משה קיץ: "ה-MMA כאן חלש, צריך מימון וספונסרים

משה קיץ: "ה-MMA כאן חלש, צריך מימון וספונסרים

השבוע בבלוג: מה יש למשה קיץ להגיד על רמת ה-MMA בארץ
והאם האמין שהיה לו סיכוי לנצח את הרמס פרנקה.

BeniTaz

New member
אם לומר את דעתי הכנה

מבלי שיתקיפו אותי באלות, והתלבטתי אם לומר את דעתי כי משה קיץ הוד מלכותו לא ממש אוהב שאני מבקר אותו כי אני כותב זוטר והוא לוחם גדול.

ראשית הניצחון של משה קיץ הוא באמת ההישג הכי גדול של לוחם ישראלי איי פעם (ולטעמי יהיו כאלה שיחלקו על זה). מבחינתי עצם ההתמודדות וההסכמה לקרב כזה ראויה לשבח ומה שבסוף גם התברר כהחלטה שהשתלמה. היה ראוי שהקרב הזה יהיה הקרב המרכזי באירוע לטעמי.

אבל.... נודע שהרמס פראנקה לא היה בשיאו בזמן הקרב, אם בכלל התאמן כראוי, ובכלל בתקופה זו, זה היה הפסדו הרביעי ברציפות שהתחיל מהפסד לטייסון גריפין לקרב שהגיע שמן ולא במשקל, חטף נוקאאוט ונזרק מה-UFC.

לטעמי פראנקה ניצח אבל כמובן שלא בכיתי על תוצאת הקרב. לא כל יום הישג כזה. מכאן ועד "ההישג היחיד שגדול יותר מזה זה להיות אלוף ה-UFC" לטעמי קיץ עף על עצמו בהגזמה.

ולא נשכח את הקרב הגרוע ביותר בהיסטוריית ה-MMA (כן, אני זוכר את קוורי-סטארנס, לפחות שם היו צחוקים במהלך הקרב) באותו אירוע בין סוקודג'ו ללוחם ליטאי.. 2 לוחמים עומדים ולא נלחמים קרב שלם. אשכרה סגרו ביניהם דיל לפני הקרב.. הכסף אותו כסף אז למה להיפצע? מאז מבחינתי סוקודג'ו מחוק.

כוונת המשורר

כשמשה אמר "ההישג היחיד שגדול יותר מזה זה להיות אלוף ה-UFC" הוא התכוונן למעמד הקונדטנר של הרמס פרנקה.
הדבר היחיד שיש מעל לקונדטנר זה אלוף. כשמדובר באלוף של ה-UFC זה בדר"כ אומר אלוף העולם ה"אמיתי".

כמובן שלא דיבר על הקרב או על עצמו.

AmitNHB

New member
אין מצב שהרמס ניצח את הקרב ההוא...

היו שני סיבובים לקיץ ואחד להרמס, כאשר אפשר לטעון שהסיבוב של הרמס היה 10-8 ולכן הקרב היה תיקו אבל תכלס, מעטים השופטים שהיו מנקדים 10-8 שמה (בטח אז, היום כבר יש יותר פתיחות ל 10-8...)

כמובן שהדברים של קיץ בנוגע למצב הספורט בארץ נכונים אבל זה כמעט ברור מאליו כאשר מדובר בספורט נישה. המצב של כל דבר בארץ, ולא רק בתחום הספורט, בקנטים, אלא אם כן זה נמצא בחצר האחורית של השמנת של האליטה של שהשחיתות בארץ או שמדובר באיזה מונפול שהוקם לכאורה ממשלתי, שנשלט ע"י איזה ועד חזק של פושטקים... או במילים אחרות אם יש לנו מערכת חינוך של עולם 3 ומערכת בריאות של עולם 3 ומערכת תשתיות של עולם 3 ומשטר של עולם 3 ושלטון חוק של עולם 3... ברור שספורט נישתי כמו MMש לא יכול להצליח כאן

מרקו בי

New member
עצוב מאוד אבל נכון

מה שיותר עצוב זה שבעתיד זה לא הולך להשתנות, לא משנה מה מספרים לנו כרגע כל הרצים לכנסת. אז מבלי להיכנס לפוליטקה, מי שרוצה להצליח כאן באמת, שיטוס לאירופה או לארה"ב. כמובן שצריך כיס עמוק אבל יש סיכוי שזה ישתלם בעתיד.

זקס11

New member
צחי, רק משהו אחד קטן

קודם כל, אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת לגבי פרנקה-קיץ, למעט הנקודה שקיץ לא ניצח. אולי אני אח"כ אכתוב על כך כמה דברים.

בכל מקרה, הנקודה שלי קשורה לסודוקו. תסתכל על הקרב האחרון שלו. זה היה לפני משהו כמו שבוע, אחרי שהוא עשה הפסקה של למעלה משנה. תראה כמה הוא נראה טוב עכשיו. אז נכון שהיריב לא ראוי, אבל תראה שהוא ממש לוחם אחר. עוד שני נצחונות כאלה הוא אפילו יכול לחזור ל UFC.

BeniTaz

New member
אין מצב שסוקודג'ו חוזר ל-UFC בקרוב

תראה איזה מאזן גרוע יש לו
http://www.sherdog.com/fighter/Rameau-Thierry-Sokoudjou-17010

למרות שעם ה-UFC אי אפשר לדעת אבל הוא הפסיד לא מזמן לפאקינג יוסטון אלכסנדר בנוקאאוט. הקרב שלו בישראל היה מכור לדעתי.. סוקודג'ו נודע כלוחם שהולך על הכל.. או חוטף נוקאאוט או נותן.. למי שזוכר את הקרבות הגדולים בפרייד. ככה שלא ברור לי איך קרב שלם לא קרה כלום, ועוד מול לוחם חלש שבטח העדיף להפסיד לו ולצאת בלי פגע מאשר לחטוף בראש חזק וגם ככה להפסיד. קרב מכור בקרב הזה היה WIN-WIN סיטואיישן לשניי הלוחמים.

לגבי קיץ-פרנקה, אני אצפה בקרב שוב.. זוכר שצפיתי בו פעמיים וככה חשבתי אחרי שצפיתי.

RoyceGracie

New member
הייתי בערב, משה קיץ נלחם בצורה מעוררת השראה

והייתי גאה בו על איך שהוא נלחם שם. רק חבל לי שהוא לא סומך יותר על הסטרייקינג שלו, הוא חגורה שחורה בקראטה אם אני לא טועה ונתן יופי של עבודה בעמידה

זקס11

New member
כמה מילים לגבי הקרב עצמו

קודם כל, אכן מדובר בנצחון המשמעותי ביותר של לוחם ישראלי ב MMA.
אבל כאשר מציבים את הקרב בפרספקטיבה הראויה (פירוט בהמשך), הדבר העיקרי שרואים זה מציאות עגומה מאד. ואם עושים השוואה לאומנויות לחימה אחרות, בהחלט ניתן לומר שאין MMA מקצועני בישראל.

פרספקטיבה- כאשר פרנקה הגיע לקרב, הוא הגיע אחרי 5 הפסדים ב 6 קרבות. במקרה הטוב ביותר, ניתן לדרג אותו כטופ 50. ואם נצחון על לוחם שהוא טופ 50 זה הכי טוב שהשגנו כישראליים, אזי באמת אין שום סיבה למסיבה. באגרוף ובג'ודו ההישגים הישראלים הם הרבה יותר טובים בכמה סדרי גודל.

משה טוען שהנצחון שלו הוא כמו נצחון על ברזיל בכדורגל. אני הייתי משווה את זה לנצחון על נבחרת שמדורגת במקום ה 50 בעולם. ואז מדובר בבולגריה, ולא ברזיל.

ועוד נקודה בראיון- מצד אחד, משה מתפלא על גודלו של פרנקה, ומצד שני, הוא מספר על כך ששניהם התקשו באותה מידה לרדת מ 72 ק"ג. לטעמי, זה מסגיר עוד חסרון ישראלי, וזה היכולת "לעשות משקל".

מסכים עם קיץ בהסתייגות....

ספונסרים זה טוב , ראינו אירועים מפוארים שהופקו כאשר ספונסרים לקחו עניינים לידיים...

אבל.....

ספונסרים רוצים גם לא להפסיד : ואם קהל, פרסומות וכו... לא מכסה את ההשקעה (נעזוב רווחים), אזי לא שווה להשקיע....

אין ענף MMA היום בארץ שאפשר לעשות איתו משהו מפואר ולטווח ארוך, זאת התאבדות עסקית.....

יניב

למעלה