משום מה

אילילי

New member
משום מה

נראה לי שהפעילות פה לא סוערת אז... הבה נפתח בדיון בנושא הכאוב ביותר אצלנו בבית.סדר בחדרי הילדים. להכריח אותם\אתכם לסדר או לתת לכם לחיות כמו ברברים כל השבוע?? אני משתדלת לרוב לשתוק כל השבוע (למרות שזה קשה מאוד) אבל לחייב אותם לסדר ביום רביעי בערב לפני נקיון הבית של יום חמישי. אבל ת'אמת...כל מבט בחדר שלהם מביא לי צמרמורות...

לוּבּה

New member
../images/Emo122.gif|אנ"ה|

בדיוק לפני כמה ימים סידרתי את החדר
אני הילדה הכי מבולגנת שיש! כל הזמן ההורים שלי מנג'סים לי לסדר את החדר ואף פעם אני לא מסדרת.... פים בשנה בערך אניע ושה סדר ע-נ-ק ותמיד אני אומרת שאני ישמור ככה על הסדר ואני יתחיל להיות יותר מסודרת.. אבל יומיים אחרי החדר חוזר לקדמותו
לפני כמה ימים הייתי חייבת לסדר את החדר כי ההורים לקחו לי את המודם

LeeCooper69

New member
דעתי בעניין../images/Emo26.gif

להכריח ילד לעשות משהו לא יביא אותך לשומקום. אני בנאדם מסודר מאוד
יש לי כתב יד מסודר, תיק מסודר, קלסר מסודר- הכל. אפילו הארון בדים שלי ממוין לפי צבע, חברה, חולצות/מכנס וכו'. אבל מה- החדר שלי בלאגן נוראי
בגדים על הרצפה, ספרים, דפים, ניירות- הכל
האמת
ככה אני מוצא דברים יותר טוב. אני יודע איפה בדיוק כל דבר נמצא- ואני יודע בדיוק איפה מי מה ומתי. אם ילדים מוצאים דברים יותר טוב בבלאגן אני לא חושב שיש טעם להכריח אותם לסדר את החדר. אבל אם זה קורם להם לבלבול אז כמובן- להרגיל אותם לסדר. מצידי- החדר שלי יכול להשאר ככה חודשים. אבל יש אצלי הבדל בין סדר לניקיון- שלא יהיה סדר, למי אכפת? אבל ניקיון חייב. ברגע שאני רואה כדור אבק אחד אני עושה ניקיון יסודי. אז תתני להם לחיות בבלאגן- בסופו של דבר הילדים יסדרו.

jessy19

New member
חדר מסודר...

אני בת 20 כמעט וזה ממש משגע אותי שאימי חולת הניקיון תמיד חייבת לסדר את החדר שלי וכשאני חוזרת מהצבא כל יום אני מגלה שהזיזו לי דברים ואז אני לא מוצאת אותם. זה חדירה לפרטיות - וזה לא שהחדר שלי הפוך, ממש לא.

צריך מסיכת אב"כ

בתור אימא לא כפייתית לנושא סדר, הרי ההגדרה שלי של "חדר מסודר" וההגדרה שלהם בהחלט אפשר לשים אוקיינוס שלם בינהן. אגב, שיטתך-שיטתי. אבל גם במשך השבוע אני לא מתאפקת. במיוחד כשאני רואה - נייר טישו משומש על הרצפה,גרביים מלוכלכות על אדן החלון, כוסות מיץ דביקות במסעד המיטה וכו. יותר משמפריע לי הסדר, מפריע לי הניקיון (או העדרו). אז אני אימא נודניקית. ולא רוצה נמלים, עכבישים, עכברים ,ושאר זוחלים אצלי בבית, ואפילו אם לא גן חיות שלם...סתם לא רוצה כוסות מיץ דביקות מונחות בחדר. אני לא תופסת את החדר כ"טריטוריה פרטית" של הילד (כל זמן שאני זו שמשלמת את המשכנתה, חשבון חשמל,מים וכו) אלא כ"טריטוריה בהשאלה". אני בחיים לא אכנס לסדר לו את החדר. אבל אם אני מוצאת כוס מיץ כאמור לעיל, אני אזכיר באדיבות תקיפה בצהרי יום את מקומה של הכוס הנכון(כיור במקרה הרע, מדיח כלים במקרה הטוב)ואת הציפיה שלי שהכוס תמצא את מקומה הטבעי. מה שאני כן עושה מדי בוקר פותחת חלונות מאוורת. לא מתים מאוויר צח. במיוחד שלא נמצאים בחדר. ניסיתם להריח חדר סגור של מתבגר אחרי אי אילו שעות אטומות? מסיכת אב"כ צריך כדי לעבור במסדרון לידו. אבל לסדר לו את החדר? למה מי מת? שיסדר לבד! ופעם בשבוע נראת לי פשרה הולמת בין הציפיה שלי שכל יום יסדר והציפיה שלו של פעמיים בשנה.

אילילי

New member
בדיוק!!!

מילא אם היו בגדים מלוכלכים על הרצפה במקום בסל הכביסה אבל...בבוקר אני זו שמתעצבנים עליה למה אין בגדים נקיים. או למשל ,חדרי השינה אצלנו הם בקומה שניה ולשם אני לא מרשה להביא אוכל. אבל למה??? כי כבר הצגתי לפניהם פעמים רבות את הראיות של שאריות תפוחי עץ בגיל הבלות... או כוס זכוכית על הרצפה???? מי ירוץ איתה לבית חולים כשהיא תקום באמצע הלילה לעשות PP ובלי כוונה תדרוך על הכוס??? (שאלה רטורית כמובן) גם אתמול דיברתי איתם וביקשתי שיסדרו. אז הבן הצעיר שלי הכי מסודר בכלל ותמיד מארגן.... ובת מס 1 סידרה...לא מושלם אבל לפחות כמו שביקשתי...בלי דברים על הרצפה שאני אוכל לשטוף. ובת מס' 2 ?? בת:(הולכת ומתיישבת מול המחשב) אמא: סידרת את החדר למחר?? בת: אוףףףףף (פרצוף חמוץ) נו טוב... (ועולה למעלה) בת: (חוזרת ומתיישבת מול המחשב) אמא: החדר מסודר??? בת:כן אמא:ואיפה הכוס שכבר כמה ימים מונחת על הרצפה?? בת:אוףףףףף (שוב עושה פרצוף...סטייל יא אללה...איזו אמא נודניקית) אמא: תעלי למעלה ותסדרי (וברור מאליו שתשכחי ממחשב להיום) בת:(עולה למעלה) כשעתיים מאוחר יותר אני עולה למעלה ו..... חדר מסודר?? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח = הצחקתם אותי!! כוס במטבח?? כאילו דה...נראה לכם??? רצפה חסרת מכשולים?? נו באמת...לחזור למציאות כולם. אז הסברתי לה שזה פשוט פוגע ומעליב. אני מבקשת וכלום...אין טיפת התייחסות. וכשהיא מבקשת משהו ואנחנו מעיזים להגיד לא,אתם צריכים לראות לאיזה רמות נדנוד היא מגיעה. אז למה אין התייחסות לדברים שלי?? ביקשתי משהו כל כך לא הגיוני??? היא אוטוטו בת 13 ויש לי בית מאוד גדול לנקות אז כל כך קשה לצפות ממנה לעזור ולו במעט בהרמת דברים מהרצפה שלה??? יש לי כל כך הרבה פעמים לעלות ולרדת ולנקות ולהתכופף אז למה לא להקל עליי ולתת לי להתכופף קצת פחות בחדר שלה???? אז הנה... סיימתי לנקות את הקומה העליונה ואת החדר שלה השארתי כמו שהוא.. פשוט סגרתי את הדלת והתעלמתי. ת'אמת...נראה לי שזה שלא ניקיתי מפריע לי הרבה יותר ממה שזה יפריע לה. היא גם יודעת שהיא מחויבת לסדר היום את הארון. לא רואים שם בגדים.רק בלאגן אחד גדול.(ויש לה ארון של 4 דלתות רק שלה אז אי אפשר להגיד שקשה לה למצוא מקום להניח דברים) ואם היא היתה מסתדרת עם זה אז מילא,אבל היא לא. כל הזמן מקטרת שאין לה מה ללבוש ושהיא לא מוצאת ואיפה זה ואיפה ההוא... אז זהו.. מתחילים להמר מה יבוא קודם...הסדר או המשיח?? אני יודעת מה ההימור שלי. ואתם??

s h o o s h a

New member
אצלי בבית

חדר מבולגן? בגדים על הריצפה? מחסור בבגדים בארון כי "נשכחו" להיזרק לסל הכביסה ונותרו זרוקים על הריצפה? (כנ"ל לגבי גרביים שנדחפו אל מתחת למיטה) ממש לא מרגש אותי. בעיה שלהם. רוצים שאשטוף את החדר? בכייף. אעשה זאת. בתנאי אחד - תסדרו ו"תכינו" את החדר לשטיפה. זו האחריות שלי לגבי החדר שלכם. מעבר לזה, יש דלתות בבית. סוגרת דלת וכך לא רואה ולא יודעת. הרי את החברים הם מארחים בחדר שלהם. פעם אחת, פעם שניה, בפעם השלישית גם החברים כבר מרגישים לא נוח ויפסיקו לבוא/להעיר (וזה קרה, אומרת מתוך ניסיון). ולציון בא גואל. אמנם, אחת למאלאן זמנים זה קורה. לראותם נוטלים סמרטוט ומנקים אבק, אוספים בגדים, מרימים ניירות ונוטלים מטאטא, שזה בהחלט שיא. ורק אז אני נכנסת לתמונה. השטיפה שלי זה הבונוס. אז כך זה אצלי בבית. ונוח לי מאד. כך אני חוסכת לעצמי הרבה כאבי לב, כעס ו"עגמות נפש".

עינת

New member
לחצת כאן על יבלת מאוד כואבת

מבחינתם נראה לי שלא יעניין אותם אם החדר יראה כמו שדה קרב ואני עם כל הקושי בלראות את המצב משתדלת להעיר כמה שפחות אבל מה? חדר מבולגן אני לא מנקה בגדים זרוקים על הרצפה אני לא מרימה ואם אין להם מה ללבוש אז יש להם בעיה!!! וכשהבעיה מתחילה להציק - הם פשוט מסדרים מעצמם וגם מנקים כיוון שאני מנקה בזמני החופשי ולא מתי שלהם מתחשק... מפריע לי? מאוד אבל בדרך כלל הם נשברים לפני כיוון שבעצם הבעיה הופכת להיות הבעיה שלהם... דבר אחד אני לא מוכנה בשום אופן וזה בלאגן בשטח המשותף שבו אני קרציה אמיתית

אילילי

New member
אוחחחח

אני באמת חייבת להתאפק יותר עד שלהם זה יפריע.... בכל מה שקשור לשטחים משותפים אני בד"כ עושה לכל אחד ערמה על מדרגה ואז כל אחד אמור לקחת את הדברים שלו\שלה ללמעלה... גם זה לא לגמרי עובד... נו טוב... ננסה לתת להם להתבשל בפיחסה של עצמם... מבטיחה לעצמי לנסות לסגור דלת במקום לפתוח ת'פה...

faith2

New member
;-[

ammmm al azmi ani yehola la`agid she mezman hityasho;-\ aval ani mavina athem hhorim- nore meazben kol hazman lirot dir hazirim

faith2

New member
sliha al hagibrish

amakledet shli zkoka le batriot hadshot az ad yom reshon tsbelo me amakledet ha virtoalit

faith2

New member
סינית עדיין לא....

אולי בקרוב
לבנתיים המקלדת שלי חזרה לאהוב עברית.....

את צריכה בת כמוני../images/Emo8.gif

אצלי כל השבוע נקי. אני מנקה מתי שאני מוצאת לנכון ותמיד כשתכנסי לחדר שלי הכל מסודר. ככה זה גם בבית של בן זוגי. בכל מקום שאני נמצאת בו

BLaCk RoOt

New member
כילד להורים

אז אני כבר בן 20 וחייל... אבל החדר שלי מבולגן בבית ספר היה את התירוץ שאנחנו באמצע שיפוצים אח"כ שזו תקופת המבחנים, ושאני לא מוצא את החומר למבחן כשהחדר מסודר אח"כ הגיע הקורס בצה"ל ושם התירוץ היה זהה ועכשיו אני ג'ובניק... כל יום בבית... לא תמיד יש זמן פנוי... אבל זמן פנוי בשביל לנקות את החדר תמיד אין! והאוטו מבולגן באותה מידה
אמא שלי ניג'סה לי הרבה שאני אסדר את החדר ואני לא המבולגן היחידי, זה שאצלה יש כל כך הרבה בלגן לא הפריע לה בכלל אבל מה שכן, ככה נוח לי - זה כיף, תמיד מוצאים דברים בקלות ואני מניח שזה יעבור... והיום כשאני אגיע הביתה אני ישר הולך לסדר את החדר. אמא שלי תבוא להודות לכם אח"כ

BLaCk RoOt

New member
דיברתי מוקדם מדי ../images/Emo9.gif

תודה רבה על ה"ברוך הבא" אבל מסתבר שכשמגיעים הביתה, יש דברים יותר חשובים כמו להפיץ בכמעט כל פורום הגיוני בתפוז את עובדת המאבק, של הקהילה הגאה בכלל ושל תנועת הצבעים שלנו בפרט, נגד האפליה במד"א שלא מוכנים לקבל תרומות דם מאנשים שקיימו יחסי מין הומוסקסואלים (אבל מוגנים), אבל כן מוכנים לקבל תרומות דם מאנשים שמקיימים יחסי מין לא מוגנים (אבל הטרוסקסואליים). אני אסדר את החדר בהזדמנות אחרת

למעלה