משה...

משה...

וכל מי שסתם מעניין אותו... היום הייתי בהלוויה של לוחם אצ"ל, מעבר לזה שמדובר באדם שבזכותו ובזכות שכמותו הגישו לנו את המדינה... אבל היה קטע מרגש, כל לוחמי אצ"ל עמדו ושרו את שיר בית"ר, משה זה היה מרגש יותר מכל מפקד שהייתי בו...

MS6

New member
זה עצוב..

האנשים האלה נעלמים... ובזכות הענקיים האלה אנחנו חיים פה היום, כשאתה מסתכל על הנוער של היום ואתה קורא על הנוער של הפעם אפשר רק לקנא. הנוער הישראלי הוא כ"כ מערבי, חומרני וחסר כל ערכים... אגב מה היה שמו? אולי אני מכיר..

יהושע גורדנציק ז"ל

אני לא זוכר בדיוק איך כותבים את השם משפחה... הכינוי שלו באצ"ל היה "אלימלך"

הערה אופטימית

גם אני חשבתי ככה פעם אבל משיחות עם אנשים משני דורות אחורה (הורים והוריהם) מסתבר שבכל דור ודור נדמה כאילו הנוער חסר גבולות/ערכים/מוסר/בושה/נימוס/שאיפות מאשר קודמיו. זה מין סוג של אשליית "פעם היה יותר טוב". מבלי לזלזל חס ושלום בכבודו של האיש ז"ל, של חבריו ושל בני דורו - אין לכם מה לדאוג, גם עליהם ההורים אמרו שהם חסרי ערכים ומוסר, וגם הנכדים או הנינים שלנו יגידו אותו דבר על הילדים שלהם בהשוואה אלינו.

MS6

New member
לא חושב..

הדור של 73' למשל לדעתי הוא דור גרוע, לפחות הדור החילוני... חוץ מזה בדור של תש"ח רואים מנהיגים גדולים שמדברים על כמה הדור הזה גדול, וכמה הנוער משחק תפקיד חשוב במדינה היהודית. בגלל זה אני חושב שבמקרה הזה מדובר במשהו מיוחד.. השם "אלימלך" מאוד מוכר לי שמעון... אבל יהושוע גורדנציק לא מוכר לי.

אלימלך...

היה ממפקדי הפיצוץ של "קינג דיויד".... הוא עשה עוד הרבה דברים, אני לא זוכר מה עוד...

spake

New member
2 דברים...

א. אני גם שמעתי עליו....הוא דווקא נקשר אצלי לאלטלנה......(למי שחושב שאני שמאלני **משה** כתבתי עבודת גמר על האלטלנה וקראתי את המרד בעיניין רב!) ב. לפני כמה שנים אני לא ממש יודע כמה נמצאה כתובת בבלית עתיקה מהעת העתיקה ועליה היה כתוב.....שאם הנוער ימשיך להדרדר כך סוף העולם יגיע...

MS6

New member
אתה לא שמאלני?

המרד זה ספר באמת גדול... עבודת גמר על אלטלנה? יפה יפה..

spake

New member
זה שאני...

זה שאני בעד שלום והייתי בעד יציאה מעזה לא הופך אותי לשמאלני....זה שהיום רוב הימין הוא פנטי לא אומר שאני צריך להגרר אחריו... לידיעתך אם בני בגין היה רץ לכנסת הייתי בוחר בו....הוא אחד האנשים שאני יותר מעריך...הוא וילנאי....(מהעבודה), ויוסי שריד...חבל שאין עוד הרבה אנשים כמותם בכנסת...

למעלה