משהו ששמעתי

dor307

New member
משהו ששמעתי

הולך לצאת אלבום רימקסים לשיים של פ"פ?

Rinor

New member
רק לא זה

אם לא פינק פלויד המקוריים, לא צריך אלבום אחר במיוחד לא שיהרסו את השירים עם איזה מיקס לא מוצלח רק כי זה של פינק פלויד...

dor307

New member
יופי, ידעתי שזה לא נכון

רק חשבתי על השילוב של פינק פלויד לטיסטו והיתה לי

"רמיקסים"

פרושו מיקס-מחודש לשירים; זה לא אומר גרסאות-כיסוי, בהכרח. הפלויד בעצמם עשו רמיקסים לכמה אלבומים שלהם, כמה וכמה פעמים, במיוחד DSOTM. אבל לא שמעתי על חשד כזה, בכל מקרה.

pink floydror

New member
רמיקס

הפירוש התקני של המילה הא אכן, מיקס מחודש, אבל כיום הביטוי משמש בדרך כלל ללקיחת שיר קיים, ולהפוך אותו לקטע יותר אלקטרוני, קצבי.. דאנס האוס ושאר ירקות, לפעמים על ידי ביצוע מחודש של השיר - כיסוי, ולפעמים שימוש בשיר המקורי. ואני אשחוט פרה ואתן לכם אפילו דוגמא לא רעה - Dj Sammy עושה רמיקסים ללהיטים ישנים ברמה גבוהה, מומלצים הרמיקסים שהוא עשה ל Heaven של בריאן אדאמס וCalifornia Dreaming של אמאים ואבאים

rainbow demon

New member
יצאו כבר די הרבה

רמיקסי דאנס (זוועה!!!! אח תתקרבו לזה, גם לאוהבי דאנס והאוסים) גרסאות קאבר בסגנונות רבים ביניהם רגאיי, קאנטרי, R&B, דיסקו ואפילו מוזיקה קלאסית (הפילהרמוניה של לונדון). אישית אני מקווה שלא יצאו עוד לעומת זאת אלבומי רימסטר, אני מקווה שייצאו לכל אלבומי הפלויד, במיוחד מהשנים הראשונות כשאיכות ההקלטה היתה נמוכה יחסית (דוגמא לרימסטר מעולה הוא אסטרונומי דומיין באוסף אקוס שפשוט נשמע לחלוטין אחר מהגרסה המקורית, למרות שמדובר באותה הקלטה)

איכות הקלטה

זה עניין של טעם. יש אמנים רבים, המנסים בכוונה לשחזר את איכויות ההקלטה שהיו בשנות השישים, בטענה שהצליל שהיה אז היה יותר "חם" מזה שמופק היום, באולפנים המשוכללים. יש בזה משהו: הצליל המופק כיום הוא הרבה יותר מדוייק וסטרילי, ולכן לעיתים נעדר את הראשוניות וההתרגשות שחוו המוסיקאים אז. אגב אסטרונומי דומינה (לא "דומיין") ו-Piper בכלל: המיקס הטוב ביותר של האלבום, לטעמי, הוא גרסת המונו, שהפיק סיד בארט.

pink floydror

New member
רוקפור לדוגמא

מתעקשים לשחזר באופן מדויק את שנות ה60 בהקלטותיהם, ובין היתר מנסים "טיפה" לשחזר את המוזיקה של פינק פלויד :)

נכון מאוד, וגם

הם לא הלהקה היחידה... הבעיה עם הנסיון "לשחזר" את הצליל של שנות השישים הוא שזה כמעט בלתי אפשרי, או בלתי אפשרי בכלל, ונובע בד"כ מתחושות נחיתות של האמנים, מה שאינו טוב. אולי הסיפור העצוב ביותר שקשור לזה הוא הסיפור של לי מייברס וה-LAs, להקה ליברפולית שפרצה בשנת 1990 לערך. מייברס הוא זה שכתב את השיר There She Goes שזכה לכמה וכמה גרסאות כיסוי. הלהקה זכתה להצלחה ולאהדה רבה של הביקורת, אבל מייברס היה פרפקציוניסט: הוא הרגיש שהוא חייב להקליט בדיוק באותם תנאים טכניים שהיו בשנות השישים (נדמה לי שהאובססיה שלו היתה ל-Pet Sounds, אבל יכול להיות שאני טועה). הפרפקציוניזם שלו היה בעוכרו: הוא לא הרגיש שלם עם אף הקלטה של הלהקה, ואלבומם - היחיד - יצא בקושי רב, רק לאחר שחברת התקליטים נתנה למייברס אולטימטום. מייברס הרגיש שהוא "מתפשר", אף כי האלבום נחשב לאחד החשובים מהתקופה, ונכנס לדכאון כבד, ממנו לא יצא מעולם. השמועות מדברות על מחלת נפש והתמכרות להרואין ומה לא. כמו בארט, הוא נעלם, ולא חזר עוד. סיפורים אולי יותר משעשעים, הם על עשרות הלהקות - מה-Black Crows ועד Primal Scream שהושפעו מהסטונס וניסו לשחזר את המיקס העכור של Exile on Main Street (שבו הקולות נדחפו לאחור, ע"ח הכלים האחרים). בעצם, הרבה מלהקות הרוק העכשוויות בלונדון מנסות לשחזר את הצליל של שנות השישים - אם לא במובן הטכני, אז במובן המהותי.

Shakty

New member
דווקא על הרקע הזה Radiohead

בולטת מאוד - גם הפקות אולפן מוקפדות וסאונד משובח וגם חומר מקורי ואיכותי (לטעמי) הם אפילו "חטאו" בוידאוקליפים משובחים ( High and Dry למשל ) בניגוד ל"סכימה" הקבועה שלהקות רוק צריכות להראות קליפים מהופעות חיות. HIGH AND DRY למשל זה קליפ שחושבים עליו הרבה אחרי שהוא מסתיים - דבר נדיר בשלל הבנות בביקיני בבריכה של מישהו עשיר... OK Computer הוא אחד מאלבומי הרוק הטובים ביותר בשנות ה90' לטעמי וגם Hail to the Thief את Kid A פחות אהבתי. עוד להקה פחות מוכרת אמנם שעושה גם רוק איכותי וטוב - MUSE - אם הפלויד היו אוהבים KICK ASS DISTRIOTION ככה הם היו נשמעים היום. תשמעו את ORIGINS OF SYMETRY - תבינו למה אני מתכוון. בקיצור - איכות הפקה לא בהכרח מעידה על איכות החומר - ואולי הניסיון לחקות סאונד של תקופה מסוימת מעיד על ניסיון לכפר על חוסר בחומר מקורי ואיכותי.

pink floydror

New member
האםם ../images/Emo35.gif

מיוז להקה מעולה, ומוכרת מאוד. אבל הם בכלל בכלל לא דומים לפינק פלויד. אפשר להגדיר אותם אם כבר כרדיוהד שעושים שימוש מוגבר באמצעים קלאסים ובסולן שמגיע לאוקטבות שדוד דאור נשמע לידו זמר בלוז עם קול עבות..והם יותר כבדים, אך לדעתי הרבה יותר מעניינים מרדיוהד

Shakty

New member
ענית לעצמך - שימוש באמצעים קלאסים

ראשית - לא כתבתי שהם לא ידועים אלא שהם פחות ידועים מרדיוהד - אני מניח שלא תתוכח על זה. מה שאת כותב זה "אפשר להגדיר אותם כרדיוהד עם אמצעים קלאסים" - לדעתי זה בדיוק למה אני שומע הדים של הפלויד כשאני שומע אותם. וללא ספק הסולן שלהם בעל יכולות ווקליות הרבה יותר טובות מטום יורק. אם כבר חיזקת את דברי לא סתרת אותם.

למעלה