משהו שתמריד אותי - סרטן באוסטרליה

superpanda

New member
משהו שתמריד אותי - סרטן באוסטרליה

שלום
קראתי שאוסטרליה מספר אחד בסרטן אור.
האם זה נכון
איך זה במבט מתוך אוסטרליה - כמה זה מתדיר
בארץ זה נהפך למגיפה - מכל צד אני שומע על אנשים שמתו\חולים
עכשיו אני חושב על הגירה וזה מתריד אותי

זה נכון.

אוסטרליה וניו-זילנד מובילות בשיעורי סרטן העור בעולם. ישראל נמצאת בסביבות המקום העשירי, אגב (תלוי על מה ומי מסתכלים). זה נובע מהעובדה שרוב האוסטרלים הם לבנבנים ממוצא אירופי, שחיים בארץ חמה, קרובה לקו המשווה, וקרובה לחור באוזון, ושתרבות השמש פה מפותחת. בעשורים האחרונים יש מודעות רבה יותר לנושא, כך שהאחוזים בוודאי ירדו בהדרגה, וגם אחוז התמותה יורד משמעותית בשל מודעות גבוהה יותר, איתור אפקטיבי יותר וטיפולים יעילים יותר. כך באוסטרליה, וכך גם בישראל.

קישור למידע: http://wiki.cancer.org.au/skincance...ian_Institute_of_Health_and_Welfare_2008_3-24

אם מטריד אותך העניין, זה מצויין. זה אומר שאתה תהיה מאלה שנוהגים בחוכמה: תלבש בגדים מתאימים, תימנע משמש הצהריים, תתמרח בקרם הגנה ותחבוש כובע (מה שקוראים באוסטרליה slip slop and slap בעקבות קמפיין ידוע בנושא). את רוב המקרים של סרטן עור ניתן למנוע בקלות יחסית ע"י התנהגות נבונה.

שווה גם לציין שיש הבדלים בין המדינות באוסטרליה. קווינסלנד מובילה את רשימת המקומות המסוכנים, ובעקבותיה מערב אוסטרליה ו-NSW. ויקטוריה וה-NT סוגרות את הרשימה - (עוד סיבה לגור במלבורן
)

ANZ1

New member
הסיכוי שלך לקבל סרטן עור

בישראל גבוה או זהה לסיכוי שלך לקבל סרטן עור באוסטרליה.
כמו שאמר השבלול, זה תלוי בך, בגנים שלך, בסוג העור שלך, בכמות השעות שאתה בשמש ובצורת ההגנה שלך את העור.
בצפון קנדה הסיכוי שלך לקבל סרטן עור קטן בהרבה, ולו רק בגלל העובדה שכל השנה תלך עם בגדים ארוכים, מצד שני הסיכוי שלך למות בסופת שלגים או להתאבד בגלל החושך והקור גדול בהרבה.
בחירה שלך.

למעלה