משהי כתבה כאן שבעלה מעדיף

משהי כתבה כאן שבעלה מעדיף

בס"ד ללכת לשיעור תורה במקום להיות במחיצתה והרב שלו מסכים איתו. אז תודיעי לבעלך שהרב קאווס אומר במפורש באחד מהשיעורים שלו שאם רעיתו עצובה או בוכה זה כאילו לא הלך לשיעור תורה. שיהיה לכווווולם יום קסום!!! וחג שמח!!! סנובית

אבל זה שהרב אמר-

לא אומר שזה ישכנע את הבעל. כי יתכן ששיעורי התורה ממלאים אצל הבעל צורך נפשי מעבר ללימוד תורה. מבינה?

אבל זה שהרב אמר -

לא אומר שהבעל צריך לשמוע לו. ואם הוא חושב אחרת מהרב קוואס? (ובכלל אין לי מושג מי זה הרב קוואס, אבל את מציגה אותו כאילו הוא אחד הגדולים אז נניח שזה כך).

תקשיבו שמגיעים למעלה

בס"ד הקב"ה שואל שתי שאלות איך הוא מתנהג עם רעיתו וכמה הוא לומד תורה... סנובית

אולי. ואולי לא.

אין לאף אחד מושג מה יהיה 'שם למעלה' (אם זה בכלל למעלה), אבל זה לא נשמע לי הגיוני שזה כל מה שה' ישאל. ואם מדובר במדרש חז"ל, הרי שאין לקחתו כפשוטו.

S T

New member
והאמונה המצרית הקדומה אומרת

והרי אנחנו פה בחג שקשור בהם.... שהאדם נשאל שתי שאלות: 1. האם היית מאושר בחייך 2. האם גרמת אושר לאחרים (או משהו כזה) מי ראה את הסרט האחרון עם ג'יק ניקולסון? מדברים על זה שם לרגע....

הקבלה יפה בין 2 האמונות... ../images/Emo6.gif

1. האם היית מאושר בחייך = כמה למדת תורה! 2. האם גרמת אושר לאחרים = איך התנהגת לרעייתך! ברור, א"כ, מהיכן לקחנו את הרעיון...

S T

New member
או מאיפה הם הביאו אותו...

יצא לי להחשף למיתולוגיה המיצרית מתוך ספר לילדים ומצאתי המון הגבלות שמזכירות את סיפורי האבות, כמו יעקב ועשו (למצרים היו 2 אלים שהיו אחים האחד מתואר כזה שיביא עתיד מזהיר על מצרים אך ידע גם סבל וצער והשני אל אדום השיער ששנא לאחיו וקינא לו כיוון שהראשון זכה במלוכה על החלק היותר חשוב של מצרים.)

לא....

קשה לומר שהעמים הקדמונים לקחו מאיתנו. סיפור המבול, למשל, מאוד דומה לשלנו, אלא שהתורה שלנו ניתנה לנו מאות שנים אחרי המבול, ובלי ספק היו לשאר העמים (וגם לנו) זכרונות מהמבול שהועברו במסורת. במקרה הזה הרבה יותר סביר שאנחנו לקחנו מהם (למעשה שאף אחד לא לקח מאף אחד, אבל ניחא), משום שהמיתולוגיה המצרית קדמה לחז"ל אלפי שנים...

S T

New member
האמת היא שאתה צודק

קרוב ל-30 שושלות היו במצרים ובני ישראל שירדו בעקבות הבצורת למצרים (הסיפור הידוע) אירע בשושלת ה-18 אז כבר הפסיקו לבנות פירמידות ולקבור בהן את המלכים. זו ההזדמנות ליידע למי שעדיין לא יודע ולהזכיר לי מי ששכח לא להטעות את הילדים: לא בני ישראל בנו את הפירמידות!!!!! הם בנו את פיתום ואת רעמסס (אגב פרעה המוזכר בספר שמות ואותו אנו לא מפסיקים לגדף בליל הסדר אינו שמו של המלך ושמו האמיתי היה רעמסס השני. פרעה הוא מילה נרדפת ל"מלך גדול" בקיצור תיאום המלך ולא שמו ממש. את הפירמידות אגב בנו אנשים בשכר (ולא עבדים) וחלקם אף ניקברו בפירמידות קטנות הסמוכות לפירמידה של המלך כאות כבוד עבורם. ממש עומד לי על קצה הלשון גם ש: ביפו העתיקה נמצא שער לבית מושל מצרי מתקופותו של רעמסס ה-2 אותו רעמסס הנ"ל. מי שמבקר שם בפסח - שידע... אבל הארמון לא נמצא מעולם ומצאו רק את השער ועליו כתובות בהירוגליפית (כתב חרתומים) המהללים את רעמסס.

אוי געוואלד... רק לא להטעות!

אני שותף לרצון שלך לתקן טעויות שהשתרשו אצלנו, אבל זו לא סיבה להכניס תאוריות חדשות שנצטרך מאוחר יותר להוציא אותן מהראש... 1. פרעה במצרית "בית גדול", לא "מלך גדול". קל לזכור את זה מתוך ברכת המזון: "ועל הבית הגדול והקדוש... (רחם רחם רחם...)". 2. זיהויו של פרעה של יציאת מצרים עם רעמסס השני (או עם כל אחד אחר מהשושלות באיזור התקופה המדוברת) מבוסס בערך כמו הזיהוי של אמרפל עם חמורבי. יש כמה זיהויים שונים, וזה ממש לא פשוט (צריך לקחת בחשבון גם את חישובי השנים המצריים, גם את החישוב התנ"כי וגם - אולי - את של חז"ל, ועוד כמה פרטים שברובם יש מחלוקת, כך שכמעט אי אפשר לומר כלום בוודאות. יציאת מצרים מתוארכת לתקופה שבין המאות 15-12 לפני הספירה - תקופה ממושכת למדי). בכל אופן בקשר לפירמידות את צודקת. למעשה, מעולם לא שמעתי טענה מגוחכת כזו שבני ישראל בנו את הפירמידות (הם בכלל לא בפיתום ורעמסס...).

למעלה