משוב שעוזר לחשוב על קורס מדריכי יוגה

חיבור לשיטה

באופן אישי אני פשוט הלכתי לקורס מורי היוגה של הגישה שאותה תירגלתי ב-3 וחצי השנים שקדמו לקורס (ואני ממשיכה כמובן גם עד היום). כך שמה שהיה חשוב לי זה החיבור לשיטה

שיבננדה

תרגלתי (ועדיין מתרגלת) את השיטה הנ"ל ובאותה שיטה עשיתי קורס מורים לפני כ-5 שנים. לגבי ההתנסות אני יכולה להגיד שזאת הייתה חוויה מעצימה ונפלאה שתרמה לי המון ברמה האישית וכמובן חיזקה את התרגול. לצערי לא המשכתי ללמד יוגה אחר כך (מלבד שיעורים מזדמנים פה ושם) אבל עצם החוויה של הקורס הייתה דבר ששווה היה לעבור.

yoyogaga

New member
משוב

דבר ראשון אני לא מבין למה קורס מדריכים צריך להיות נפרד מתרגול קבוצתי שוטף. המודל של אומנויות הלחימה למשל שהן תובעניות לא פחות, לדרגות הכי גבוהות מגיעים דרך תרגולים קבוצתיים ומבחני הסמכה תקופתיים. אם אתם מחפשים רעיונות, אז זה העיון, להפוך את קורסי ההסמכה לנגישים לכל הקהלים ע"י תרגול בהנחיה, וזכאות להסמכה ע"י שורת מבחנים לנושאים השונים. אם יתגשם סביר שתיראו אותי בין התלמידים
דבר נוסף. אני חושב שכל אדם יחפש שיטה בה הוא יכול להפיק מקסימום במגבלות יכולתו. כלומר למשל אדם מבוגר לא ילך ללמוד אשטנגה למשל ואם הוא לא גמיש אז הוא יחפש יוגה פחות תובענית בעניין הגמישות וכוליי... דבר אחרון
כל חיי הייתי במסגרות סמכותיות (אני כדוגמא) והמקום האחרון בו חיפשתי עוד מקום סמכות זה ביוגה. אין לי בעיה עם סמכות שבמקומה, ואולם בקיצור, אני לא מתחבר למסגרות נוקשות של לימוד ולו מטעם זה. ואני פורח ומלבלב במסגרות אשר נותנות חופש למתרגל ככל יכולתו. כך זה לגבי מורס הסמכה. אין לי בעיה עם קורס נוקשה ואולם אם הבחירה בידי אבחר להיות בקורס בו החומר מועבר "ברכות". ואולם הבחינות יכולות להיות קשות ללא שום בעיה כך צריך להיות
בהצלחה

למעלה