משורוולת חדשה

מלי 118

New member
משורוולת חדשה

שלום עברתי לפני שבועיים שרוול ועכשיו אני כבר מחלימה לגמרי נסענו לפסח למלון ואני קצת מרשה לעצמי לסטות מהתפריט וכל הזמן מאיימים עלי שהקיבה תתרחב ואני מפחדת האם זה נכון ווההשלכות כאלו גרועות אני מרגישה סבבה לגמרי!!!

אופירA

New member
מנהל
מצוין שאת מרגישה סבבה

ואין פלא, בית מלון. חגיגה.

ובכל זאת, אם תאכלי כמויות גדולות יותר מהוראות התזונה לחודש הראשון, יש סיכוי מאוד גבוה שבהדרגה השרוול יתרחב, ובעתיד תהיה לך בעיה משמעותית לשמור על הרזון.

ואין שום קשר להרגשה. לא מרגישים כלום כשקיבה מתרחבת לאט לאט.

קוביd1

New member
ברוכה הבאה

שמח לשמוע על החלמתך המהירה. עדיף להיצמד לתפריט
הקיבה זה שריר שמתרחב במשך הזמן ,לא תרגישי שום דבר רק שכמויות האוכל יגדלו
הרבה בריאות וחג שמח.

קובי

מאוד פשוט

הקיבה החדשה שלנו קטנה מאוד וצרה, ובעיקר לא סולחת.
אם את מרגישה סבבה אז יופי.
אבל, אם תאכלי יותר מקיבולת הקיבה המזון יישאר בושט ויגרום לכאבים והקאה. כנ"ל לגבי מזונות כבדים וסיביים יותר. הקאה היא עונש מהשרוול שאסור להתרגל אליו, צריך להבין למה היא קרתה ולשנות התנהגות בהתאם (מניסיון מר
). עדיף להמנע מהמצב הזה על ידי היצמדות להוראות התזונאי/ת.

חשוב! אחרי שבועיים אסור עדיין לאכול דברים סיביים כמו לחם, דגנים, פירות וירקות טריים. זה לא סתם יגרום להקאות ובעתיד ירחיב את השרוול, זה יכול לגרום לחסימת מעיים מסוכנת.
שיהיה המון בהצלחה וחג שמח!

שמחה37

New member
ברמת העיקרון

אין לי שום בעיה אם סטיות מהתפריט בחגים שבתות שמחות ומועדים

יש לי ברמה האישית בעיה עם סטייה מהתפריט שבועיים אחרי ניתוח.

אחרי שרווול יש חודש של כלכלה רכה טחונה שתיה וכד'. אם את חורגת בכמויות ניחא

אבל לא במאכלים.

וזה לא קשור להתרחבות הקיבה זה קשור להחלמת הקיבה מהניתוח

שמחה

מלי 118

New member
משורוולת חדשה

דיי אני מפחדת חש דרך חזרה??? כולם אומרים לי את זה שהקיבה תתרחב לי אני לא רוצה לחשוב שעברתי את הסבל הזה לחינם!! ואני גם מאורסת עוד 5 חודשים מתחתנת רוצה להיות כלה רזה!!!

אופירA

New member
מנהל
מזל טוב. מתי עשית את הניתוח?

תקפידי על הוראות התזונה של חודש ההחלמה, ואל תטרידי את עצמך ממה שאנשים אומרים לך. מי אומר לך? מה הידע שלו? מה הכושר הנבואי שלו?
מספיק לתת כוח לדיבורים של אנשים. לנבואות שחורות.
תעברי את היום, את המחר, את השנה. תלמדי כל מה שצריך בפורומים, ותדאגי לעצמך, ושאנשים שמדברים ומנבאים ידאגו לעצמם ולא יתערבו בחיים שלך.

כרגע את צריכה להחלים, ולהקפיד על התזונה לחודשיים הראשונים. וכמובן להתכונן לחתונה. זהו. את לא צריכה לחשוב על שום דבר אחר.
אחרי שתחלימי, תצטרכי ללמוד לאכול באופן שגרתי.
אחרי שתרזי, תצטרכי להקפיד על הרגלי אכילה בריאים ונכונים.
אחרי לפחות שנה מהניתוח, תצטרכי להיות עירנית לגבי התזונה שלך, ולראות עד כמה יכולת האכילה שלך גדלה. הניתוח עוזר לתקופה הראשונה ולהורדת הכמות הגדולה של המשקל. במשך השנים כל מנותח בכל סוג של ניתוח צריך לשמור על תזונה נכונה ופעילות גופנית כדי לא להשמין (ומעקב מקצועי או תמיכתי אם יש צורך), ולא יכול להישען טוטאלית על הניתוח.

תשאלי כל שאלה שאת צריכה, ותוציאי לעצמך מהראש מחשבות שכרגע לא אקטואליות לחיים שלך.

קוביd1

New member
למלי המשורוולת החדשה

דבר ראשון מזל טוב לחתונה ,עברת את הניתוח רק עכשיו ,תעברי את תקופת ההחלמה ,את רוצה להיות כלה רזה ,אין זבנג וגמרנו ,עברת ניתוח וכבר את רוצה להיות בובת ברבי בחמישה חודשים ,תשמרי על הבריאות שלך תרדי במשקל לאט לאט שתיהי גם רזה וגם בריאה .
למה את חושבת פסימי למה את חושבת שהקיבה תתרחב ,היא לא תתרחב בהרבה באם תשתפי פעולה עם הניתוח ,אני מכיר כמה מקרים של מנותחות שכבר חמש שנים עם השרוול ,ונראות מדהים בלשון המטעה.
מאחל לך חיים טובים ומאושרים עם בן זוגך בעלך לעתיד ,הירידה במשקל תגיע רק קצת סבלנות

חג שמח

קובי

למעלה