משהו שתמיד רציתי לשאול אבל ...

Savage Garden

New member
משהו שתמיד רציתי לשאול אבל ...../images/Emo5.gif

לא היה לי את האומץ... יש לי שני שותפים בחברה ולאחרונה אחד השותפים עבר אירוע לב..(הכל נגמר בטוב.. טפו.. טפו..) מה שגרם לי לשאול את עצמי מה קורה אם חלילה אחד השותפים הולך לעולמו, מי מקבל את מניותיו בחברה , מה הזכויות שלו בחברה ,מה חובותיו בחברה? אני חייבת שלציין ששלושתינו במקרה הזה בעלי מניות שווים. תודה מראש.
 

siv30

New member
לדעתי, לא מדובר בלקבל

נתחיל בכך שחברה היא ישות משפטית, כאשר המניות נחשבות לתעודת השתתפות המייצגות את חלקו של המחזיק בהון החברה. בהתאם לכמות המניות (או היקף ההשקעה) נמדדת האחריות והחבויות של הבעלים. בעלי המניות הם פורמלית בעלי החברה. הם רשאים להנות מרווחי החברה ואם זו מתפרקת עוברים לידהם עודפי הרכוש והרווחים שלה. קיימות מניות מסוגים שונים וכל סוג מבטא את הזכות העיקרית או צירוף הזכויות העיקריות שהמניה מקנה. על פי החוק מניות הן נכס הניתן לקניה מכאן שבאופן עקרוני ניתן להעבירן מאדם לאדם ללא הגבלה למעט ההגבלות המצוינות בתזכיר בכל הצורות שאת מכירה כגון: קניה, מכירה, העברה ללא תמורה, שיעבוד והורשה. כנכס, אם אחד השותפים נפטר, היא עוברת ליורשים החוקיים לפי דיני ירושה. עם זאת יכולה להיות קונסטלציה בה אחד מבעלי המניות ירצה לממש את השקעתו ולמכור את המניות. אז הוא יכול למכור לבעלי המניות האחרים, קרי את ובעל המניות השני, או למכור לכל אחד אחר שנראה לו. באופן עקרוני אסור לחברה לרכוש את מניותיה שלה מאחר והמהלך מקטין את הון המניות.
 

siv30

New member
יותר מומלץ עורך דין שמיצג אתכם

כחברה כי הוא מכיר את התקנון ואת ההסדרים הפנימיים אצלכם.
 

שש שבע

New member
יש יורשים לשותף?

כל מה ששיך לשותף הולך ליורשיו, אחרי ניקוי חובותיו. היורשים הם ילדיו ואישתו, חצי לאישתו והחצי השני מתחלק בין ילדיו, אלא אם השאיר צוואה שאומרת אחרת. חתימה טובה
 

Savage Garden

New member
יש לו יורשים, כעת השאלה היא:

האם יכולה להיות להם זכות החלטה בחברה??
 

siv30

New member
בוודאי, במקרה מוות המניות שלו

עוברות ליורשים עם הזכויות והחובות שבצידן. כלומר כמו שהחבויות הכספיות עוברות אל היורשים כך גם הזכויות ובינהן זכות ההחלטה (אני מבינה שזו חברה פרטית שיש לה רק סוג אחד של מניות).
 

siv30

New member
עוד מספר נקודות חשובות

בעסקים פרטיים נהוג ליצור מה שמכונה "מניות הכרעה"- מניות מקנות לבעליהם את הזכות להכריע בהחלטות בזמן שקיים קיפאון והעדר יכולת להגיע להסכמה בין בעלי החברה. מניות הכרעה נהוגות במקרים בהם יש שתי קבוצות (או בעלים) בעלי כח הצבעה שווה מצב העלול ליצור שיתוק של העסק. במקרה כזה מניות ההכרעה יוצרת את אי השוויון ע"י כך שהבעלים מצטרף לצד. מהשאלה שלך אני מבינה שבעסק שלכם לא זה המצב, אולם השאלה היא אם בכלל הנפקתם סוגים שונים של מניות כמו: מניות הצבעה - מניות שעימן באה זכות ההצבעה
לעומת מניות לא מצביעות (מניות שלמחזיק בהן אין זכות להצביע ולהחליט באסיפה הכללית). הנושא מורכב ביותר כי קיימים לפחות עשרה סוגים שונים של מניות שאני מכירה. כל מניה מקנה זכויות וחובות שונים. מהשאלה שלך נראה לי שהנפקתם "מניות על שם" (לשם רישום בספר החברה) השאלה אם נתתם דעתכם גם על נושאים של הצבעה, חלוקת רווחים ודיבידנדים ועוד.
 
למעלה