משהי זוכרת מתכונים של אודטה דנין?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
דיברתי השבוע עם חברה על מתכונים מעיתונים (איך פעם היינו שומרות) והיא סיפרה שלפני שנים אודטה הביאה בעיתון (ידיעות, אני חושבת)2 מתכונים לפסח שהיא אמרה שהם הכי טובים וחייבים לשמור. אחת מהן עוגת גזר והשניה שוקולד.
היא אבדה את גזרי העיתון ולא הצליחה למצוא ברשת. מסתבר שהיא התקשרה לאודטה לבקש את המתכונים אולם אודטה לא זכרה באילו מתכונים מדובר.
אמרתי לה שאנסה לעזור לה לחפש.
עוד לא התחלתי לחפש ברשת/AI, חשבתי לשאול קודם פה.
אם למשהי.ו יש קצה חוט נשמח לשיתוף.
 

חנהפ

Active member
דיברתי השבוע עם חברה על מתכונים מעיתונים (איך פעם היינו שומרות) והיא סיפרה שלפני שנים אודטה הביאה בעיתון (ידיעות, אני חושבת)2 מתכונים לפסח שהיא אמרה שהם הכי טובים וחייבים לשמור. אחת מהן עוגת גזר והשניה שוקולד.
היא אבדה את גזרי העיתון ולא הצליחה למצוא ברשת. מסתבר שהיא התקשרה לאודטה לבקש את המתכונים אולם אודטה לא זכרה באילו מתכונים מדובר.
אמרתי לה שאנסה לעזור לה לחפש.
עוד לא התחלתי לחפש ברשת/AI, חשבתי לשאול קודם פה.
אם למשהי.ו יש קצה חוט נשמח לשיתוף.
מעניין מה שאת אומרת כי אני דווקא אוהבת את המתכונים שלה , ולא זוכרת מתכונים כאלה שלה לפסח, אבל אלך לבדוק בספרים שלה
 

חנהפ

Active member
מעניין מה שאת אומרת כי אני דווקא אוהבת את המתכונים שלה , ולא זוכרת מתכונים כאלה שלה לפסח, אבל אלך לבדוק בספרים שלה
אז ככה בדקתי בשלושה ספרים שלה אין כאלה, צילמתי משהו עם שוקולד כשל"פ. אגב בדקתי בCHAT GPT והוא לא מכיר כאלה עוגות שלה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_6294.jpg
    IMG_6294.jpg
    KB 135.6 · צפיות: 6
  • IMG_6293.jpg
    IMG_6293.jpg
    KB 167.6 · צפיות: 6
  • IMG_6292.jpg
    IMG_6292.jpg
    KB 176.3 · צפיות: 6
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
כשהמשכתי ל חפור מצאתי את עוגת השוקולד הזאת,


עוגת השוקולד הכי שוקולדית שהכי מספקת את הנשמה​
הרבה שנים, חברים, לא טעמתי עוגת שוקולד כל כך טעימה שמספקת את הנשמה, לא רק את החיך. תודה לאסטלה, קונדיטורית מוכשרת שיש לה כיתת אומן ללימודי קונדיטוריה (רחוב בן-גוריון 11 א', גבעת שמואל. טל': 03-5329381). והמתכון הולך ככה:

חומרים לטורט
לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק קטנות בגודל 25 סנטימטר על 8 סנטימטרים

5 חלמונים מביצים מספר 2
5 חלבונים מביצים מספר 2
180 גרם סוכר (כוס של 200 מיליליטר פחות 1 סנטימטר)
30 גרם שקדים טחונים, קלויים רק טיפה במחבת טפלון (3 כפות מחוקות)
30 גרם אגוזי לוז טחונים, קלויים רק טיפה במחבת טפלון (3 כפות מחוקות)
35 גרם קקאו כהה,משובח (1/2 3 כפות מחוקות)
15 גרם קמח מצה דק (1/2 1 כפות מחוקות)
20 גרם קמח תפוחי אדמה (1 כף מחוקה פלוס 1/2 כפית מחוקה)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
(כשאין איסור חמץ: משתמשים ב-35 גרם קמח תופח במקום הקמחים והסודה לשתייה)
100 גרם חמאה מומסת אבל רק עד דרגת קרם מאוד מאוד רך, לא "מים".

אופן ההכנה
1. מקציפים את החלמונים בלי כלום, עד קבלת קצף סמיך ומלבין.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כל הסוכר.
3. מנפים בנפה גסה את כל האבקות והיבשים (אגוזים, שקדים, קקאו, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת סודה לשתייה).
4. מקפלים את החלמונים לתוך החלבונים בעדינות, מוסיפים (בשתי פעמים) את האבקות, מקפלים אותן,אבל לא מערבבים יותר מדי,כי אז הן תשקענה לתחתית, בגלל כובדן.
5. מוסיפים את החמאה המומסת לקרם.
6. יוצקים את המסה הזו לשתי תבניות אינגליש קייק (בגודל 25 סנטימטר על 8 סנטימטרים) משומנות ומקומחות דקיק. לא ממלאים את התבניות עד הסוף. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 170-160 מעלות צלזיוס (338-320 פרנהייט, בהתאמה) במשך כ-40 דקות, תלוי בגודל התבנית. העוגה צריכה לצאת מהתנור יבשה. מצננים אותה לגמרי לפני שחותכים.

חומרים לסירופ סוכר
100 גרם סוכר (חצי כוס של 200 מיליליטר)
200 גרם מים (1 כוס כנ"ל)
3 כפות "סליבוביץ" או ברנדי או ברנדי תפוזים

אופן ההכנה
1. מרתיחים סוכר ומים.
2. כשהסוכר נמס, מבשלים עוד דקה אחת נוספת ומכבים אש.
3. מוסיפים את האלכוהול שבחרנו.

חומרים לקרם השוקולד ("גנאש")
375 גרם שמנת מתוקה
375 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות קטנות

אופן ההכנה
1. מרתיחים את השמנת המתוקה.
2. יוצקים אותה על קוביות השוקולד ומערבבים היטב, עד שכל השוקולד נמס והמסה הומוגנית.
3. מצננים על השיש, לא במקרר, עד שהקרם מתייצב בטמפרטורת חדר ממוזג. לא מקציפים את הגנאש!

הרכבה
1. מוציאים את העוגות מהתבניות. פורסים כל עוגה לרוחבה לשלוש שכבות שוות. מרפדים מגש מאורך בניילון נצמד ומניחים עליו שכבה ראשונה של טורט.
2. מספיגים אותה בסירופ, "חצי בנדיבות". העיקרון הוא שזה יורטב בכף אחרי כף, עד שכל שכבת הטורט תשנה את צבעה לכהה יותר ותהיה רטובה, אבל לא "טובעת".
3. מורחים על כל שכבת טורט מוספג בסירופ שכבת גנאש שוקולד בעובי של סנטימטר אחד, על זה שוב טורט-סירופ-גנאש, ועושים ככה שלוש פעמים.
4. מצפים גם את כל ארבעת צדי העוגה בקרם גנאש. מכסים בניילון נצמד ומאפסנים על השיש. מהגנאש שנשאר מייצרים "טראפלס": לוקחים כמות של חצי כפית, מייצרים כדורונים ומגלגלים אותם בקקאו לא ממותק.

אם מוכרחים לאפסן במקרר (בקופסת פלסטיק גדולה ואטומה!) לא מעיזים לאכול את זה קר, כי חבל.

מכניסים למיקרו פרוסה עבה, לשלוש שניות בלבד ולא יותר. יא, כמה זה טוב!

חג שמח ומאושר ושכל משאלות לבנו יתגשמו לנו לטובה.​
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כשהמשכתי ל חפור מצאתי את עוגת השוקולד הזאת,


עוגת השוקולד הכי שוקולדית שהכי מספקת את הנשמה​
הרבה שנים, חברים, לא טעמתי עוגת שוקולד כל כך טעימה שמספקת את הנשמה, לא רק את החיך. תודה לאסטלה, קונדיטורית מוכשרת שיש לה כיתת אומן ללימודי קונדיטוריה (רחוב בן-גוריון 11 א', גבעת שמואל. טל': 03-5329381). והמתכון הולך ככה:

חומרים לטורט
לשתי עוגות בתבניות אינגליש קייק קטנות בגודל 25 סנטימטר על 8 סנטימטרים

5 חלמונים מביצים מספר 2
5 חלבונים מביצים מספר 2
180 גרם סוכר (כוס של 200 מיליליטר פחות 1 סנטימטר)
30 גרם שקדים טחונים, קלויים רק טיפה במחבת טפלון (3 כפות מחוקות)
30 גרם אגוזי לוז טחונים, קלויים רק טיפה במחבת טפלון (3 כפות מחוקות)
35 גרם קקאו כהה,משובח (1/2 3 כפות מחוקות)
15 גרם קמח מצה דק (1/2 1 כפות מחוקות)
20 גרם קמח תפוחי אדמה (1 כף מחוקה פלוס 1/2 כפית מחוקה)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
(כשאין איסור חמץ: משתמשים ב-35 גרם קמח תופח במקום הקמחים והסודה לשתייה)
100 גרם חמאה מומסת אבל רק עד דרגת קרם מאוד מאוד רך, לא "מים".

אופן ההכנה
1. מקציפים את החלמונים בלי כלום, עד קבלת קצף סמיך ומלבין.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כל הסוכר.
3. מנפים בנפה גסה את כל האבקות והיבשים (אגוזים, שקדים, קקאו, קמח מצה, קמח תפוחי אדמה ואבקת סודה לשתייה).
4. מקפלים את החלמונים לתוך החלבונים בעדינות, מוסיפים (בשתי פעמים) את האבקות, מקפלים אותן,אבל לא מערבבים יותר מדי,כי אז הן תשקענה לתחתית, בגלל כובדן.
5. מוסיפים את החמאה המומסת לקרם.
6. יוצקים את המסה הזו לשתי תבניות אינגליש קייק (בגודל 25 סנטימטר על 8 סנטימטרים) משומנות ומקומחות דקיק. לא ממלאים את התבניות עד הסוף. אופים בתנור מחומם מראש לחום של 170-160 מעלות צלזיוס (338-320 פרנהייט, בהתאמה) במשך כ-40 דקות, תלוי בגודל התבנית. העוגה צריכה לצאת מהתנור יבשה. מצננים אותה לגמרי לפני שחותכים.

חומרים לסירופ סוכר
100 גרם סוכר (חצי כוס של 200 מיליליטר)
200 גרם מים (1 כוס כנ"ל)
3 כפות "סליבוביץ" או ברנדי או ברנדי תפוזים

אופן ההכנה
1. מרתיחים סוכר ומים.
2. כשהסוכר נמס, מבשלים עוד דקה אחת נוספת ומכבים אש.
3. מוסיפים את האלכוהול שבחרנו.

חומרים לקרם השוקולד ("גנאש")
375 גרם שמנת מתוקה
375 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות קטנות

אופן ההכנה
1. מרתיחים את השמנת המתוקה.
2. יוצקים אותה על קוביות השוקולד ומערבבים היטב, עד שכל השוקולד נמס והמסה הומוגנית.
3. מצננים על השיש, לא במקרר, עד שהקרם מתייצב בטמפרטורת חדר ממוזג. לא מקציפים את הגנאש!

הרכבה
1. מוציאים את העוגות מהתבניות. פורסים כל עוגה לרוחבה לשלוש שכבות שוות. מרפדים מגש מאורך בניילון נצמד ומניחים עליו שכבה ראשונה של טורט.
2. מספיגים אותה בסירופ, "חצי בנדיבות". העיקרון הוא שזה יורטב בכף אחרי כף, עד שכל שכבת הטורט תשנה את צבעה לכהה יותר ותהיה רטובה, אבל לא "טובעת".
3. מורחים על כל שכבת טורט מוספג בסירופ שכבת גנאש שוקולד בעובי של סנטימטר אחד, על זה שוב טורט-סירופ-גנאש, ועושים ככה שלוש פעמים.
4. מצפים גם את כל ארבעת צדי העוגה בקרם גנאש. מכסים בניילון נצמד ומאפסנים על השיש. מהגנאש שנשאר מייצרים "טראפלס": לוקחים כמות של חצי כפית, מייצרים כדורונים ומגלגלים אותם בקקאו לא ממותק.

אם מוכרחים לאפסן במקרר (בקופסת פלסטיק גדולה ואטומה!) לא מעיזים לאכול את זה קר, כי חבל.

מכניסים למיקרו פרוסה עבה, לשלוש שניות בלבד ולא יותר. יא, כמה זה טוב!

חג שמח ומאושר ושכל משאלות לבנו יתגשמו לנו לטובה.​
וואי, חנה!!!!! תודה רבה!!!
אני לא יודעת אם אחת מהן זו עוגת השוקולד אותה היא זכרה, אעביר לה ואעדכן אותך. האמת היא שבעלה לא חשב שמדובר בעוגות כשל"פ אבל היא התעקשה שכן (אולי בגלל זה אודטה בעצמה לא זכרה עוגות כאלה...).
יש בספרים של אודטה גם עוגת גזר? לא כשלפ? במידה והבעל צדק?
היה לי ספר של אודטה, השארנו אותו בארץ במשך השהות בניו יורק, ולא נודעו עקבותיו...
שוב תודה!
 

חנהפ

Active member
וואי, חנה!!!!! תודה רבה!!!
אני לא יודעת אם אחת מהן זו עוגת השוקולד אותה היא זכרה, אעביר לה ואעדכן אותך. האמת היא שבעלה לא חשב שמדובר בעוגות כשל"פ אבל היא התעקשה שכן (אולי בגלל זה אודטה בעצמה לא זכרה עוגות כאלה...).
יש בספרים של אודטה גם עוגת גזר? לא כשלפ? במידה והבעל צדק?
היה לי ספר של אודטה, השארנו אותו בארץ במשך השהות בניו יורק, ולא נודעו עקבותיו...
שוב תודה!
יש לאודטה מתכון לעוגת גזר לימות השנה, אם תרצי אצלם לך
 
למעלה