משום מה מרוב הטכניקות כאן לא רואים את היער

loogi 24

New member
משום מה מרוב הטכניקות כאן לא רואים את היער

שמתי לב שאנשים פה נצמדים בעיקר להגדרות לא ראיתי פה כמעט איזה פוסט שנכתב מתוך התבוננות אישית - אוקיי ברור שכולנו נשענים על איזו דוקטרינה כזו או אחרת או לומדים וזה אחלה,אבל מה שמוזר זה שכולם כמעט מצטטים ולא נוקטים בנימה אישית אני בטוח שגם אני חוטא בזה,אבל היה לי חשוב להעלות את העניין הזה - מדוע כל כך קשה לכתוב מתוך איזו אינטגרציה שבאה מבפנים? אולי כי זה פורום ולא אחד על אחד?

רפפם

New member
גם כי זה פורום אז זה משפיע

מה זה דוקטורינה/טכניקה? כל עוד שהכוונה אמיתית וטובה אז זה לא משנה דרך איזה דוקטורינה כותבים את זה, כבר נתתי דוגמא, יש מכנה משותף לדוקטורינות: בודהיזם, הינדואיזם, ספיריטואליזם, תאוסופיה, אנתרופוסופיה, ספיריטיסיזם, שמאניזם, נאו-פאגאניזם, קורס בניסים, הדרך הרביעית, ועוד כמה... איך אלו נוצרו? אנשים שעשו הרבה התבוננות פנימית והיו כנים הגיעו לרמה מסוימת של הבנה והקנו לאחרים את הידע הזה שיוכלו ללכת בדרך שהם התוו כדי להגיע להגשמה רוחנית/אושר/הרחבת התודעה/וכן הלאה.. וגם בתוך הטכניקות הללו ישנן דרכים שונות, כך שלכל אחד בעולם בעצם ישנה טכניקה כלשהי ואם יש אנשים שכבר אמרו לפניו את מה שהוא מרגיש אז למה שלא יצטט אותם? שים לב שבכוונה לא כללתי את הדתות האברבימיות האורתודוקסיות כי אצלם זה באמת ציטוטים של אחרים והם גם כלל לא מקבלים את זה שישנן טכניקות אחרות לגיטימיות חוץ מהדרך שלהם, כך שאצלם התבוננות אישית כנה זה חטא ומחשבות טומאה. כנ"ל לגבי סיינטולוגים, או טכניקות כמו מ"ט שדורשים הון תועפות לקורסים קצרים, או כתות קיצוניות שמנתקות אנשים מהמשפחות וכו'. זה גם הגיוני שרוב האנשים צריכים עזרה מאחרים שכבר הלכו דרך ארוכה ברוחניות כמו בודהה או אחרים שהגיעו לתובנות ועכשיו הם מלמדים את האנשים טכניקות מועילות וחכמה, רוב האנשים לא ילכו להתבודד שנים רבות ולהגות בחכמה, כמו שרוב האנשים גם בתוך החברה לא יעשו מעשים נעלים ויקדישו את רוב זמנם לעזרה לזולת, יהיו תמיד נחמדים, חיוביים, לא נוטרים טינה וכו' וגם אלו שכן הגיעו לתובנות ויצרו דרכים רוחניות חדשות זה לאחר שבחיים הללו או כנראה בחייהם הקודמים הם כבר עשו דרך ארוכה, אני מאמין שכולנו התחלנו מאותה נק' פתיחה

Swicca

New member
ארממ O.O

אני זוכר שרוב הדברים שאני כותב באים מתובנה אישית שלמדתי על בשרי. אך אולי אתה מדבר על רוב כולל... *מוזר* בנוסף לכך, זה שמגיעים למסקנה דומה, לא אומר שכולנו קראנו את זה איפשהו. אתה לא ממש יכול לדעת בכל דבר שאנשים כותבים, מאיפה המידע הגיע ומה תמך בו לאחר התובנה הפנימית.. אולי זה היה מקור משלים חיצוני. אין פה צורך בהכללות כשחסר לך ביסוס. :p לדעתי.

roniia

New member
היו כמה הודעות אישיות יותר...

ובהחלט היו הרבה דיוניים שנראים יותר מתוחכמים, נקרא לזה כך. אולי זה צורך של הרגע: סוף סוף מצאנו מקום מתאים לשתף במחשבות, רעיונות, ידע... פורום זה גם מקום לכתוב מהלב על מה שקורה אתנו, מה עובר עלינו ביום יום. ולבחון, ביחד, את ההתיחסות, את הקשיים ואיך אפשר להסתכל עליהם אחרת- כאתגר. כתרגיל יישום של כל ההבנות וידע שיש לנו כבר. אף אחד פה לא מכיר אותנו, אפשר לפתוח את הלב עם כל מה שיש בו. יש לי בקשה בהקשר הזה: כאשר נראה הודעת אישית, בואו נעצור רגע לפני שנגיב. ושנגיב בעדינות ורגישות, בחמלה כדי לא לפגוע ברגשות של הכותב. שיהיה לנו יום נפלא !

loogi 24

New member
האמממ מקבל את ההערות

יצא לי באמת קצת שיפוטי וזאת טעות - סורי אם זה היה נשמע ככה מה שהתכוונתי אליו הוא שלדעתי אי אפשר להסביר "Insight" במילים והגדרות - אפשר אולי להרגיש מושגים כמו בחירה חופשית,אהבה וכו' וכו' אבל אי אפשר לתחום אותם - כלומר ברור שאפשר לעשות את זה,האם יש בזה משהו?לדעתי אין בזה כלום - למעשה אני די מאמין שהפילוסופים לא באמת קידמו משהו בהתעקשות שלהם לחקור מהות של משהו שלא ניתן לכמת,למדוד ולהעריך - אז כמובן שאני לא בא לבטל את הפורום המצוין הזה - מה שאני אומר הוא שבסופו של יום הרבה מלל זה בד"כ מעט מאוד משמעות ויסלחו לי אלא שלא מסכימים איתי אני מחבב ציטוט אחד מסויים של לאו צה - "זה שיודע שותק וזה שמדבר אינו יודע" - אני חושב שברור לכולם שיש פה פשט ויש פה פשט,במובן העמוק אני מבין את זה כך שכשבאמת תפסת משהו אתה מפסיק לדבר עליו,אתה מפסיק להתעסק איתו כי אתה כבר יודע אותו...בטח הפוסט הזה יהפוך לעילהום יאללה רבותיי ;)

roniia

New member
לא התכוונתי אליך.. סליחה

הכוונה שלי היתה שאם מישהו כבר יכתוב משהו אישי, שנשים לב ונגיב בעדינות. מלל הוא לא חוויה. הוא סיפור שאנחנו מספרים. אבל מה לעשות לפעמים משתמשים בו כדי לתאר חוויה. כל אחד פה מחליט כל פעם שהוא כותב: האם משתף אותנו בחוויה שלו או בידע שלו. שניהם מבורכים

ש מ ש א

New member
כל הכבוד על הגישה

ויש צדק בדבריך, אלא שבתאוסופיה אנחנו לומדים כי ידע שקיבלנו אינו אמור להישאר ברשותנו, אלא עלינו להעבירו הלאה אל הלא יודעים. "לעורר את הישנים". אני מאוד מסכימה איתך שיש לפשט ולתמצת, אם זה אפשרי.

למעלה