*משוויץ* - מישהי חלמה עליי,

DarlingAdam

New member
*משוויץ* - מישהי חלמה עליי,

ובחלומה אני זכר למהדרין, אבל לבוש בבגדי אישה, כולל איפור ולבנים סקסיים והכול. אני והיא ופיית' מבאפי. למה *לי* אין חלומות כאלה? :)

אורי 0

New member
מרתק ומעורר הזדהות - אבל

אתם תהרגו אותי... אז אולי אני אתנצל קודם: יש לי נטיה להפוך כל דבר, לפקפק, לפרק ולהעמיד דברים על הראש. לא תמיד יש לי את הנימוס הבסיסי לשמור את זה לעצמי. אני חייב לשאול את השאלות וזה מה שמביא אותי גם לכאן. בחיים שלי לא הייתי מתעסק עם ליפסטיק לולא הנטיה הזאת. אז תבינו, הכוונת שלי היא לא לפגוע באף אחדת פה. אני פשוט מספר מה עולה בדעתי. ואחרי ההקדמה: האומץ והנחישות של הילד הזה באמת מעוררים הזדהות והערכה. וגם התמיכה העקבית של אמו. אבל משהו בסיפור שלה מעורר את השאלה הנצחית של "מה זה בעצם מגדר" כלומר "מה זה בעצם בן/בת", כלומר מה היחס בין ה"כותרת" ל"תוכן". המסר של הסיפור הזה, כפי שהמספרת, האמא, רוצה שנבין אותו הוא: גידלתי את סטיב בצורה פמיניסטית, ונתתי לו את כל התמיכה להיות בת שונה, אחרת, להתנהג בניגוד לכל סטראוטיפ. אבל הוא בכל זאת בן מבחינת הזהות שלו. לפיכך הוא כנראה נולד בן בגוף של בת. אלא שהסיפור יכול להיקרא אחרת: בגיל שלוש סטיב הבין שהוא אינו יכול להיות בת מבלי שהדבר יגרור, לכל הפחות, ציפיות מסוימות: הוא יכול ללבוש מכנסיים כל החיים, אבל סבתא שלו בכל זאת תקנה לו שמלה. הוא לא רוצה ללדת - אבל מספרים לו שהדבר הנפלא ביותר בלהיות בת הוא שהוא יוכל ללדת (ולרוע מזלו האמא המתחשבת שלו לא אומרת לו שהוא "חייב" ללדת, שאז הוא היה יכול לפחות להתרגז ולמרוד נגד הכפיה שלה. אלא מגלגלת את האחריות עליו "אם את רוצה את לא חייבת" ובמשתמע "זו החלטה שלך, אבל תדעי לך שאת מפסידה את הדבר היפה והחשוב ביותר בחיים"). אומרים לו שנשים וגברים יכולים לעשות הכל - אבל במקרה, דוקא אמא שלו, ולא אבא שלו, היא זאת שאחרי חמש-עשרה שנות קריירה מגדלת אותו במשרה מלאה. בקיצור - הוא מבין ש"בן", ו"בת" הן לא הגדרות ריקות, שאפשר לעשות איתן הכל - אלו הם מושגים שקשורים לציפיות מסוימות. אחרות, נחרצות פחות אולי, היו מנסות לפתור את המתח על ידי מאבק בציפיות. מאבק יומיומי ומתמיד על התוכן. הוא החליט לפתור את הסתירה על ידי שינוי הכותרת, להתאים את זהות לציפיות. הוא נכנס כך לעימות עם כל העולם - ייתכן לעימות שאותו לא צפה - אבל על נקודה אחת בלבד. כל הציפיות הסטראוטיפיות מאשרות עכשיו את הזהות החדשה שלו: האמא שלו, שמנסה להראות עד כמה הוא אכן "בן" אומרת "הוא מתנהג כבן", "הוא נתן את כל השמלות שלו לבנות אחרות". כך גם טיראל, שמנסה להגיד לנשמה-של-גבר עד כמה הוא בן, מדברת איתו על קבוצת הכדורגל. ברור - אתה משחק כדורגל - כלומר אתה בן. זו לא ביקורת!! לא על הילד הזה, לא על האמא שלו ולא על טיראל ונשמה ח"ו. זה נסיון להבין מה קורה פה. מגדר *לא* יכול להיות דבר מולד, מפני שמגדר זה תופעה חברתית, לא ביולוגית. אין ולא יכול להיות "מגדר מוחי" כמו שאין "מעמד מוחי", "לאום מוחי" או "דת מוחית". מגדר הוא ערמת הציפיות, ההתנהגויות, המשמעויות וכן הלאה שאנחנו משייכים למין כפי שהגדרנו אותו ברגע הלדה. את כל אלה אנחנו מכנסים תחת הכינוי "בן" או "בת". בלעדי הערמה הזאת, שהיא משתנה בין קבוצות חברתיות, בין פרטים, בין תקופות בחיים, הכותרת "בן" או "בת" היא נטולת משמעות. שינוי המגדר - היא הבעת עמדה לפי הערמה הזאת. זה לא אומר: 1. שהבעת העמדה היא לא כנה ושלא צריך לכבד אותה. כל אחת זכאי שיכבדו את בחירותיה ואת זהותו כפי שהיא מגדיר אותה. 2. שזהות המגדר נתונה לשינוי בכל רגע, אנחנו לא עד כדי כך נתונים לשינוי, אנחנו מתעצבותים עם הזמן, אבל הרבה מאוד דברים אצלנו מתעצבים כבר בגיל שלוש -ארבע, ובודאי עד גיל ההתבגרות. זהות מגדר - אותה עמדה שאנחנו מגבשותים לגבי "הערמה" - יכולה בהחלט להיות אחת מהן. 3. שזהות המגדר היא נטולת משמעות כשלעצמה. דווקא משום שהמגדר הוא עמדה כלפי ה"ערמה", אי אפשר לשנות את זהות המגדר מבלי שתהיה בכך איזושהיא הבעת עמדה. גם אם סטיב מחר יתחיל ללבוש שמלות ולהתאפר, אבל עדיין ישאר סטיב, תהיה לכך איזושהי משמעות, גם אם לא פשוטה ולא תמיד מובנת. 4. שזהות המגדר היא חד-משמעית. כמו שיש הרבה דרכים להיות "אשה" או "גבר" גנטיים, כך יש הרבה דרכים להיות טרנסימות. מכל הטרנסימות שאני מכיר -לכל אחד יש דרך משלה. חוץ מזה, יש "זהויות מגדר" שהן מורכבות במוצהר (נשיקה לתמונות של אדם וליטל שתלויות על לוח ליבי. סתם, אין לי). זהו, אני מצטער שזה יצא מסובך. נסיתי לכתוב הכי פשוט שאני יכול. ודבר אחרון: אם התרשמתן שאני נהנה לעשות את זה, כלומר להתחבט ולהתלבט בנושא הזה, אתם צודקות. אני יודע שזה נושא שמייסר חלק מהמשתתפותים, ואותי זה רק "מטריד". אבל זה באמת מריד אותי, ובאיזשהו מקום זה *כן* חשוב לי. חיבוקים ופרחים לכולמן

FreakOnALeash

New member
אני לא חושב שקל לי לעקוב אחרי כל

אני לא חושב שקל לי לעקוב אחרי כל מה שאמרת- אבל יש דבר כזה מגדר מוחי עד כמה שאני יודע, ואני לא מדבא על תחושה אישית שלי. דובר בעבר- אמנם לא בפורום זה אבל באופן כללי על רמהות שנוטלות תאופות במהלך ההאיון שאני לא זוכר אם הם משפיעות על מין היילוד או על תפיסת המגדר שלו, אבל יש לכך השלכות בנושא. בכל אופן הדגש הוא על היבט פיזיולוגי כלשהו.

Yaara77

New member
הבה נסבך לך את החיים עוד ועוד

מה מחפשת ילדה מרגע שעומדת על דעתה ? לא דווקא שמלות, לא איפור היא כמהה לחיברות עם ילדות אחרות, לקיים את כל הסממנים החברתיים של חיברות זאת, ויהיו מה שיהיו. כך גם הילדה הטרנסית ומה מחפש ילד וטרנסילד ? חיברות עם בנים. לקיים את כל הסממנים החברתיים של חיברות זאת, ויהיו מה שיהיו. ועל הטרנסיות והטרנסים נאסר הדבר. הציווי: "תתרועעו עם בני מינכם" ולמה לא מעט מן הטרנסיות חיות עם נשים תקופות ממושכות ? השגת חופש חיברות ללא גבול, במסווה של זוגיות. וזו מתפרקת עם ההתפקחות. ומה קורה לרוב לאחר הניתוח ? זיכוק הנטיה המינית מן הנטיה החיברותית החשובה והגורפת אחרי שזוכים בלגיטימציה לחיברות עם בני מגדרנו=מיננו האמיתי אפשר, אם זה כך, להימשך מינית לבני המין הנגדי. תחשבו על זה. במיוחד אורי - אחרי הכל: חשיבה איננה טראומה מוחית
חיבוקים יערה

אורי 0

New member
"עומדת על דעתה"? מתי?

בגיל שלוש? ארבע? בגיל הזה יש כבר מספיק מסרים שנקלטו. ואני לא מדבר על כך שההפרדה החברתית עוד לא ממש מפותחת בגיל הגן. רק בגיל שש-שבע רוב הילדים ממש משחקים עם המגדר שלהם. וגם כך, ל-50% מהגנטיות בילדותן יש תקופה של tomboy, שבה הן משחקות עם הבנים. האם המשמעות היא שהן "לא בנות"? אבל בכל מקרה, המשמעות של הטענה שמגדר אינו חברתי ונרכש, אלא תוצאה של מבנה מוח, הוא שמגדר הוא ביולוגי - ולמעשה אינו אלא מרכיב של המין הביולוגי. כלומר אין "טרנסג'נדרים". יש רק סוג מסוים של אינטרסקסים, שלמרות תהליכי הפרשה וקליטה של הורמונים התואמים לחלוטין מין גנטי מסוים, מפתחים "מבנה מוח" התואם את זה של מין גנטי אחר (כידוע לכן, רק הפרשת ההורמונים ברחם ולאחר מכן קובעות מין ביולוגי). בדקתי את המאמר שיערה עשתה לו לינק. והראיה היחידה שהוא מביא לקיומו של "מין מוחי", הוא תצפיות התנהגותיות בילדות (או יותר נכון, טענה שהתנהגויות כאלה אכן נצפו - ללא מראי מקום). אשמח למשהו אחר. ויערה. אם את רוצה לטעון שאני לא מפעיל את הקלבסה, תכתבי את זה במפורש.

Yaara77

New member
גם אני רוצה

לבדוק את המאמר שעשיתי לו לינק אבל לא מצאתי :) וחוצמזה - אתה יודע שאני יש לי בקושי את ניסיון החיים שלי אבל אני מהזה סומכת עליו
אשר לקלבסה - יש לך, הרבה, ואתה מפעיל, הרבה ותאמין לי - רק צרות יש לנו מזה חיוכים עם שחר יערה (בדרך לקוסמטיקאית - תקנא)

DarlingAdam

New member
בקשר להתנהגות בילדות וחיברות,

ורק בקשר לזה - לא יודע, אף פעם לא הייתה לי כזו חיברות. אף פעם לא הסתובבתי, כילד, בואו נגיד לפני גיל 14, עם "בנים" או "בנות". הסתובבתי בגן עם ילד אחד, בארבע השנים הראשונות ביסודי עם ילדה אחת, בשנתיים שאח"כ עם ילדה אחרת. לא התרועעתי עם בני מיני, בעיקר לא בני גילי, עד גיל הרבה יותר מבוגר. את מרבית השיחות שלי ערכתי עם מבוגרים ממני בעשור ומעלה, חברים של אחיותיי, גברים ונשים כאחד. "חיברות" זה אולי מה שקיבלתי מאמא שלי, וכמו הרבה מאוד דברים שהיא נתנה לי, זה לא תפס במציאות כפי שהבנתי אותה כשגדלתי. דרך אגב, אותה ילדה שאיתה הסתובבתי בתחילת היסודי? יצאתי בפניה מהארון אתמול. איך אני מאושר.

DarlingAdam

New member
פשוט נהדרת.

ילדה שהכירה אותי כשהייתי בת שש, כן? ולא דיברנו שנים, והיא מכירה את כל המשפחה שלי והכול. והיא היתה כזו מקבלת ונהדרת, מהשניה הראשונה, בלי למצמץ, ואמרה לי רק דברים טובים - טובים באמת, לא מתנשאים. אז נורא השתפכתי והתרגשתי. גם עזר שעם כל הביקורת שיש על הסיפור של סטיב, הסיבה העיקרית שהסיפור נגע ללבי היא ההבדל בין האמא הזו, מעצבנת ככל שתהא, לבין המשפחה שלי.

CeruleanCat

New member
גם אני

מה זאת אומרת כמיהה לחיברות עם ילדות או ילדים? כשרציתי חברה, רציתי אנשים שאפשר לשחק או לנהל שיחות מעניינות איתם. רוב האנשים לא התאימו לקטגוריות שלי, אבל ג'נדר לא היה אחד הקריטריונים. והקטע של לדמות לאחרים בכלל לא מוכר לי. מעולם לא רציתי להיות כמו האחרים או לעשות דברים כדי להתאים לאחרים. איזה דוגמאות ראיתי בבית? אבא שעושה הכול ושלימד אותי לעשות הכול, לבשל ולתפור ולנגר ולהתעסק בדברים טכניים מצד אחד ובספרים מצד שני. אבא שלי תמיד עבד ופירנס, וטיפל בבית וגידל את הילדים ואחרי שהייתי בת 4 גם טיפל באישתו החולה. (לפני כן שניהם עבדו.) חיברות מגדרית לא קיבלתי בבית, ובדומה לאדם, גם לא מילדים בני גילי. באמת מעולם לא הפנמתי את החלוקות האלה. המושג עצמו אולי מובן לי מבחינה שכלית אבל אני לא באמת *מבינה* אותו.

transman

New member
כמעט לגמרי מסכים עם הקריאה שלך.

אמרת: "הוא מבין ש"בן", ו"בת" הן לא הגדרות ריקות, שאפשר לעשות איתן הכל - אלו הם מושגים שקשורים לציפיות מסוימות" גם "בת", שזה קשור לציפיות לדברים שהוא כנראה לא אוהב גם "בן" שזה קשור לצפיות לדברים שהוא כנראה כן אוהב ולמה אני מניח את החצי השני? כי בלי לדעת לאשורה את הדינמיקה במשפחה, היו לו כנראה הרבה נקודות שבהן הוא יכול היה להכריז שהוא לא בן. אני מסכים שהוצגו לו בדיוק שתי קופסאות, והוא נאלץ לבחור אחת מהן במלואה, כולל מה שזה אומר על היחסים בין גופו לבין הקופסה. לגבי הענין המולד: אני משוכנע שאנשים נולדים שונים זה מזה במגוון תכונות בסיסיות, שחלקן קשורות סטטיסטית למין (כרומוזומים, רמות הורמונים עצמיים, אינטרקציה עם האם). ויחד עם האינטרקציה עם הסביבה שמדכאת ומגבירה כל מיני דברים, יש לתכונות האלה ביטויים כמו: מעדיף לשחק כדורגל, לא אוהב משחקים פיזיים, רגשן, אסרטיבי. אני חושב שבאמת היה עדיף שהילד יקבל חינוך ג'נדרקווירי נטול קופסאות, אבל נראה שזה קשה בימינו יותר מלתמוך בו במעבר קופסה.

ליאתו

New member
האמת שלא אהבתי את הסיפור בכלל

בעיקר את האופן שבו הוא סופר. זה היה בעיקר סיפור על "איזו אמא ליברלית אני שגיליתי שהילד שלי טרנסי ותמכתי בו", וסיפורים שמלאים כל כך הרבה שביעות רצון עצמית חשודים בעיני מאוד. כמו שאמא שלי אמרה לי לא מזמן (בהקשר אחר): "אני מאוד מרוצה מהאופן בו חינכתי אתכן, ושלימדתי אתכן שלפעמים מותר להיות נון-קונפורמיסטים ולפעמים כדאי יותר ללכת עם הזרם" (תרגום: א. אני אמא טובה! אני אמא טובה! הבה אתעלם מכך שאת לא מדברת איתי חמש שנים. ב. הרי את יודעת מה נכון לעשות ושהפעם כדאי ללכת עם הזרם, נכון?) טוב, מספיק להשמיץ את אמא שלי. נקודה שניה שהטרידה אותי הייתה שבאמת "להיות בת" מיוצג בסיפור הזה על ידי שמלות מלמלה ורודות ו"איזה כיף לך להיות בת, כי כשתגדלי תוכלי להשתעבד לבית ולילדים, ובכלל ההגשמה העצמית המלאה שלך תהיה להתרוצץ סביב תינוקות ולעשות להם פוציניו מוציניו". אם זו האופציה, אז פלא שיש ילדות קטנות שבכלל רוצות לגדול ולהיות לנשים. אבל חוץ מזה, ומסיבות אחרות, מאוד הזדהתי עם סטיב עצמו. רק חבל שאי אפשר לשמוע את הסיפור מהפרספקטיבה שלו.

ליאתו

New member
חינוך ללא קופסאות

דיברנו על זה כאן לפני כמה שבועות ותהינו אם זה רצוי או בכלל אפשרי. אני חושבת שילדים מחפשים את הקופסאות האלה, והשאלה היא באמת מהם המודלים שהם רואים לנגד עיניהם, ואלה רק לעיתים נדירות נטולי מגדר. השאלה היא מה התוכן שאתה יוצק לקופסאות האלה ועד כמה אתה מדגיש בפני הילדה שלך שהאפשרויות פתוחות בפניה. כשהייתי בנורבגיה לפני שמונה שנים ראש הממשלה במשך שנים רבות הייתה אישה, והמארחים שלי סיפרו לי שילדים שואלים את ההורים שלהם "האם גם גבר יכול להיות ראש ממשלה". אני מסכימה עם אורי בנקודה הזאת, אם כן, שהשאלה היא מה הילד רואה כמודל.

אורי 0

New member
../images/Emo45.gif "לגבי הענין המולד

ולגבי הבחירה בחינוך: כמו שחנה ספרן אומרת - גם וגם (ע"ע אבאגאה)

למעלה