משולחנו של זסקה... (על המצב העדכני בתהליכי גיוס בהייטק לפי זסקה)

max256

Member
יצא לי בשבועיים האחרונים להתכתב וגם לשוחח קולית עם מנהלות ומנהלים מגייסים ו נשות ואנשי כ״א/גיוסים בדרגות בכירות בחברות.
הם היו מחברות בינוניות - גדולות, לא סטרטאפים. אבל גם לא חברות גאמפא או חברות שקרובות בדרגות קושי דומה.
רף הראיונות עלה. הסינון לבוגרים, כשיש משרות, מתעדף בבירור בוגרי אוניברסטיאות ובציונים טובים על בוגרי מכללות
אם פעם חשבנו שמכללה מהדרג הפחות טוב + ממוצע 90 פלוס מספיק כדי להשיג ראיון עבודה, המציאות היום היא שבוגרים כאלה מאוד מאוד מתקשים.
אני לא אעשה דוקסינג פה לאלה שדיברו אתי/התכתבו אתי אבל כנראה שאחד מהם קוא את הפוסט, והוא הבהיר לי שהוא לא יראיין אנשים ממכלות כאלה.
מישהו שאני יודע אישית שעבר סייע ללא מעט בוגרים חסרי נסיון להכנס לתעשיה והיום סי טי או בחברת סטרטאפ אמר לי לי לפני מספר שבועות - לתפקידי הג׳וניורים שלנו (אפס עד מספר שנות נסיון בודד) אנחנו רוצים בוגרי אונ׳. כן, ההעדפה נמשכת גם כשיש נסיון מועט.
זו המציאות של שנת 2024. האם זה אומר שהאחרים צריכים לוותר? לא.
אבל כמו שכתבתי בפוסט קודם - זה אומר שפרוייקט הפרופטופליו שלכם חייבים לעבור שינוי דרסטי ולא יכולים להיות פרוייקטים סתמיים, ולרוץ על פטלפורמות הוסטינג שלא משתמשים בהם בתעשיה.
זה אומר שכשיש הזדמנות אתם צריכים לבוא סופר חדים וסופר מוכנים לראיונות.
אתם צריכים היות מסוגלים להסביר ברמה כמה שיותר עמוקה על כל טכנולוגיה שהזכרתם בקורות החיים שלכם, ולכן ״פיזור טכנולוגי״ במטרה לנסות לתפוס משרה, דווקא מזיק לכם.

user32

Well-known member
מנהל
כנראה שרוחו הוירטואלית של זסקה תשוטט לנצח בפורום הזה. כיוון ששוחחתי איתו בנושאים הללו בשבועיים האחרונים בלינדקאין, לא אתפלא אם חלק מהאמירות מופנות כלפיי.
זה לא מחדש שום דבר. מאז ומעולם יש מדרג. בתקופות שפע וזרם השקעות גם בוגרי בוטאקמפים מוצאים עבודה בחלקם. ובתקופות שפל ולדעתי אנחנו בתקופה כזו, כולם מתקשים למצוא עבודה ובמצב כזה הסינונים הופכים קפדניים.
אני כרגע בגיוס של ארבעה מפתחים שאחד מתוכם ג'וניור. קיבלנו למשרה הזאת למעלה מ1,000 קו"ח, ולפי לינקדאין 83% עם תואר (אם כי לא בהכרח במדמ"ח למען ההגינות). אם אני מראיין 10 מועמדים שזה סביר למדי למשרה כזו, צריך לבחור 1% אז ברור שמתחילים מקריטריונים יבשים.
נקווה שהמצב ישתפר מכל הבחינות 🙏

כנראה שרוחו הוירטואלית של זסקה תשוטט לנצח בפורום הזה. כיוון ששוחחתי איתו בנושאים הללו בשבועיים האחרונים בלינדקאין, לא אתפלא אם חלק מהאמירות מופנות כלפיי.
זה לא מחדש שום דבר. מאז ומעולם יש מדרג. בתקופות שפע וזרם השקעות גם בוגרי בוטאקמפים מוצאים עבודה בחלקם. ובתקופות שפל ולדעתי אנחנו בתקופה כזו, כולם מתקשים למצוא עבודה ובמצב כזה הסינונים הופכים קפדניים.
אני כרגע בגיוס של ארבעה מפתחים שאחד מתוכם ג'וניור. קיבלנו למשרה הזאת למעלה מ1,000 קו"ח, ולפי לינקדאין 83% עם תואר (אם כי לא בהכרח במדמ"ח למען ההגינות). אם אני מראיין 10 מועמדים שזה סביר למדי למשרה כזו, צריך לבחור 1% אז ברור שמתחילים מקריטריונים יבשים.
נקווה שהמצב ישתפר מכל הבחינות 🙏
בתור בוגרת תואר מאוניברסיטה (בן גוריון מהתקופה לפני שהיא נחשבה למובילה), אני שואלת את עצמי עד כמה זה מוצדק.

ממה זכור לי מתקופת התואר שלי (לפני המון שנים), חלק משמעותי מהחומר שלמדנו היה תיאורטי לחלוטין והמרצים לא פעם היו אפילו גאים בחוסר הפרקטיות לתעשיה של החומר שהם מלמדים בכיתה. חלק משמעותי מהלימודים היו מתמטיקה או תיאוריה של מדעי המחשב שהקשר בינה לבין העבודה השוטפת שלי כמתכנתת עדיין לא ברורה לי.

כמובן שלא כל הקורסים היו כאלו, ולרוב הקורסים במדעי המחשב מעניקים ידע חשוב וברמה גבוהה למתכנתים. אבל ממה שזכור לי, כבר מהתקופה שבה אני למדתי לתואר, התארים במכללות נחשבו להרבה יותר פרקטיים ופחות תיאורטיים, ואני מניחה שההסבות למיניהן הן אפילו פרקטיות יותר.

ואני שואלת את עצמי - מה היתרון של בוגרי תואר במצב כזה? היכולות היחידות שיש להם יתרון בהן הוא היכולת להוציא ציון יחסית גבוה בפסיכומטרי כדי להתקבל לתואר באוניברסיטה, והיכולת ללמוד קורים תיאורטיים ברמה גבוהה. מבחינת ידע אני לא בטוחה אם יש להם יתרון על פני בוגרי תואר במכללות, ואולי אפילו יש להם חסרון מסוים.

user32

Well-known member
מנהל
הכל נכון. הבעיה שצריך איזשהו קריטריון לסינון. אז בהנחה שלא נסנן לפי שמות משפחה או סכום הספרות במספר טלפון, מוסד לימודים מצביע על איזשהו יכולת כשההנחה היא שיש מתאם מסויים בין איכות המוסד + ממוצע ציונים לבין יכולות קוגנטיביות שכנראה רלוונטיים לתפקיד.
אגב, כדי לייעל את התהליך קידמנו לראש הרשימה כל מי שציין שעשה באופן עצמאי קורסים או בוטקאמפ בסטאק שלנו. מי שטרח להשקיע כמה חודשים מזמנו כדי ללמוד סביבות עבודה או לחילופין עשה פרוייקט עצמאי שיחסוך לנו זמן יקר בהכשרה מקבל עדיפות.

randomUser432

New member
פעם היו משתמשים בפתרונות כמו Codility (מערכת שאלות אוטומטית, המועמד מקבל שאלה, כותב קוד בדפדפן, יש בדיקות וניתוח סטטי שרץ ואז מתקבל ציון) כדי לתת ליותר אנשים הזדמנות (תכלס זה מאפשר לעשות גיוס בscale), אבל עם העליה של הAI אני לא בטוח מה האפקטיביות של הפתרונות האלה

פעם היו משתמשים בפתרונות כמו Codility (מערכת שאלות אוטומטית, המועמד מקבל שאלה, כותב קוד בדפדפן, יש בדיקות וניתוח סטטי שרץ ואז מתקבל ציון) כדי לתת ליותר אנשים הזדמנות (תכלס זה מאפשר לעשות גיוס בscale), אבל עם העליה של הAI אני לא בטוח מה האפקטיביות של הפתרונות האלה
1. גם בעבר לכאורה אי אפשר היה לדעת האם הפתרון נכתב עצמאית או עם "חבר טלפוני"... אבל אלה היו נופלים בראיון גם ככה.
2. מי שמצליח לעשות Code Review לתשובות של ChatGPT או GitHub Copilot ודומיהם כדי לוודא שהתשובה נכונה (וקריאה והגיונית וכו'), ובכן, זה בעצם הכישרון המרכזי שמפתחים צריכים כיום, אז אולי זה בדיוק המבחן (אני רק חצי מתבדח)

הפרבולה1

Well-known member
מענין איך זסקה מתמודד עם גל האנטישמיות באוסטרליה .

user32

Well-known member
מנהל
הוא עזב לארה"ב לפני כמה שנים.
ככלל נראה לי שהוא פיתח תחביב של איסוף אזרחויות שונות לו ולמשפחתו, השוואה בין מגורים במקומות בעולם, בין עבודות שונות וכו'.
אני מקווה שיש לו גם חיים רגילים מעבר לזה.

הפרבולה1

Well-known member
הוא עזב לארה"ב לפני כמה שנים.
ככלל נראה לי שהוא פיתח תחביב של איסוף אזרחויות שונות לו ולמשפחתו, השוואה בין מגורים במקומות בעולם, בין עבודות שונות וכו'.
אני מקווה שיש לו גם חיים רגילים מעבר לזה.
מענין למה עבר לארה"ב ( סתם מתוך סקרנות ) ?

למעלה