אותך.. זו העצה שלי.. מיכל.

אממ...זויות ראייה..

סתם רעיון: סתכל על הצד שלה-כמו שמיכל אמרה היא בת 11-אולי זה סתם-אל תיקח את זה קשה!!! ואתה לא קטן ולא משועמם! אתה פה איתנו-אז לא משעמם לך!!! אתה כן אוהב! אתה כן מחזיר אהבה! וזה אני יכולה לומר לך בלי להכיר אותך, בגלל שכשתאהב מישהיא-אתה כן תחזיר לה אהבה-פשוט עד היום כנראה זה לא קרה-וזה יקרה! כול אחד בזמן שלו- ותודה על הכניסה לפורום במיכא"ל-יאי-אני חמודה! חחח אל תתיחס

imdark

New member
אישית

חוכמה באה מלמידה אצמית וכדי ללמוד את אצמך ברמה מסוימת אליך באמת ובתמים להיות משועמם אני מחפש תשובות באצמי כאשר אני לא מוצא אותם בחוץ ובשביל כך אני צריך שהעולם שסובב אותי לא יהיה מספיק מאניין באותו רגע חכמה באה משעמום וגיל בה מכמות הכאב שאתה צובר באורך זמן ככל שאתה גדול יותר כך אתה מפתח יותר הגנות מזה בה הרעיון של הצעירים בלב כלומר אדם שמוכן להוריד את ההגנות שלו ולבטוח באנשים ולא לחשוב על הגורל הוא צעיר עם לא בגופו אז במוחו חוץ מזה אני שמח שאת שמחה חן ומקווה שעוד אנשים יכנסו לרשימות שלך

באה לתקן/ להוסיף למשפט שלך

אני לא מאמינה שחוכמה או הבנה באה מלמידה עצמית בלבד. היא באה מלמידה עצמית תוך הסתכלות חיצונית על הסביבה, תוך שיחה והתנסות ותוך חווית חוויות. משם לדעתי זה בא ולא משעמום או מחוסר אקטיביות בחיים. דווקא מהאקטיביות לומדים. דווקא מהניסיון באה החוכמה. גיל בא ממתי שנולדת, אבל ההרגשה של צעיר-זקן באה מהלב. ככל שאתה בוטח יותר ונותן אמון באנשים כך אתה צעיר יותר.

imdark

New member
אני מאמין

בתורתו של סוקרטס חוכמה היא הכרה בכך שאינך יודע דבר (היגאתי למסקנה שאיני יודע דבר הרבה לפני שקראתי את המילים החכמות של הזקן) לפי דעתי זוהי חוכמה אמיתית כל השאר זה סתם תוספות מסעות אחרי קצה היכולת כאשר אין קצה וגם עם יש אין לזה הרבה משמעות מהניסיון בא ידע לא חוכמה

אני חושבת

שגם מה שאמרת נכון-אבל לא רק...אני גם חושבת שהחכמה באה מניסיון-מניסיון לומדים... =]

חוכמה

היא הבנה של משהו. אתה מבין דברים כשאתה מתנסה בהם, כשאתה נחשף וחווה אותם. לכן מפה זה בא. כשאתה חי ועושה ולומד וחווה אתה מפתח חוכמה. חוכמה היא מודעות והבנה של הדברים ולכן למרות שאנחנו אף פעם לא נדע הכל חוכמתנו כן מתפתחת, אנחנו כן צוברים וגדלים. אני חושבת שהמשפט שהבאת יש בו אמת גדולה מאוד. אנחנו באמת יודעים כל כך מעט מהשלם. אנחנו רואים רק את הקצה של הקצה של הקרחון כשבמים יש בעצם עוד גוש ענקי. אבל אני חושבת שאי אפשר להגיד שחוכמה היא להשלים עם החוסר יכולת שלך לגלות. כי פה אתה מאבד את היכולת לאהוב ללמוד דברים חדשים ולצבור מתוך חוויות.

imdark

New member
תראי

עם את רוצה להיתווכח עם תורתו של אחד הפילוסופים הגדולים בהיסטוריה תאשי את זה אני מעמין שהכוונה שלו הייתה שחוכמה היא היכולת להבין שלחוכמה אצמה אין משמעות כלומר להבין שלחוכמה כפי שהיא היא אפסית תפקיד המחנך הסוקרטי הוא אינו לתת לנשאל תשובה אחת מסוימת בבחינת אובייקט מופשט, או מענה. התפקיד הוא לאפשר את המהלך המחשבתי שיביא את החניך להבנה. אלא שההבנה כאן שוב אינה של ידיעה מסוימת בהכרח אלא במסגרת המסורת של היודע הוא זה שיודע כי אינו יודע. סוקרטס מציב דילמות בפני המאזין ומראה לו שאף אחת מן האפשרויות אינה מתקיימת בפשטות ידע הוא אינו מוחלט לעולם האדם בעל הידע אינו בהכרח חכם והחכם הוא לא בהכרח בעל ידע חוכמה נובעת מהויתור על זה שאתה צודק בקיצור אדם חכם יודע להודות בטעויות ולתקן את דרכיו ולהישתנות וזה כל מה שאני מעמין את זה צריך למצוא בפנים לא מנסיון ולא מתוך עבודע אלא מתוך הקרה באמת עם אני חושב שאני צודק רוב הסיכויים שאני טועה בגלל שצריך רק טעות אחת כדי לטעות וצריך אין סוף הוכחות כדי להוכיח שאתה צודק

SadClown

New member
אמממ...

אתה לא צריך לקחת קשה את זה שאתה לא מצליח להתאהב בה, זה טבעי, לא כל מי שאוהב אותנו גם אנחנו מתאהבים בו... גם לי יש בעייה דומה, שאני לא מצליחה להתאהב למרות שיש הזדמנויות לפעמים, אבל אני פשוט לא מרגישה שאני אתאהב באותו בן אדם למרות שהוא רוצה. וגם ניסיתי כמה פעמים ונתתי לזה נסיונות וזה פשוט לא הולך... כי אם אתה לא אוהב אז אתה לא אוהב ואתה לא צריך להרגיש רע עם זה, זה לא משהו שלא בסדר בך. ובסופו של דבר אתה תמצא את אותה אחת שכן תאהב אותך וגם אתה תרגיש שאתה אוהב אותה... כולם מוצאים בסוף. אל תרגיש על המצפון שלך בגלל אותה ילדה, מה גם שילדה בת 11 זה ראש שונה לגמרי מנער בן 15... היא רק ילדה, אתה כבר נער מתבגר...

למעלה