משה אבגי מואשם

Radical7

New member
משה אבגי מואשם

אני מאוד אהבתי את משה בתור שחקן אך ששמעתי שהוא הטריד מנית באותו רגע היה לי stop לא משנה מי או מה יטריד מינית אני אמחוק אותו מפני.

מעמקים39

New member
חחחחחחח צודק

גם אני התאכזבתי ממנו אבל צריך לזכור שאנחנו לא באמת מכירים את המפורסמים לכן אין טעם לצפות מהם לכלום. הגיוני לצפות מאנשים שמכירים, לא ממפורסמים.

המקרה של איבגי מאוד שונה ממקרים אחרים

של תקיפות מיניות.

לפי מה שפורסם בתקשורת מדובר במערכת שלימה שידעה, חיפתה שיתפה פעולה ועודדה את התקיפות המיניות, נשים שסירבו לשכב עם איבגי פוטרו.

איבגי הוא קצה החצ'קון של הר מוגלה.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1173481

Berethor

New member
אפשר לומר ככה, אבל סביר להניח שההפך הוא הנכון, הרי הוא התחיל

להטריד נשים מינית הרבה לפני התפקיד שלו בבורר, למעשה זה יכול להסביר למה לא היה קשה למשה אבגי לשחק עבריין עם הרבה קשרים בצורה טובה, וזה משום שגם במציאות הוא ככל הנראה עבריין עם הרבה קשרים. המאפרת לשעבר של משה איבגי סיפרה שהוא הטריד אותה מינית לפני 15 שנה, שזה הרבה לפני התפקיד של משה איבגי בבורר. העונה הראשונה בסדרה הבורר יצאה ב2007, שזה לפני 9 שנים.

"A character is able to Screw The Rules, simply because their friends or family are very influential, powerful, or wealthy people. Can be Truth in Television, especially with The Mafia and similar criminal organizations."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ScrewTheRulesIHaveConnections

מעמקים39

New member

ga26

Member
זה נראה כמו מקרה קלאסי של ההצלחה שעלתה לו לראש.

סרטים וסדרות שלמים מבוססים עליו. כך שכשלצוות יש דילמה לא יהססו ויפטרו מתלוננת ולא את איבגי (כי זה אומר שכל הסט יכול ללכת הביתה). וכשמגיעה שחקנית צעירה שמבחינתה זו הזדמנות חייה להתפרסם היא בדילמה ומצוקה אדירים.

pov2

New member
איני בטוח שמערכת שלמה שיודעת, שותקת ואף מגבה, זה נדיר

השאלה היא אם אתה מאמין למתלוננת

שמספרת שפוטרה לאחר שסירבה לשכב איתו.

מהסיפורים שיצאו לתקשורת עולה שכולם ידעו ש"איבגי הוא כזה" אבל שיתפו פעולה ובעצם עודדו את ההתנהגות שלו.

הייתי אומר שזה כשל מערכתי לולא המילה "כשל" משמעה מחדל ואילו כאן המערכת התגייסה באופן אקטיבי כדי לעודד תקיפה מינית של נשים.

ga26

Member
כן, אני לא יכול לשים קישור כי שמעתי את זה בשיחה שהוא קיים

ברדיו. אבל זה פשוט זעזע אותי....

A לוןA

New member
הנה

בהקלטה של השיחה (למטה, עם התמונה של מוסקונה) ב4:10 בערך.

אביב890

New member
היי A לון , מעמקים כותבת נחרצות :

"לגבי נשים באופן כללי, לא, הן לא אוהבות ששולטים בהן, אנשים נורמטיביים לא יבקשו לעצמם להיות נשלטים."
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/68/180464415/אקטואליה/פמיניזם

מה לך יש לומר למעמקים בנושא בתור מנהל ותיק של פורום "יחסי שליטה" ?

האם גולשי\ות הפורום שלך (כמוני למשל) הם אנשים "לא נורמטיבים" ?

(ועוד לא דיברנו על בדסאם, פליקים, קשירות והצלפות.)

נ"ב... תענה לה בעדינות כי היא עלולה להזדעזע...

"הן לא אוהבות ששולטים בהן"..
... אולי ?!...

A לוןA

New member
אני אענה- אבל יש מצב שזו לא התשובה שציפית לשמוע

1. למיטב הבנתי- מעמקים39 כבר אינה מגיבה כאן- לכן להגיב על דברים שכתבה נראה לי קצת חסר טעם
2. אני לא רואה האח הגדול- ולכך השרשור מתייחס- ואין לי מושג אם מה שהיה שם עונה להגדרות שאני (ואולי אתה) מגדירים כשליטה, הווה אומר בדסמ. לא כל שליטה היא שליטה חיובית ומוסכמת- ולא כל שליטה חיובית ומוסכמת היא גם בדסמית.
3. חובבי שליטה כמוני (ואולי כמוך) הם אכן לא נורמטיביים, לפי ההגדרה הסטטיסטית של העניין. מקובל להחשיב בדסמיים כ-4-10 אחוז מהאוכלוסיה. כך שאם הנורמה היא הונילה- אכן בדסמיים אינם נורמטיביים. זה לא אומר שיש בזה משהו פסול. גם חובבי ספורט אקטרים אינם נורמטיביים וגם מי שמעדיף גלידת שוקולד על וניל (ידעת שרוב הישראלים מעדיפים גלידת וניל...?)
4. משפט אחד שצרם לי שם הוא "להגיד על נשים שהן רוצות שישלטו בהן זה כמו להגיד על נאנסות שהן רוצות שיאנסו אותן"- כמובן שזו השוואה מגוחכת. אונס הוא מעשה המבוצע בכפיה, שליטה- אם היא נמסרת בתנאים המתאימים ולאדם המתאים- היא עניין מוסכם. ישנה גם שליטה בכפיה- וכאן ההשוואה הזו אולי יותר מדוייקת, אבל לחלוטין לא כל סוגי השליטה נכנסים תחת אותה מטריה.
5. ולסיום, סיפור. לאחר מלחמת העולם השניה, כשהעולם היה מזועזע מזוועות הנאצים, היו מספר פסיכולוגים שניסו להסביר איך אפשר לקחת נער נורמטיבי ולהפוך אותו למוציא להורג במחנה השמדה.
אחת התיאוריות היתה שנערים שגדלו במערכת החינוך הגרמנית הנוקשה ומקדשת החוקים יהיו נוחים יותר להשפעה, ונערים שהתחנכו במערכת החינוך האמריקאית הדמוקרטית והפלורליסטית יתנגד בכל מאודם לסטיה בלתי אנושית כזו. תיכנן החוקר שני ניסויים- האחד עם קבוצה גרמנית, והשני עם קבוצת הביקורת האמריקאית. בשני הניסויים היו צריכים הנבדקים לחשמל סטודנט חבר (שהיה שחקן ולא באמת חושמל), שהגיב כאילו חושמל באמת.
מטעמי נוחות- התחיל החוקר עם קבוצת הביקורת האמריקאית. התוצאות היו מרעישות כל כך , שהניסוי לא המשיך לקבוצה הגרמנית.
כל מכת חשמל היתה גבוהה מחברתה ב-15 וולט. ב-150 וולט ביקש השחקן להפסיק את הניסוי.
אף נבדק לא הפסיק לחשמל את השחקן לפני 300 וולט (10!! מכות חשמל לאחר שהשחקן ביקש להפסיק את הניסוי וסורב), ו-65% (!!) מהם הגיעו לרמת החישמול המקסימלית - 450 וולט.
הניסוי הזה נקרא הניסוי של מילגרם, והוא אבן דרך בפסיכולוגיה החברתית (עם כל הביקורת שיש עליו)
הניסוי הזה, ורבים שהיו אחריו, מוכיחים כי רוב בני האדם, ביחוד כשמוצבת מולם דמות סמכותית, נוהגים לציית, ואף ללכת בעדר אחרי המנהיג.
זה לא קשור לבדסמ- רובינו, כבני אדם, פשוט מחווטים ככה. מונהגים. לא מנהיגים.

A לוןA

New member
סימן שאתה נורמטיבי!

לפחות בקטע הזה, לעומת ישראליים אחרים...

אביב890

New member
היי Aלון. ראשית, מעולם לא אכ

אכזבת אותי בתג\שובות ואני חושב שאתה אחד ממנהלי הפורומים היותר רציניים, עקבתי אחרי תשובות שלך ואחרי מחקרים ותרגומי מחקרים (שאתה תרגמת ו\או דאגת לתרגם) שפרסמת בפורום ולמדתי מהם וממך הרבה דברים ותודה,
וגם עכשיו אני מציץ וצץ מידי פעם כשיש לי פנאי.

שנית, גם אני לא רואה את האח הגדול ולא התייחסתי להתנהלות שם, התייחסתי למשפט הכוללני, הנחרץ והגורף שלה לגבי " לגבי נשים באופן כללי,"....וכו'
אני בהחלט מסכים איתך שיש הבדל בין יחסי שליטה עם או בלי בדסאם לבין יחסי שליטה כפויים ללא הסכמה אבל היא החליטה ש"הכל כלול" וניסיתי להסביר לה שכל התערבב לה ולא "הכול כלול" ושיש בעולם "הנורמטיביות" (הוניליות) יותר "לא נורמטיביות" (כדבריה) שמבקשות יחסי שליטה או מבקשות "מין אלים" ו\או "מין קשה" ו\או "מין חזק" ברמות כאלה ואחרות, ולא רק נשים מעולם "יחסי שליטה" אלא גם נשים "נורמטיביות מהעולם הגדול"
ואם הבנתי נכון אז היא התכוונה ל"נורמטיביות" ו\או "לא נורמטיביות" בחיי היום יום ולאו דווקא כמותית ביחס לאוכלוסיה הכללית,
ומי שאני מכיר מהעולם ה"לא נורמטיבי" שלנו (ואני בטוח שגם אתה ולא רק אנחנו) הן נשים "נרמטיביות" לחלוטין עובדות, מתפרנסות, מגדלות ילדים וכו' וכו' (כן נכון יש כמה "פסיכיות" כמו בכל מקום אבל אין להן שום אות קין עדיין).

אגב,
גם לי מאוד צרם המשפט שצרם לך: ""להגיד על נשים שהן רוצות שישלטו בהן זה כמו להגיד על נאנסות שהן רוצות שיאנסו אותן" גם אני חושב בדיוק כמוך על הנאמר, אבל מאידך וחצי בבדיחות הדעת, ועכשיו לך תסביר לה "שישנן גם כאלה".

נ"ב, ואני לא מצפה שהיא תאמין.

A לוןA

New member
תודה רבה!

כיף לשמוע, באמת.
אני אתן לך דוגמא מתחומים אחרים לחלוטין-
כשאתה בעבודה (בהנחה ואתה שכיר), אתה מקבל את יחסי הכוחות במקום העבודה שלך. אתה מקבל הוראות מהמנהלים שלך ונותן הוראות לכפופים לך. אלו יחסים שאפשר לתאר אותם כיחסי שליטה בהם אתה השולט (במידה ואתה מנהל) ונשלט (במידה ואתה מנוהל). אבל אלו בהחלט אינם יחסים בדסמיים. גם נשים העובדות במקומות כאלו מקבלות את היותן כפופות (או נשלטות) בדיוק כמו הגברים, והדבר אינו גורם להן תחושות קשות או מועקה נפשית. כך שלמרות שהן "נשלטות" הן לא חוות חוויה של "אונס", ומקבלות את יחסי הכוחות הללו בשיוויון נפש (בהנחה וסביבת העבודה נקיה מאפליה והטרדות מיניות וכו')
יש כמובן עוד המון דוגמאות כאלו, מאחר ולצורך קיום חברה מסודרת יש בחברה בעלי כח (שופטים, שוטרים וכו') שכל מפגש איתם יכול להיות מתואר כמפגש שליטה- בהם האזרח הפשוט הוא הנשלט. היכולת שלנו לקבל מרות היא אבן הבסיס לקיום של חברה אנושית.
&nbsp
בקשר לעניין ה"נורמטיבי"- אני חושב שה"נורמה" היא לחלוטין אובר-רייטד. כל אחד מאיתנו שייך לנורמה בתחומים מסויימים ואינו נורמלי בתחומים אחרים. אני אתן לך דוגמא מופרכת-
במדינת ישראל חיים אזרחים רבים שהם בדיוק על הקו ה"נורמלי"- הם עובדים, מרוויחים את השכר הממוצע במשק, מגדלים ילדים וכו' וכו'- אבל הם לא "לגמרי לא נורמליים" מכיוון שחלק מרכזי בהגדרתם העצמית הוא דתם, שהיא מוסלמית- והנורמה בישראל היא הדת היהודית. האם עצם "אי-הנורמליות" שלהם משפיעה על משהו? :)
אתה יכול להיות נורמטיבי לגמרי בתחומים מסויימים ולחלוטין לא נורמטיבי באחרים- וזה לא אומר כלום על שום דבר
&nbsp
ושוב, תודה על ההערכה והמילים החמות- הצלחת לחייך אותי

למעלה