משום מה השרשור לא קופץ.

echis

New member
שאלת טריוויה ../images/Emo35.gif

ארבעה נחשים ישראלים, כל אחד מהם יוצא דופן (מבין הארבעה) בתכונה אחת:
צפע ארצישראלי
חנק משריץ
זעמן מטבעות
מטבעון מדבר במה כל אחד מהם יוצא דופן?

naja

New member
ההשתתפות אסורה על מנהלי הפורום../images/Emo3.gif

....ומשפחותיהם. טוב, יש לי שלושה בטוחים ועוד אחד שאני לא בטוח למה התכוון המשורר אבל אני מאמין שאני בכיוון.

echis

New member
אני רואה שאף אחד לא מנסה...

שאני אתחיל לתת רמזים?

naja

New member
תן להם עוד יום יומיים.

ברגע שההודעה תפסיק לקפוץ אני ארשה לך לגלות את התשובות

k a t h y

New member
יש לי השערות...

אני לא יודעת אם זה נכון אבל אני מנסה... צפע-ארסי חנק משריץ-משריץ זעמן מטבעות-מתחזה (לצפע) מטבעון מדבר-הפיצול של המגני ראש שלו למגנים קטנים.

echis

New member
סוף-סוף...

צפע היחיד שארסי.
חנק משריץ - כשמו משריץ וולדות חיים השאר מטילי ביצים.
זעמן מטבעות אמנם מתחזה אך הוא לא היחיד. יש אומרים שגם החנק המשריץ מתחזה לצפע.
קשקשי הראש של ארבעת הנחשים הנ"ל שונים, המטבעון לא יוצא דופן במיוחד. כל הכבוד. חצי מהתשובה שלך...

naja

New member
הייתה אתמול בערב איזו תקלה לדעתי.

חלק מההודעות שנשלחו נעלמו.

echis

New member
תשובות

היות ואף אחד לא מנסה יותר אני מפרסם תשובות. אז קטי ענתה על השניים הראשונים:
צפע - היחיד שארסי.
חנק - היחיד מבינהם שמשריץ וולדות חיים. והשניים הבאים:
מטבעון - הוא הנחש המדברי היחיד מביניהם, כל השאר נפוצים בחבל הים-תיכוני.
זעמן מטבעות - הוא פעיל יום מובהק בעוד הצפע והחנק פעילי לילה והמטבעון פעיל בעיקר בערב ולעיתים בדמדומים.

naja

New member
לא כולם יסכימו איתך.

אי אפשר להווכח על תשובות הצפע, החנק והמטבעון, אבל לגבי הזעמן מטבעות כבר היה כאן דיון. לא הצלחתי לעשות קישור להודעה, אז תקפוץ לארכיון, לדף 15 הודעה מה- 11\7, מישהי גילתה זעמן מטבעות אצלה בבית באמצע הלילה וזה דיי הפתיע אותי מפני שמעל 90 אחוז מהפעמים שנתקלתי בזעמן מטבעות פעיל זה היה ביום, אבל אז טענו לא מעט חברי פורום שלדעתם הוא פעיל לילה(תחפש את השירשור ההוא ועוד שירשור שפתחתי בעיקבותיו ב 11\9 ואני בטוח שזה יעניין אותך.). ודרך אגב, למרות שצפע נחשב פעיל לילה מובהק, לדעתי קרוב ל30 אחוז מהפעילות שלו היא יומית(ע"ס לא מעט תצפיות ולכידות של צפעים פעילים ביום).

gaichuk

New member
ולא רק לגבי זעמן המטבעות.

המטבעון אמנם מדברי אבל יש לו איזורים שהוא חופף עם אחרים, עם החנק המשריץ לדוגמא. כדאי למצוא דברים יותר מוחלטים לטריוויה...

naja

New member
לגבי האיזורים החופפים.

ע"פ הספרות, החנק מגיע לנגב הצפוני ולעיתים גם למדבר יהודה ואני מקווה שמישהו מהפורום יוכל לתת לנו גם תצפיות ודאיות, והמטבעון המידברי מגיע דרך החדירה המערבית(קו החוף) עד לחולון(ויש הטוענים שעד לחולות קיסריה), אבל המטבעון הוא היחיד מבין ארבעת המינים שמוגדר כנחש מידברי ולא ים תיכוני ולכן אני מסכים עם התשובה הזו.

echis

New member
כמה תגובות...

1. gaichuk, זה נכון שיש מעט חפיפה בין המטבעון לבין אחרים ובמיוחד החנק אך אין בזה שום בעיה לגבי השאלה. המטבעון יוצא דופן בדגם תפוצה מדברי. 2. מי שמתעסק בזואולוגיה יודע שאין דבר כזה מוחלט ותמיד יש מקרים יוצאי דופן. זעמן מטבעות נחשב לפעיל יום על פי הספרות ועל פי התצפיות בשטח (אני מתאר לעצמי שאף משתמש בפורום לא יטען שהוא פגש יותר זעמני מטבעות בלילה מאשר ביום) עם זאת הפתיעו אותי מספר התצפיות בלילה על פי השרשור מהארכיון. אני עצמי נתקלתי בו בלילה פעם אחת. אני מתאר לעצמי שפעילות לילית של נחשים יומיים ולהפך קשורה לטמפרטורה. בימים חמים מאד נחשים אשר לא יכולים לעמוד בכך "דוחים" את פעילותם באותו יום, יוצאים בין הערבים וגולשים ללילה. כנ"ל לגבי נחשים ליליים בימים קרים. naja ואחרים, תוכלו לנסות להזכר במזג האויר שבהם ערכתם תצפיות יוצאות דופן? 3. בלי קשר לטריוויה naja שאל לגבי חנקים במדבר יהודה. אני פעיל במדבר יהודה למעלה מ-15 שנה ולא נתקלתי בהם מעולם, ואולם האזור שלי הוא טרשי ולא מתאים במיוחד לחנקים.

naja

New member
echis

לגבי הזעמני מטבעות-גם אני הופתעתי לשמוע שכולם חושבים שהפעילות שלהם היא לילית לפחות כמו יומית. אני ניתקלתי בכמה עשרות כאלה ורק פעמיים בשעות הלילה. פעם ראשונה הייתה לדעתי באיזור חודש אוגוסט וזה סביר ופעם שניה הייתה לפני כחודש וזה כבר מוזר, אבל זה היה בתוך בית ולכן קרוב לוודאי שהוא חיכה שיסתובבו סביבו פחות אנשים. לגבי החנקים במדבר יהודה- אני לא יודע אם הם קיימים אבל ככה כתוב במגדיר של בוסקילה\אמיתי ולכן העלתי את הנושא כדי לשמוע עדויות ממקור ראשון.

echis

New member
המדריך של אמיתי ובוסקילה

הוא חדש ומעודכן ולכן מן הסתם נכון. אני לא יכול לאשר תצפיות כאלה (מכיון שכאמור האזור שלי סלעי). יש לך מושג איפה במדבר יהודה נמצאו חנקים על פי המגדיר?

למעלה