משוט בעתונות - חדשות השבוע

לב אם

New member
אונס אלימות ופשיעה במשפחה

1 - מספר על אח שאנס את אחותו הקטינה וקיבל רק 6 שנים מאסר 2 - התעללות קשה של אב באשתו וחמשת ילדיו 3 - כל הכבוד לידיעות שמזכיר בהזדמנות זאת גם ארוע של אב שעשה מעשה סדום ב 6 ילדיו - אסור לשכוח!! שלל שבועי מעורר חלחלה

גן חיות

New member
הענישה מגוחכת

כמה שהתעללות בכלל והתעללות מינית בפרט הם נוראיים, כאשר בן-משפחה קרוב ואהוב עושה את זה, זה גורם לילד/ה סיבוכים נפשיים שקשה לתאר: ילד שאוהב את אבא ותלוי בו, אבל גם מאחל בלבו שאבא ימות, ילד שיזדהה עם ההורה הפוגע, ילד שאין לו בעצם לאן לפנות לעזרה. פשוט נורא!!!!!!! והענישה לא משקפת את חומרת הפשע,אלא יותר את השבירת הטאבו החברתי. אני זוכרת שקראתי מאמר של Andrew Vachss,עורך דין אמריקאי שמייצג רק ילדים(לא הוריהם, אותם - הוא מתפרנס מכתיבת מותחנים ומתן הרצאות). הוא טען שלגבי פדופילים ואנסים, אמנם הענישה לא מספיק חמורה, אבל ברגע שזה קורה בתוך המשפחה, כל המערכות(רווחה, משטרה, בתי משפט) עושות הכל כדי "לשמור על המשפחה"= לאפשר להורה או אח הפוגע להישאר במשפחה או לחזור כמה שיותר מהר הביתה "לטובת כולם". כאשר בעצם ההפך הוא נכון - הפגיעה בילד/ה במקרה הזה הרבה יותר קשה מפגיעה של זר. , ולכן המצב צריך להיות הפוך.

לב אם

New member
יש לנו המון דוגמאות כאן בפורום

לאנשים שנמצאים במצוקה מכך שרשויות הרווחה מנסות "לשקם" את המשפחה, מכריחים את הנפגע להמשיך לחיות באותו בית עם הפוגע או כשמדובר בגירושים להמשיך להפגש אתו. היו כאן אפילו פניות של ההורה שמנסה להגן על הילדים ונתקל בהסתה של הפוגע שמצליחה להעמיד אותו במצב של מתגונן, כאילו הוא זה שפוגע בילדים (קורה בדרך כלל כשהמתעלל עשיר יותר ויכול להרשות לעצמו עורכי דין מתוחכמים, וכמובן בעל חלקת לשון שיודע להציג את מעשיו כתמימים ואת עצמו כחוזר בתשובה) כראה שהתנאי להיות פדופיל "מצליח", כזה שמצליח להתעלל בעשרות ומאות ילדים, הוא היכולת להראות משכנע, תמים ומשרה יושר. כך שהסביבה הקרובה אפילו לא חושדת שדבר כז המתחולל מתחת לאפה, והילדים שנמשכים בתחילה בחלקת לשונו, מאמינים לו לאחר מכן ש"זה סוד" ש"אסור לספר" או ש"אם תספר אתה תיפגע יותר ממני". תכונה זו של הפדופילים מאפשרת להם להתמודד ממש טוב לאחר מכן בבית משפט ומול רשויות הרווחה - לשכנע את ולם שהוא מטער, שהכל יהיה בסדר, ולהמשיך לפגוע. במקרה של הפדופיל הפרטי שלנו, היתה פגיעה כנראה בעשרות בנות במשך עשרות שנים - למשפט הוא הגיע רק בגלל הנחישות שלנו לא לוותר, והובאו למשפט רק שני מקרים, שעל השני הוא בטוח היה מצליח לצאת זכאי מחמת הספק אם היה עומד בפני עצמו (מן כזה - רק ליטפתי אותה, היא לא הבינה ...). אפילו אותו המקרה שהתגלה על ידי רשויות הרווחה, שפתח את כל השרשרת בעקבותיה גילינו תחילה את קצה הקרחון, ובהדרגהה גילינו את כולו - למרות שהמקרה היה ידוע לגורמי הרווחה, לא הוצג בכלל בכתב האישום, ולא הובאו העדויות של חוקר הנוער (קיבלתי את פרוטוקול המשפט!!) כתוצאה מכך הוא קיבל רק 4 שנים - למזלנו הצלחנו לדאוג לכך שלא יקבל קיצור תקופה, וכעת שהשתחרר, הצלחנו לקבל את הסכמתו להיות בבית אבות ללא זכות יציאה - שיהיה ברור, כל גורמי הרווחה והחוק אמרו לנו שברגע שהוא רצה את עונשו הוא יכול להיות חופשי בעולם ואין לנו שום דרך להגביל את צעדיו אלא בהסכמתו. תחשבי רק כמה היית מגינה על ילדיך מפני זקן תמים וחולה ששכר דירה בשכנותכם, וכל מה שהוא מבקש זה קצת תשומת לב, עזרה להביא מצרכים הביתה, מוכן לעזור לכם להוציא את הכלב לטייל ולשמור על הילדים.

גן חיות

New member
לצערי, אני מכירה (כנראה) פדופיל צעי

היה לפני מספר שנים מקרה פה באשקלון שהתפרסם. אנחנו מכירים את המפחה, וחלק מחברינו חברים טובים שלהם. הבחור היה בתנועת הנוער והיה תלמיד טוב בתיכון. בצבא, הוא הלך לגרעין הנח"ל של התנועה(זאת אומרת, בעצם הקדיש מרצונו שנה נוספת לשירות הצבאי שלו לטובת הכלל). לקראת סוף השירות שלו בנח"ל, ילד בן 4 בקיבוץ טען מה שטען. לא היו הוכחות והתיק נסגר מחוסר ראיות. אבל לא היה נעים שיישאר שם. הגיע אלינו, איפה שיודעים שהוא בחור טוב מבית טוב, לסיום השבועות האחרונים שלו . היה אצלנו שבועיים בתפקיד שקשור לתנועת הנוער. וילדה פה טענה מה שטענה ולא יכלה לזהות אותו , אמרה שיש לו כובע והוא ליצן.(הילדים קראו לו "הליצן" בגלל שהיה מצחיק אותם). גם פה התיק נסגר מחוסר ראיות. הוריו כועסים מאד על חלק ממכריהם שלא תמכו בהם ובו. בין החברים יש עד היום ויכוח "זה בטוח הוא" או " לא יכול להיות שהבחור העדין הזה יעשה דבר כזה". לא נמצא אשם אחר. אני מניחה שזה כן הוא. לשמחתי, אין לי ילדים קטנים כבר. אבל הוא "בחור טוב וחביב וחרוץ ותורם לחברה" - יהיו לו עוד הרבה הזדמנויות לפעול, לצערי.

0 אור 0

New member
בעוד עשרים או שלושים שנה

ועשרות או מאות ילדים נפגעים, נקרא עליו בעתון, וכולם יכתבו "אף אחד לא האמין שהאיש החביב והעדין הזה, אוהב הילדים, הינו פדופיל ..." פשוט מחריד, גורם לי להאמין בשיטות ונדטה פרימיטיביות, או באות קין,

וכמו כולם

גם את מצטרפת לקשר השתיקה, ולא נותנת את שמו. גם אחי יותם היה פסיכולוג מהולל, וגם זה שהחליף אותו, יוסי זייגר, עסקו בדברים הנוראים האלה.

גן חיות

New member
לא מדוייק

שמו של הבחור התפרסם בעיתונות. הוא עזב את העיר. נדמה לי שגם את הארץ. וכל עוד אין הוכחות נגדו - זה יחשוף אותי לתביעה משפטית על הוצאת דיבה אם אפרסם את שמו ברבים כפדופיל. אם היה לי מידע קונקרטי - הייתי פועלת.

לב אם

New member
תלמידים ואלימות בבית הספר

לא יאומן איך דוקא השבוע זה קרה - אך ילד בן 12 איים על חברתו שיעשה לה מה שעשו לתאיר. מעשה קונדס אולי - אבל מצמרר ומפחיד. ומועצת התלמידים הארצית נאבקת בהמלצה לחפש בתיקי הילדים כאחד מהצעדים למניעת הסלמה של האלימות - האם טענתם שזו השפלת הילדים צודקת, או שהגענו כבר למצב של פיקוח נפש דוחה הכל (לי אין תשובות ...)

גן חיות

New member
אלימות

לדעתי, עוד חוקים וחיפושים לא ישנו את המציאות. המציאות היא שאנחנו חיים בחברה אלימה. למערכת החינוך אין הרבה כוחות ענישה. גם למשטרה ולבתי המשפט לא, במיוחד כאשר מדובר בבני נוער. אז יחפשו בתיקים. אז ישימו את הסכין בכיס או בתחתונים. זה כמו ששמו מצלמות בחלק מבתי הספר בעיר אצלנו. אז כיוון שיש במגרש החנייה מצלמות, אי-אפשר לחבל במכונית של מורה. אז במקום זה זרקו שקית זבל מלא מים על מורה מקומה שנייה. אחרי שבוע של רעש, הודיעו שהיא החלימה . האמת - שנתיים אחרי, היא גוררת רגל וסובלת מחרדות ונזקקת לטיפול פסיכולוגי (לפי מה שמספרים אנשים שמכירים אותה). המערכת מפרסמת שהיא "עושה מזה עניין" כי היא רוצה לתבוע ולקבל כסף. אם אינני טועה, התלמידים ננזפו (אחרי שחבריהם מחו כפיים ומנעו מאמבולנס להגיע לחלץ את המורה הפגועה) ועד כמה שידוע לי, הם עוד שם. מה אני מנסה להגיד?? הפתרון לא יימצא בעוד חוקים ושומרים וחיפושים ומצלמות. הפתרון רק בחינוך משולב עם ענישה מרתיעה, כאשר הילדים יודעים שבאמת ישתמשו בזה. אלימות נוער?? כן זה מדאיג אותי. אבל הנוער הפרטיים שלי יהיו רשמית בוגרים בקרוב. אז אני אצטרך לדאוג לנושא של חיילים אלימים, מפקדים אלימים, אלימות בכבישים, אלימות סתמית ברחוב.........

אתן ממש מושכות אותי בלשון.

יש פתרון שמתעלמים ממנו. הקמת קבוצה בת 500 איש, תלמידים, מובטלים, סטודנטים, מה שתרצו, שיתרגלו יחד בצורה מסודרת טכניקות יוצרות אושר. האמינו לי. יוצרות אושר. ומימון יהיה ברגע שתתארגן קבוצה. יש מליונרים שרק מחכים להשקיע בזה. www.500.org.il

לב אם

New member
העובדה שאת מאמינה בכוחה של

המדיטציה אינה מצדיקה פסילת שיטות אחרות. אין ספק ששיטות אלו שהוזכרו כאן יש להן הוכחות והצלחות בהצלחה לגבי ילדים בודדים ולגבי קבוצות.

המדיטציה איננה פוסלת דבר.

למעט. רק אותם דברים שמנסים אותם שוב. ושוב. ושוב. והם עדיין נותנים את אותה אין-תוצאה. איך אמר איננשטיין? "מטורף מי שחושב שמשהו שנכשל שוב ושוב, יום אחד פשוט יעבוד". מה שעובד? נהדר!! אז למה זה לא מיושם בכל מקום בו יש אלימות בארץ? תירגול קבוצתי של המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM) והטכניקות המתקדמות שלה, טכניקות הסידהי כולל התעופה היוגית, הוכח ביותר מ-55 מוקדי אלימות בעולם כיעיל ביותר. כולל ישראל. אבל. כשניסוי כזה נעשה למשך חודש, חודשיים, ברגע שהקבוצה מתפזרת, האלימות חוזרת. כמו בהולנד (מזה כ-9 חודשים) וארה"ב (מזה כחצי שנה) יש להקים ולהחזיק קבוצות כאלה באופן תמידי. לא לזמן מוגבל. משום שמקצוענים כאלה עוסקים בנושא כמה שעות בכל יום, על בסיס התנדבותי זה ייתכן לזמן מאוד קצר. הפתרון? בתי ספר. בית ספר ממוצע בגודלו, כשכמה כתות יתחילו ויסיימו את יום הלימודים שלהם בתירגול משותף, מדינת ישראל תיראה אחרת. לא רק התלמידים המתרגלים או אפילו בית הספר עצמו. קבוצה כזו של כ-300 תלמידים, ובמדינת ישראל אין אלימות. לא בבתי הספר. לא על הכביש. לא במועדונים. ולא נגד אנשים שהם שוניפם מאיתנו. בין אם הם תושבי המדינה. או שכינינו. בדוק ומוכח מדעית. כל מי שיכול לארגן שיזמינו מורי TM להציג את הנושא בבית ספר תיכון כלשהו, יבורך. תחילה להנהלה, ליועצות. אחר כך למורים שיהוו חלק המתכנית. להורים, בשלב הבא. ולאלה מההורים שיירצו שילדיהם ישתתפו בתכנית, לאותם ילדים בלבד תוצג התכנית. מי מהם שירצה להשתתף יהווה חלק מהתכנית. אשמח להיות בקשר עם כל מי שיכול לארגן פגישה כזו.

לב אם

New member
וקראתי במוסף השבת על בני סלע

איך הוא ואסירים נוספים מנצלים את העובדה שמותר לאסיר להגיש עתירות בלי סוף, מטרטר את המערכת בעתירות סרק ובשטויות - לא מספיק שהוא פשע וגרם נזק נוראי לחיים של המון בנות, לא מספיק שכאסיר בעייתי הוא ממילא עולה הון כסף לקופת המדינה שמעסיקה עבורו תחזוקה, סוהרים, אבטחה, אוכל , אז הוא עוד מבזבז את כספנו ואת זמן בית המשפט, וזמן הסניגוריה הציבורית, ואת משאבי מערכת בתי הסוהר בכל הנסיעות האלו לבית המשפט כדי לדון בעתירות הסרק שלו, ברור לי שמתוך רצון למנוע עתירות נוספת, הסוהרים גם כל הזמן הולכים לקראתו ומוותרים לו על דברים שהוא לא זכאי להם. כך הוא מרוויח מכל הכיוונים. אני לא רוצה להזכיר כאן את עלויות העתק שעלתה הבריחה שלו, צריך לצאת בקריאה להגביל בצורה חמורה את זכויותיהם של אסירים מנצלים לרעה את המערכת. אסיר "טוב" שמשתף פעולה עם המערכת, שעובד בתו בית הסוהר ובכך תורם קמצוץ מהעלות של החזקתו, יזכה להטבות מסויימות שיקלו על חייו בכלא - אסיר בעייתי שאיו זכאי להטבות אלו, לא יהיה זכאי להתלונן על חסרונן. תהיה מערכת פנימית זריזה בכל בית סוהר, שתבדוק אם להעביר הלאה את העתירה - על מנת שלא כל עתירת סרק תזכה לזמן של בתי המשפט, וליציאה לטיול שעולה הון עתק באבטחה. וחשוב מאד - יוגבל הזמן שהסינגוריה הציבורית רשאית להקדיש לאסירים האלו - יש להנחות את הסניגוריה הציבורית שתפקידה הוא קודם כל לעזור לאזרחים תמימי דרך שנפגעו מהמערכת, והיום אין להם דרך לקבל סיע משפטי, כי "הם לא עונים לקריטריונים לקבלת סיוע" שהרי בניגוד לאסיר שאין לו הכנסה, הם עובדים ומרוויחים סכומי עתק של 1000- 2000 ש"ח

גן חיות

New member
יש דבר כזה שנקרא"זכויות האסיר"

רק מרוב שיש להם זכויות, שוכחים שגם לאנשים הנורמטיבים בחברה אמורות להיות זכויות. לי אישית מאד צרם כל הסיפור הזה כמה בני סלע מסכן ועבר התעללות בכלא וכמה קשה לו וכמה הוא טוען שהוא מצטער וחזר למוטב ו"היתה לו להזדמנות לאנוס מישהי והוא לא עשה את זה". מי שלא זוכר את הסיפורים מתקופת פעולתו, היה ממש מרחם על ה"מסכן".

פלגיה

New member
כאן אני מאוד אמביוולנטית

כי הרבה מהאסירים הם לא ממש אנשים אכזריים ורעים. הם בעצמם די מסכנים, ייתכן והיו קורבנות בעבר, ויכול להיות שאילו למערכת היתה דרך אחרת לטפל בהם במקום להכניס אותם למתקן כליאה שהוא "בית ספר לפשיעה", היה נחסך המון למדינה מכל הבחינות. קראתי פעם איזו שהיא סטטיסטיקה שאומרת שאחוז מאוד גדול מבין האסירים סובלים מליקויי למידה. כך שיכול להיות שמה שבית הספר לא השקיע - חוזר לחברה כבומרנג שנים אחר כך - כי אותו תלמיד "מתפרע" הפך להיות פושע "מופרע". בקיצור - אני חושבת שצריך לחשוב יותר לעומק על זכויות האסיר - לפני שהוא הופך להיות מפלצת כמו בני סלע.

לב אם

New member
אני חושבת שיש גם אמצע

בין הקיצוניות האחת של התעללות באסירים , תנאים מחפירים ועבודת פרך כפי שהיה בעבר, לבין הקיצוניות השניה שמאפשרת היום לאסיר "לשחק" עם המערכת ולצחוק עליה, צריך למצוא איזה שביל זהב שנותן אפשרות לאסיר להשתקם ולצאת כאזרח מועיל, אבל רק אם הוא ממלא תנאים מסויימים ומתאים את עצמו לדרישות. אם קראת את הכתבה וראית את כמות העתירות שלו, והנושאים שעליהם היו העתירות, אז מצד אחד זה נשמע מעורר רחמים, אבל מצד שני, כל הדברים שהוא דורש הם על חשבוננו, אז צריך להגביל אותם ליכולת של מדינת ישראל, ובהקצאת המשאבים קודם כל להעדיף את הילדים שאין להם מוסד מתאים, את בתי הספר שמתפוררים בלי שיפוצים, את החולים שלא מקבלים תרופות, ובין האסירים - את אלו שמשתפים פעולה ומנסים להשתקם. לא לזרוק את כל תקציב המדינה באופן אוטומטי על בני סלע כאלה והצרכים המיוחדים שלהם.

כן גם לקויי למידה יכולים להוות

קבוצה ,במסגרת בית הספר, לקידום עצמם ולקידום החברה.. ראו בדוגמה שנתתי מן האתר של בתי הספר משחררי לחץ.

למעלה