משו קטן שמפריע לי פה...

mayakol

New member
משו קטן שמפריע לי פה...

טוב אז ככה- אנחנו באים במטרה לגשר, לנסות לבנות "גשר בין שני הרים" וכל הזמן מדברים על הציבור החילוני והחרדי. אז להזכירכם- -הזרם שומר התורה והמצוות מתחלק בתוכו. וקצת לא ברור לי למה אנחנו מתמקדים רק בחרדים. למה? כי הם יותר שנויים במחלוקת? -אני חושבת שאין פה (אני צודקת?) בנתיים אף משתתף חרדי, ולכן קצת לא הוגן לתקוף אותם בלי שיהיה מישהו מהם באמת שיוכל לתת לנו הבהרות, הארות וכו', למרות שאנחנו הדתיים פה מנסים להסביר אותם ומשתדלים לעשות את המיטב. - בנוסף, אני חושבת שאם מנסים לגשר על פערים אז עדיף שלא נשכח את הציבור הדתי לאומי, שהוא להזכירכם לא חרדי ואני מקווה שכולכם יודעים את ההבדלים. -ואחרי שנעשה את הגישור הפשוט יותר (יחסית. הכול יחסי בחיים) רק אז נוכל לעבור לנסות לגשר בין שני הקצוות- החרדים והחילונים. מה אתם אומרים?

השאלה היא

האם יש צורך לגשר בין דתיים לבין חילונים? אני לא רואה חילוקי דעות מהותיים, ואני לא חש באיבה בין 2 המחנות הנ"ל(קיים זלזול בדעות ופטרוניזם משני הצדדים אבל זה לא משהו שיפתר כאן).

mayakol

New member
לגשר= להבין, להכיר יותר, לנסות לקבל

להמנע מדיעות קדומות, לא לשנוא וכו'. אני חושבת שלזה התכוונתי. לא רואה חילוקי דעות מהותיים? (קרא, קרא את השירשורים פה...) לא חש איבה בין 2 המחנות? אשרייך שאתה רואה דברים בחיוביות, אבל אחד מהפערים והקרעים הכי עמוקים בחברה הישראלית הוא בין דתיים וחילונים.

תפרטי בבקשה.

במה מתבטא ה"קרע" הזה. ואני לא רואה כלום בשירשורים, כפי שכבר אמרת רובם עוסקים ביחסי חרדים-חילונים.

mayakol

New member
אהההההה...

מסתבר שלא הבנתי אותך. חשבתי אתה אומר שאין קרע בין הדתיים בכלל (כולל חרדים) לבין החילונים. ואני חושבת שהשירשורים פה, שהם בין דתיים (ולא חרדים) לחילונים, מבטאים היטב את כל הרגישות שבנושאים השונים.

Huan

New member
ועוד דבר.

חלק חשוב מהיהדות הציונית היא קבלת האחר. בד"כ אין זלזול בחילוניים.

מתנדב

New member
מאיה, יש כאן 2 חרדים בפורום....

וכנראה שהם לא רוצים להציג את עצמם כחרדים בפורום....

mayakol

New member
טוב לדעת... ונשאלת השאלה

מודע הם לא רוצים לומר זאת? אני חושבת שכולנו נפיק מהמצאותם פה תועלת ועניין.

בת יפתח

New member
אתה מתכוון לאלה שהצביעו "חרדי "

בסקר? אז למרות שאני לא אוהבת להיכנס להגדרות , ולמרות שאני זן די מוזר בלי הגדרה מדויקת ( השקפת העולם שלי קצת "פריקית" ), הדבר שהיה הכי קרוב אליי בסקר היה מה שהציבור הרחב מגדיר כחרדי. אז הצבעתי, יאללה שיהיה . הנה אחת . מי השני\ה ?

למעלה