משום מה ההודעה שלי נותרה מאחור

כלבובי

New member
משום מה ההודעה שלי נותרה מאחור

ראשית, תודה על התשובות שניתנו בהודעה הקודמת. שנית, לאור תשובותיכן התחלתי לפשפש באינפורמציה באינטרנט ולחפש. באתר התמ"ת כתוב שהכנסה לנפש של חד הורית היא 50% משכר הברוטו, חלקי מספר הנפשות. היינו, אם אני מרוויחה 15,000 ש"ח ברוטו, אז זה 7,500 ש"ח לחלק לש-3 = 2,500? זוהי ההכנסה המחושבת לנפש? זה יוצא בטבלה שלהם דרגה 5, ובגלל שזה תאומים (היה כתוב לגבי שני אחים במעונות במקביל) זה דרגה 4. לפי חישוב זה אצטרך לשלם כ-1,000 ש"ח לחודש במעונות עבור כל ילד. האם החישוב נכון, או שטעיתי איפשהו? (אני רואה בכל מקום שאנשים כאן כותבים שאין כמעט סיוע למי שעובדת ומרוויחה... גם אם היא חד-הורית? גם אם לתאומים? איך זה הולך?) שאלה נוספת: הבנתי שמאוד קשה להירשם למעונות של ויצ"ו ונעמ"ת עקב הביקוש. במידה וארצה לחזור לעבודה כשהתאומים יהיו בני 4-6 חודשים, מייד לאחר חופשת הלידה או מעט אחריה, כיצד רושמים אותם מעכשיו לעכשיו? אני מניחה שלא ניתן לרשום למעונות לשנה הבאה תינוקות שטרם נולדו... איך מכניסים אותם באמצע השנה? מבולבלת ומנסה להתארגן... תודה לכל מי שיכול לשפוך אור.

אני שמחה שעזרו לך קודם

מכיוון שאני אם לילדה אחת ולא לתאומים אני יכולה לעזור חלקית. לגבי השכר - נדמה לי שאינך טועה - תיכף יבואומנוסות ממני ויענו. לגבי הילדים, אני ביררתי חודש לאחר לידת ביתי בלשכת הרווחה של המועצה שלי ולמזלי מצאו לי מקום. תנסי להתקשר לווי"צו או נעמ"ת ממש בתחילת חופשת לידה... שיהיה לך מספיק זמן להתארגן. 1000 ש"ח לילד נשמע לי הגיוני ע"פ רמת השכרשלך. אני משלמת על אחת 650 ש"ח ואני מרוויחה פחות ממך וגם הגנים כאן זולים יותר מאשר בעיר.

למעלה