משה ביטון, פיני גרשון, והשיפוט הישראלי

roi cohen

New member
משה ביטון, פיני גרשון, והשיפוט הישראלי

במשחק של ירושלים נגד דרושאפקה, למי שלא ידע, התנהל המחזה המביש הזה: ביטון שרק עבירה טכנית למאמן דארושפקה. האחרון כנראה קילל אותו, וכתוצאה מכך הורחק. הוא סירב לעזוב את המגרש וכתגובה הפסיקו השופטים והמזכירות את המשחק ופשוט הסתלקו ממלחה. אנשי ירושלים לא ידעו איפה לטמון את הבושה, וגם שכנוע מסיבי לביטון נכשל. לבסוף נמצאו שני שופטי קט סל (!!!) שיסיימו את המשחק. אלו העובדות, ועכשיו לניתוחים: אין ספק שמשה ביטון צודק במאת האחוזים, ופעל לפי הספר. מאמן שיקלל- אין לו מקום במגרש הכדורסל. (ושלום לפיני גרשון). סביר להניח כי ביטון ראה את מקרה גרשון והחליט שלו זה לא יקרה ויהי מה. ושוב- בצדק. אבל כנראה שמשה ביטון לא שמע על דבר שקוראים לו שיקול דעת ובמקום להפעיל אותו, בחר להשפיל את הפועל ירושלים בפני אורחיה, ולשלוח את 2,000 הירושלמים ששילמו על הכרטיס הביתה. הקהל זעם ובצדק. טורניר ירושלים נקרא ע``ש סרן יואל דיליאן ז``ל, וטורניר זה הפך למסורת במשחקי ההכנה של הפועל. ופתאום בא משה ביטון הנכבד, ומחליט שכל הארגון והמסורת לא כל כך מעניינים אותו, ומפוצץ משחק. ללא כל קשר לכך שאני אוהד הפועל- אני מבקש מכל חבר וחבר בפורום הזה לומר לי את האמת: האם יש שופט בארץ שהיה מסוגל לעשות דבר דומה למכבי? בטורניר ת``א לדוגמה? התשובה היא לעולם לא!!! שמעון היה דואג שהשופט הזה יפוטר מעבודתו אם רק היה מעז לעשות דבר שכזה. לסיום- ביטון אוהב להיות צודק, ולא חכם. הלוואי וכל שופטי ישראל יהיו החלטיים כמוהו, אבל לשם שינוי במובן הטוב, וכשצריך!

roy_ma

New member
אני מסכים לשלושה דברים:

1.פיני הגזים וראוי להרחקה. 2.ביטון , תמיד, אוהב לגנוב את ההצגה, ונחשב שופט גרוע. 3.חשיבות טורניר דיליאן רבה, ואין מקום לסצנות כאלה. אבל, אני חושב שאתה מגזים בחוצפה שלך ובהתנפלות על מזרחי.עד שלא יקרה מקרה דומה, אל לך להסיק מסקנות מרושעות, רק בגלל שאתה חושב שזה מה שיקרה. הכל שטויות.

roi cohen

New member
מה הקשר?

אני רק טוען שלמכבי אף שופט לא היה מעז לעשות דבר כזה

roy_ma

New member
כל הזמן אתה טוען, ולא צודק.

כמו שיק ללא כיסוי.

roi cohen

New member
איך אתה יכול להגיד שאני לא צודק??

הנה עובדה, לא דעה, ע ו ב ד ה : פיני גרשון קילל וסרב להיות מורחק, והמשחק המשיך כרגיל. מאמן דרושפקה רק נכנס למגרש (הוא לא קילל כפי שבהתחלה כולם חשבו), גם כן סרב להיות מורחק, והמשחק פוצץ. עכשיו תגיד לי- בהשוואה הזאת, צודק או לא צודק?

McDVD

New member
יש בזה משהו

שמע אתה צודק יש פה משהו.בכל זאת מדובר באיזה טורניר קדם עונה ולא בגמר אליפות אירופה.הוא היה צריך להמשיך במשחק וחכות עד שהמאמן יורחק, כי חבל על המשחק ההכנה והכרטיסים ששולמו. אבל צריך להבין פה עוד משהו.על השופטים בארץ יש לחץ רב.קשה להם לדעת מה לעשות.לפעמים (כמו במקה הנ``ל) הם לא יודעים אם לבחור בהחלטה הנכונה או החכמה.אם הם בוחרים בהחלטה הנכונה אנשים כמוך באים בתלונות חריפות וכמובן שאר האוהדים.אבל אם הם לוקחים את ההחלטה החכמה יש עליהם ביקורת מאיגוד השופטים ומפרשני הכדורסל על זה שהם לא חזקים ולא משמעותיים.לכן יש פה בעייתיות מסוימת לגבי השופטים.לכן צריף לחשוב ולהבין את זה.

roi cohen

New member
מסכים איתך, אבל זה לא רלוונטי לאתמול

אולי זאת היתה הבעיה של ביטון, שהוא חשב יותר מדי. מה שהיה צריך להעשות אתמול הוא טיפת שיקול דעת, לא יותר. ויותר מכך, אם מה שאמרת נכון, הרי שהשופטים שלנו לא ראויים לשפוט ברמות גבוהות. זה הוכח פעם אחר פעם.

MegaYellow

New member
די עם הקיפוח...

למה אתם לא מסוגלים להעביר ביקורת עניינית מבלי להכניס את מכבי ת``א וכמה שאתם מקופחים ומסכנים לעומתה לעניין? משה ביטון, כמו רוב השופטים בישראל (לצערי הרב) לא מצטיין בחוכמה רבה מדי, הן כשופט וכנראה גם כאדם. אין ספק שמה שהוא עשה במלחה, בטורניר בינלאומי, זו חרפה. אבל למה לגרור את מכבי לזה? השנאה שלכם כ``כ גדולה וארסית עד שהיא מעבירה אתכם על דעתכם. אני רק רוצה להזכיר לך שגם למכבי היו רומנים לא נחמדים עם שופטים ישראלים, וגם עם אותו משה ביטון ממש (ההרחקה הדבילית של באק ג`ונסון לפני מספר שנים). תנסו כבר, פעם אחת ולתמיד, ליצור לעצמכם קיום משלכם, שלא קשור או תלוי בשנאה התהומית שלכם למכבי וכל מי שמעז להיות קשור אליה. זה פשוט חולני.

roi cohen

New member
אני ערכתי השוואה רק כדי להמחיש

עד כמה מקומם הדבר שביטון עשה, וגם בגלל שקרה דבר דומה במשחק של מכבי נגד רעננה, ששם לא פוצץ המשחק (שהוא לא טורניר בינלאומי) ובמקרה הזה כן פוצץ. אני ציינתי עובדה, לא דעה. להפועל פוצצו משחק בינלאומי ולמכבי לא פוצצו משחק ידידות רגיל. עכשיו הבנת אותי?

roi cohen

New member
ודרך אגב...

באק ג`ונסון ירק לביטון בפנים, וזאת לאחר שהוריד אגרוף לבילי תומפסון. אז כמה שאני חושב שביטון מטומטם, כאן הוא לא יכול היה לטעות.

MegaYellow

New member
לא ירק ולא בטיח

כולם ראו בהילוך החוזר שהוא לא ירק עליו. קשקוש. ובאשר לבילי תומפסון - בוא לא ניתמם. ההתגרויות היו לאורך כל המשחק, כפי שהתגרו כל שחקני ירושלים, בעבר ובהווה. לגבי ה``המחשה`` שלך : אתה שוב מראה יפה מאוד על מה אני מדבר - אתה לא מסוגל להביע דעה בנושא מבלי להכניס את מכבי לעניין, גם אם זו השוואה היפותטית. הרי אתה אמרת את זה בעצמך - המקרה של מכבי לא היה בטורניר בינלאומי, ולא היה עם משה ביטון. כשיקרה מקרה דומה בטורניר ת``א, והשופט יהיה משה ביטון, אז אפשר יהיה להתייחס ברצינות לסוגיה.

למעלה